0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: MARKOS στις Μαΐου 26, 2011, 07:33:08 pmΠαράθεση από: marianiux στις Μαΐου 26, 2011, 06:22:31 pmΚαλά καταπληκτική συμβουλή! Πιάνει στην επαρχία (τσεκαρισμένο). Στην Αθήνα είναι λίγο δύσκολο όμως...Χαιρομαι που συμφωνειτε! Και στην Αθηνα πιανει αρκει να μενεις καιρο. Αλλα και μονος σου να μενεις, παντα μαθαινεις σχεδον αμεσως, ποια ειναι η πλεον κουτσομπολα της γειτονιας. θα την καταλαβεις απο το βλεμμα της, απο το τροπο που κοιταζει και προχωρα! ολα ειναι στο μικροσκοπειο της. Εδω, εγω που μενω 6 μηνες σε νεο διαμερισμα αλλης περιοχης, και ενω δεν γνωριζω κανεναν στη πολυκατοικια ακομα, εχει κοψει το ματι μου 2 κουτσομπολες!!! Αυτες μου λενε "καλημερα παληκαρι μου" οταν το πρωι ξεκιναω για τη δουλεια, και ειμαι βεβαιος πως γνωριζουν πολλα.Απο που?...δεν ξερω. Τελικα, αυτος ο κοσμος ο μικρος ο Μεγας !!!Ελπιζω να βοηθησα!Τα πειράματα λένε ότι σας χωρίζουν το πολύ 6 άτομα - γνωριμίες....
Παράθεση από: marianiux στις Μαΐου 26, 2011, 06:22:31 pmΚαλά καταπληκτική συμβουλή! Πιάνει στην επαρχία (τσεκαρισμένο). Στην Αθήνα είναι λίγο δύσκολο όμως...Χαιρομαι που συμφωνειτε! Και στην Αθηνα πιανει αρκει να μενεις καιρο. Αλλα και μονος σου να μενεις, παντα μαθαινεις σχεδον αμεσως, ποια ειναι η πλεον κουτσομπολα της γειτονιας. θα την καταλαβεις απο το βλεμμα της, απο το τροπο που κοιταζει και προχωρα! ολα ειναι στο μικροσκοπειο της. Εδω, εγω που μενω 6 μηνες σε νεο διαμερισμα αλλης περιοχης, και ενω δεν γνωριζω κανεναν στη πολυκατοικια ακομα, εχει κοψει το ματι μου 2 κουτσομπολες!!! Αυτες μου λενε "καλημερα παληκαρι μου" οταν το πρωι ξεκιναω για τη δουλεια, και ειμαι βεβαιος πως γνωριζουν πολλα.Απο που?...δεν ξερω. Τελικα, αυτος ο κοσμος ο μικρος ο Μεγας !!!Ελπιζω να βοηθησα!
Καλά καταπληκτική συμβουλή! Πιάνει στην επαρχία (τσεκαρισμένο). Στην Αθήνα είναι λίγο δύσκολο όμως...
Ίσως θα έπρεπε να πεις στη μητέρα ότι θα βοηθούσε πολύ περισσότερο το παιδί αν έκανε μάθημα με κάποιον λογοθεραπευτή. Ίσως αυτό που την ενοχλεί είναι οι φράσεις ειδική αγωγή, τμήμα ένταξης κ.τ.λ. ορισμένοι γονείς αδυνατούν να αποδεχτούν την κατάσταση του παιδιού τους και έτσι χάνεται πολύτιμος χρόνος γι' αυτά. Ίσως να δει πιο θετικά τη λογοθεραπεία, που σίγουρα θα είναι καλύτερη από το να κάνει μάθημα στην κόρη της κάποιος μη ειδικός. Από την άλλη μπορεί να μην εξετάσει αυτήν την προοπτική για λόγους κόστους, αν και έχω ακούσει ότι η λογοθεραπεία καλύπτεται από τα ταμεία. Να της το πεις πάντως κάπως επιτακτικά με την έννοια ότι αυτό είναι καλύτερο για το παιδί και ότι διαφορετικά, αν δε το αναλάβει ειδικός τώρα, μετά θα είναι αργά. Τόνισε της ότι πολλά παιδιά κάνουν λογοθεραπεία, ότι είναι κάτι πολύ σύνηθες και ότι έχει βοηθήσει πολλά παιδιά να προοδεύσουν. Αν επιμείνει και πάλι τότε καλό κουράγιο, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να αρνηθείς και μάλιστα αν συνεχίσεις με τον αδελφό της-η μικρή θα αισθανθεί μειονεκτικά και ότι την απορρίπτεις- άσε που είστε και συγγενείς και η μαμά θα έχει το θάρρος να είναι πιο πιεστική . Το παν είναι να πείσεις τη μητέρα να βοηθήσει το παιδί της ουσιαστικά και ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει ένας φιλόλογος χωρίς ειδικές γνώσεις.