0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μέσο όρο έχω ακούσει 500 ευρώ...Αλλά μου είπαν ότι έχουν δώσει και περισσότερα..
Εδώ έτσι γίνεται....
Χα! Καλό κι αυτό!Σαν το βύσμα που έχει φουλ πρόγραμμα ΠΔΣ στο σχολείο μου :"Σιγά μη δώσω ΑΣΕΠ, είναι πολύ δύσκολο..."Ενώ οι 10 ώρες ΠΔΣ στο δυσπρόσιτο 20 λεπτά από το σπίτι της είναι το "εύκολο"
ή στον άλλο υπέροχο κυριούλη που το γραφείο του βρίσκεται εντός του άλλου κτιρίου που έχει την ταμπέλα της
Δεν είναι ακριβώς όπως τα λέτε, συνάδελφοι, όσον αφορά την επιλογή καθηγητών για την ΠΔΣ, ή τουλάχιστον δεν είναι παντού έτσι. Είμαι χρόνια Σχεδιαστής και μου έχουν τύχει καθηγητές που επιλέχθηκαν με όλα τα κοινωνικά και τυπικά κριτήρια να το κλείσουν το τμήμα στο άψε σβήσε. Εφέτος πήραμε συνάδελφο με αρκετά χρόνια πτυχίο και δυο παιδιά, έ το τμήμα δεν κράτησε πάνω από 15 ημέρες. Οι μαθητές έχουν άποψη και λόγο στην επιλογή, πολλές φορές ζητούν συγκεκριμένο καθηγητή, είτε μόνιμο είτε ωρομίσθιο. Είμαστε μικρό μέρος και όλοι ξέρουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Πιέσεις λίγες υπάρχουν αλλά τις παρακάμπτουμε με αόριστες υποσχέσεις για μελλοντικά τμήματα. Και τέλος πάντων είναι το μόνο κομμάτι της εκπαίδευσης όπου μπορεί -στο μέτρο του δυνατού- να διαλεχτεί ο καλύτερος για αυτόν τον ταλαίπωρο θεσμό...
Παράθεση από: evita_l στις Μαΐου 27, 2008, 07:40:53 pmΔεν είναι ακριβώς όπως τα λέτε, συνάδελφοι, όσον αφορά την επιλογή καθηγητών για την ΠΔΣ, ή τουλάχιστον δεν είναι παντού έτσι. Είμαι χρόνια Σχεδιαστής και μου έχουν τύχει καθηγητές που επιλέχθηκαν με όλα τα κοινωνικά και τυπικά κριτήρια να το κλείσουν το τμήμα στο άψε σβήσε. Εφέτος πήραμε συνάδελφο με αρκετά χρόνια πτυχίο και δυο παιδιά, έ το τμήμα δεν κράτησε πάνω από 15 ημέρες. Οι μαθητές έχουν άποψη και λόγο στην επιλογή, πολλές φορές ζητούν συγκεκριμένο καθηγητή, είτε μόνιμο είτε ωρομίσθιο. Είμαστε μικρό μέρος και όλοι ξέρουμε πρόσωπα και καταστάσεις. Πιέσεις λίγες υπάρχουν αλλά τις παρακάμπτουμε με αόριστες υποσχέσεις για μελλοντικά τμήματα. Και τέλος πάντων είναι το μόνο κομμάτι της εκπαίδευσης όπου μπορεί -στο μέτρο του δυνατού- να διαλεχτεί ο καλύτερος για αυτόν τον ταλαίπωρο θεσμό...Εγώ πάντως με όσους συνάδελφους έχω μιλήσει που έχουν πάρει ώρες στην πδσ, ήταν με "μέσον" κάποιον διευθυντή σχολείου ή δευτεροβάθμιας....είτε στην Αθήνα είτε στην επαρχία....η μόνη διαφορά είναι ότι στην επαρχία παίρνουν περισσότερες ώρες ενώ στην Αθήνα το πολύ 4...Και το γνωρίζω αυτό από πρώτο χέρι, καθώς κι εγώ πήρα 2 ώρες φέτος-συγγνώμη συνάδελφοι- και εννοείται όχι με κριτήριο τα "προσόντα μου"και το πόσα χρόνια έχω πτυχίο, αλλά συστημένη...Λυπάμαι πολύ που το έκανα τελικά, αλλά δυστυχώς έτσι λειτουργει το σύστημα...και σε αναγκάζει να μην τηρείς τις αρχές σου...Και μιας και και αναφερθήκατε σε "τυπικά και κοινωνικά κριτήρια" με τα οποία επιλέχθηκαν κάποιοι συνάδελφοι έναντι άλλων, θα μπορούσατε να μας αναφέρετε κάποια? Θα διαπιστώνατε πωςόι περισσότεροι από μας τους επί χρόνια πτυχιούχους θα΄τα είχαμε, και ίσως και περισσότερα από αυτά στα οποία θα αναφερθείτε.Δε σας επιτίθεμαι απλά αγανακτώ όταν ακούω για αξιοκρατία στη πδσ, όταν όλοι γνωρίζουμε πώς γίνεται να πάρεις ώρες...Και πάλι συγγνώμη παιδιά που πήρα αυτές τις 2ώρες...γιατί ίσως κάποιος από σας να το δικαιούταν περισσότερο.