PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
47
48
49
50
51
...
75
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά) (Αναγνώστηκε 343786 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
monogramma
Έμπειρο μέλος
Φύλο:
Απ: Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)
«
Απάντηση #672 στις:
Φεβρουαρίου 26, 2012, 12:44:07 am »
Tweet
Το διάβασα αυτό που μου έστειλες αλλά μπερδεύτηκα λίγο.
Καταλαβαίνω ότι χρειάζεται να συνεχίσω να διδάσκω την περίληψη..μπορεί να μη διδάσκεται ως αυτοσκοπός αλλά λέει ότι θεωρείται δεδομένο να μπορούν να την κάνουν αν τους δοθεί μια συνδιαστική άσκηση, που προκειμένου να την απαντήσουν θα πρέπει να ξέρει πώς γράφεται η περίληψη.
Κάνω λάθος?
Καταγράφηκε
http://sxolikospsyxologos.blogspot.gr
https://www.facebook.com/SxolikiPsyxologia
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:42:37 »
annie.d
Έμπειρο μέλος
«
Απάντηση #673 στις:
Φεβρουαρίου 26, 2012, 11:27:08 am »
Οι μαθητές καλούνται:
(α) Να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήσεις με τις οποίες ελέγχεται κατά πόσο έγινε κατανοητό το περιεχόμενο του ή των κειμένων (π.χ. οπτικές από τις οποίες προσεγγίζεται η πραγματικότητα, επιχειρήματα συγγραφέα, προβλήματα που θέτει, θέσεις που υποστηρίζει κτλ.)
(β) Να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήσεις με τις οποίες ελέγχεται πώς γλωσσικά (βλ. γνώσεις για τη γλώσσα) ή εξωγλωσσικά στοιχεία (πβ. πολυτροπικότητα) συγκροτούν την κειμενική ιδιαιτερότητα των συγκεκριμένων κειμένων και συνεισφέρουν στη σύνδεση των κειμένων αυτών με την κοινωνική πραγματικότητα όπου ανήκουν (βλ. στήλη 3 του Προγράμματος Σπουδών).
Τα θέματα αυτά βαθμολογούνται με 40 μονάδες (α=20μ.+β=20μ.).
(γ) εκθεση
Καταγράφηκε
kikoula
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #674 στις:
Μαρτίου 01, 2012, 10:23:55 am »
Καλημέρα παιδιά και καλό μήνα!!!! Θα κάνω πρώτη φορά αρχαία γενικής ( Αντιγόνη) β λυκείου και θα ήθελα την βοήθειά σας για τον τρόπο διδασκαλίας..Σκέφτομαι να κάνω τη μετάφραση στίχο-στίχο και όπου βρίσουμε ρήματα,ουσιαστικά επίθετα να τα αναλύουμε. Εσείς τι λέτε?
Ευχαριστώ πολύ!!!
Καταγράφηκε
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
«
Απάντηση #675 στις:
Μαρτίου 01, 2012, 10:37:20 am »
Στα ερμηνευτικα
κυρίως
να επιμείνεις, όχι στα γραμματικά και συντακτικά.
Καταγράφηκε
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:42:37 »
kikoula
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #676 στις:
Μαρτίου 01, 2012, 10:59:17 am »
@markos . Δηλαδή να μην επιμένω πολύ σε ρήματα πχ να κάνουμε χρονικές αντικαταστάσεις ή αρχικούς χρόνους? ούτε συντακτική ανάλυση? Συγγνώμη που ρωτάω απλά έχω άγχος για το ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσω. Μήπως μπορείς να μου πεις κάποια βήματα για να έχω κάποιο πλάνο διδασκαλίας?
Καταγράφηκε
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
«
Απάντηση #677 στις:
Μαρτίου 01, 2012, 12:49:49 pm »
Νομίζω πως δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος. Καποια χρονια βοηθουσα μια μαθητρια μου και στην Αντιγονη, οχι συστηματικα, αλλα μονο καθε φορα που ηθελε κατι να ρωτησει...
Παντως, τόσο στα γραμματικα οσο και στα συντακτικα θα κάνετε μονο καποια λιγα πραγματα π.χ. να αναγνωρισει μια υποθετικη μετοχη ή μια κατηγορηματικη, ενα απαρεμφατο σε θεση αντικειμενου κλπ
επισης παραγωγες λεξεις,
χωριζε το μαθημα σε ενοτητες 15 με 20 στιχους περιπου την καθε φορα.
Θεματικο κέντρο, χαρακτηρισμοι, ερμηνευτικα, στοιχεια δραματικοτητας, εξελιξης του μύθου, τραγικες ειρωνειες, αναδρομες, κλπ Σε αυτα να επιμενεις καθε φορα.
στα σχηματα λογου, οχι πολυ. μονο αν υπαρχει κατι πολυ σημαντικο οπως π.χ. να δηλωνει ψυχικη κατασταση του ομιλητη , εμφαση κλπ κλπ
Καποιος αλλος συναδελφος σιγουρα θα εχει να σε συμβουλεψει καλυτερα.
Καταγράφηκε
dina 94
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #678 στις:
Μαρτίου 01, 2012, 01:11:35 pm »
Προς kikoula :Θα τους κάνεις κατά λέξη μετάφραση ,ερμηνευτικά πολλά (ψυχολογία προσώπων ,επιχειρηματολογία κλπ),ετυμολογία λέξεων και παράγωγες λέξεις (πάρα πολλά τέτοια )και στο τέλος λίγο σύνταξη (αλλά σε πολύ σημαντικά φαινόμενα π.χ κατηγορηματική μετοχή -προτάσεις κλπ)και γραμματική (κλίσεις -αοριστος β κλπ).Καλή επιτυχία .
Καταγράφηκε
kikoula
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #679 στις:
Μαρτίου 01, 2012, 07:28:42 pm »
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Με βοηθήσατε και έχω ένα πλάνο στο μυαλό μου!!!! Ευχαριστώ και πάλι!!!
Καταγράφηκε
kikoula
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #680 στις:
Μαρτίου 05, 2012, 07:27:14 pm »
Μήπως ξέρει κανένας site για να βρίσκω ασκήσεις γραμματικής/συντακτικού αρχαίων β' λυκείου? ή κάποιο καλό βοήθημα με ασκήσεις (πάλι γραμματικής/συντακτικού β λυκείου)?
Καταγράφηκε
zwi
Προχωρημένο μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση/ ΠΕ 02
«
Απάντηση #681 στις:
Μαρτίου 05, 2012, 08:04:58 pm »
κυκλοφορούν πάρα πολλά, καλό θα είναι να ρίξεις μια ματιά σε αρκετά από αυτά. εγώ είμαι αρκετά ευχαριστημένη με του
Καταγράφηκε
You can lose more than your patience ...
juliesan
Νέο μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #682 στις:
Μαρτίου 05, 2012, 08:22:38 pm »
Ρίξε μια ματιά στις ασκήσεις συντακτικού και γραμματικής του Πασχαλίδη των εκδόσεων Ζήτη.
Καταγράφηκε
lkjhgfd
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #683 στις:
Μαρτίου 07, 2012, 11:08:45 pm »
Ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος γιατί έχω μια ερώτηση διαφορετική:Πώς θα σας φαινόταν αν μαθητής σας της γ λυκείου σας έλεγε ότι θα δώσει όλες σας τις σημειώσεις σε μαθητή που πάει σε άλλο καθηγητή; Από όλα τα μαθηματα. Εμένα, για να είμαι ειλικρινής, δε μου πολυάρεσε γιατί κουράστηκα να τις συγκεντρώσω και να φτιάξω ολόκληρα τετράδια, αλλά από την άλλη δε νομίζω να το καταλάβει. 'Η μήπως υπερβάλλω;
Καταγράφηκε
"Come out come out wherever you are..."
MARKOS
Moderator
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Ο ΡΟΜΠΕΝ
«
Απάντηση #684 στις:
Μαρτίου 07, 2012, 11:30:26 pm »
Πολύ καλή ερώτηση
Πλάτων "Φαιδρος" 274c-275b, Oι γραπτοί λόγοι όταν πάρουν τη διατύπωση τους και καταγραφούν, είναι πια ακίνητοι και αμίλητοι, οπως τα εργα της ζωγραφικής. Αν, ας πούμε, τους ρωτήσεις κατι για όσα λένε, γιατί θέλεις να καταλάβεις κααλύτερα, αυτοί λένε πάντα το ίδιο.Δηλ.ο γραπτός λόγος χρειαζεται ερμηνευτή ....
Θα σου θεσω καποια ερωτήματα και θα παρεις μια απαντηση: Νομιζεις πως δεν θα τα δωσει ακομα κι αν εσυ του το αρνηθεις εξηγώντας το κόπο που εκανες; Αν σου ζητούσε να τις αγοράσει απο σένα, τί θα έλεγες? Εμεις πως δανειζόμαστε βιβλια και βγαζουμε φωτοτυπίες, δεν ειναι ο κόπος αλλου (το γνωστο κλόπη-right),....
H γνωμη μου ειναι (γιατι και μενα δεν θα μου αρεσε να τις δινουν αλλού) πως εξηγησε του το γιατι δεν το θεωρεις σωστο τοσο για σενα οσο και για τον ίδιο. Κανε τον να αναρωτηθει, αν ο φιλος του θα του έδινε τις δικες του σημειωσεις και πως θα αισθανοταν ο αλλος καθηγητης που κανει μαθημα στο φιλο του, γνωρίζοντας ο καθηγητης πως ο μαθητης του εχει σημειώσεις και απο τον αλλο καθηγητή!
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 07, 2012, 11:33:46 pm από MARKOS
»
Καταγράφηκε
lkjhgfd
Πλήρες μέλος
Φύλο:
ΠΕ02
«
Απάντηση #685 στις:
Μαρτίου 08, 2012, 12:16:03 am »
Ευχαριστώ για την απάντηση Μάρκο. Κι εγώ πιστεύω πως αν το έχει αποφασίσει θα τα δώσει. Εμένα δε με πειράζει να τα διαβάσει το άλλο παιδί. Κι αν το βοηθήσουν ακόμα καλύτερα. Αλλά ο καθηγητής; Εμένα αν ένας μαθητής μου μού έλεγε ότι μπορεί να βρει σημειώσεις και από αλλού, θα θιγόμουν μεν, αλλά θα του έλεγα να τις φέρει για να τις δω κι εγώ, μήπως μπορώ να κερδίσω κάτι παραπάνω.
Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου πάντως
Υ.Γ. "Κλοπή-paste", ωραίο!
Καταγράφηκε
"Come out come out wherever you are..."
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
47
48
49
50
51
...
75
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Ειδικές δομές εκπαίδευσης
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Μαθήματα κατ'οίκον
(Συντονιστής:
MARKOS
)
Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)