*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)  (Αναγνώστηκε 343027 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος martat87

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)
« Απάντηση #798 στις: Αυγούστου 09, 2012, 03:36:29 pm »
Καλησπέρα! Φέτος θα κάνω το πρώτο μου ιδιαίτερο σε μαθητή α΄ γυμνασίου. Πόσες ώρες πιστεύετε ότι είναι αρκετές για τα φιλολογικά μαθήματα;;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:38:53 »

Αποσυνδεδεμένος Κaterina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #799 στις: Αυγούστου 09, 2012, 04:07:32 pm »
Πέρυσι έκανα σε ένα κοριτσάκι (πολύ αδύναμο) αρχαία και Όμηρο. Και ενώ στα αρχαία τελειώναμε στη 1.30 ώρα, για τον Όμηρο χρειαζόμασταν περισσότερο. Γενικά, νομίζω πως ο Όμηρος δυσκολεύει πολύ τα παιδιά της Α' Γυμνασίου, τουλάχιστον στην αρχή, μέχρι να καταλάβουν το κείμενο και τις ιδιαιτερότητές του, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαβάζουν και να δουλεύουν.
Τώρα για τα Νέα ελληνικά, 1.30 ώρα στην έκθεση νομίζω είναι αρκετή. Αν θέλει και λογοτεχνία και ιστορία θα πρόσθετα ένα ακόμη δίωρο (από μία ώρα στο καθένα). Οι ώρες βέβαια εξαρτώνται από τις ανάγκες του κάθε μαθητή και τις απαιτήσεις του (θέλει απλώς να τον προετοιμάζεις για το σχολείο ή να είστε πιο μπροστά και να δουλεύετε παραπάνω ασκήσεις;). Μπορείς να προτείνεις ενδεικτικά κάποιες ώρες και να τις τροποποιήσεις αργότερα όταν αρχίσεις τα μαθήματα και γνωρίσεις καλύτερα το μαθητή. Καλή δύναμη σου εύχομαι!
"Πάρε την λέξι μου. / Δώσε μου το χέρι σου". Α.Εμπειρίκος

Αποσυνδεδεμένος eli_

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #800 στις: Αυγούστου 09, 2012, 04:11:38 pm »
Καλησπέρα!Καλή αρχή σου εύχομαι! Θα κάνετε όλα τα φιλολογικά;Συνήθως  , εγώ κάνω 1.5-2 ώρες αρχαία , 1ώρα γλώσσα και 1 ώρα Οδύσσεια.

Αποσυνδεδεμένος martat87

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #801 στις: Αυγούστου 09, 2012, 04:52:10 pm »
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Θα μιλήσω και με τους γονείς για να δω ακριβώς τι θέλουν και θα πράξω ανάλογα! Και πάλι ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:38:53 »

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #802 στις: Αυγούστου 09, 2012, 06:11:17 pm »
Συγγνώμη, βρε παιδιά, αλλά όλες αυτές τις ώρες τις κάνετε σε ιδιαίτερο Α γυμνασίου;  :o Γιατί;

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #803 στις: Αυγούστου 09, 2012, 06:12:12 pm »
Επειδή δεν υπάρχει σοβαρή Φυσική στο γυμνάσιο και ούτε καν στην Α'  :P
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #804 στις: Αυγούστου 09, 2012, 06:16:24 pm »
Μου κάνει τρομερή εντύπωση, γιατί στην Α συνήθως θες 1 ώρα Αρχαία και 1 Γλώσσα. Τα υπόλοιπα γίνονται περιστασιακά, όταν το παιδί χρειάζεται κάτι πχ 1 διαγώνισμα, οπότε προσθέτεις μια εμβόλιμη ώρα. Αλλά, να φτάνουμε σε σημείο να βάζουμε 1 ώρα Λογοτεχνία στην Α... ήμαρτον! ::)

Αποσυνδεδεμένος constansn

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #805 στις: Αυγούστου 09, 2012, 06:24:43 pm »
Μου κάνει τρομερή εντύπωση, γιατί στην Α συνήθως θες 1 ώρα Αρχαία και 1 Γλώσσα. Τα υπόλοιπα γίνονται περιστασιακά, όταν το παιδί χρειάζεται κάτι πχ 1 διαγώνισμα, οπότε προσθέτεις μια εμβόλιμη ώρα. Αλλά, να φτάνουμε σε σημείο να βάζουμε 1 ώρα Λογοτεχνία στην Α... ήμαρτον! ::)
και εγώ κάπως έτσι δουλεύω, μπορεί να ζω από τα ιδιαίτερα αλλά οι επιπλέον ώρες στην α γυμνασίου μου φαίνονται περιττές, δηλαδή προετοιμασία για πανελλήνιες πρέπει να κάνουμε 30 ὠρες;

Αποσυνδεδεμένος monogramma

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Μαθησιακές Δυσκολίες και Σχολική Ψυχολογία
« Απάντηση #806 στις: Αυγούστου 09, 2012, 06:41:15 pm »
Πέρυσι υπήρχε μητέρα που μου ζήτησε να κάνω στο γιο της (α' γυμν.) 5 ώρες αρχαία την εβδομάδα. Όταν προσπάθησα να της εξηγήσω ότι καλό θα ήταν να της μειώσουμε, με έστειλε  ;D

Αποσυνδεδεμένος Κaterina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #807 στις: Αυγούστου 09, 2012, 06:53:14 pm »
Συμφωνώ απολύτως μαζί σας.
Όμως, όταν κάποιος γονιός ζητά ιδιαίτερα στο παιδί του από την Α' Γυμνασίου και μάλιστα σε όλα τα μαθήματα (μέχρι στιγμής αυτό δεν μου έχει ζητηθεί-κι όταν ακόμα πήγε να μου προταθεί, το απέφυγα ενώ έχω διδάξει συστηματικά μόνο αρχαία), αυτό δεν σημαίνει κάτι; Μιλώ βέβαια για τις περιπτώσεις πολύ αδύναμων μαθητών, που δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο λόγω της μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο (και όχι γονιών που απλώς θέλουν να φορτώσουν στο παιδί ώρες με ιδιαίτερα και να το τρελάνουν). Τι να τους πεις; Όχι, δεν το αναλαμβάνω, επειδή είναι ακόμα στη Α' Γυμνασίου; Και 1, και 2, και 3 ώρες μπορεί να κάτσεις, αν είναι να κάνετε δουλειά και να έχει αποτέλεσμα. Και φυσικά όταν το παιδί διαβάζει και είναι συνεπές και συνειδητοποιημένο το βγάζεις το μάθημα στη 1 ώρα. Συνήθως όμως, και μιλώ εξ ιδίας πείρας, τα περισσότερα παιδιά δεν είναι έτσι. Κι αν θες όχι απλώς να παραδώσεις, αλλά να βάλεις και δικές σου ασκήσεις, να τις διορθώσεις (ή να τις φέρεις διορθωμένες και να εξηγήσεις τα λάθη), να εξετάσεις τον μαθητή, να ρίξεις και μια ματιά στις ασκήσεις που έχει για το σχολείο, τότε ίσως να χρειαστείς λίγο παραπάνω από 1 ώρα.
"Πάρε την λέξι μου. / Δώσε μου το χέρι σου". Α.Εμπειρίκος

Αποσυνδεδεμένος νανα

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #808 στις: Αυγούστου 09, 2012, 08:17:47 pm »
εμενα μου χει τυχει να χω παιδι α γυμνασιου να κανουμε 4 ωρες τη βδομαδα ολα τα φιλολογικα συν εξτρα για τα διαγωνισματα και οι αποδοσεις του ηταν κατς του μετριου και παιδι που του κανω 2 ωρες τη βδομαδα ολα με εξαιρεση μια τριτη ωρα αν και οταν χρειαστει(κυριως σε διαγωνισματα τριμηνου)και να ειναι παρα πολυ καλος...θελω να πω οτι εξαρταται απο το παιδι και επισης απο το ρυθμο που πηγαινουν και στο σχολειο γιατι καλο ειναι στο ιδιαιτερο να εισαι λιγο πιο μπροστα στα αρχαια ας πουμε αλλα οχι παρα πολυ μπροστα γιατι ειδικα στην α γυμνασιου το παιδι θελει καποιο χρονο να τα εμπεδωσει και κατα τη γνωμη μου παντα καλο ειναι να μην απομακρυνομαστε πολυ απο την υλη του σχολειου ακομη κι αν κρινουμε(που μου χει τυχει πολλες φορες)οτι στο σχολειο πανε πολυ αργα...

Αποσυνδεδεμένος ΝΕΦΕΛΗ_1

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #809 στις: Αυγούστου 09, 2012, 10:42:39 pm »
εμενα στην πρωτη γυμνασίου μου είχαν ζητήσει σε 2 παιδιά,ομαδικό μάθημα, σε 1,5 ώρα την εβδομάδα να κανω Ομηρο, Αρχαία και γλώσσα....τα άκρα ζητούν νομίζω!
"Φύσα Νοτιά μου κι άδικα λυπήθηκα

σ' άλλους καιρούς μπορεί και ν' αγαπήθηκα.."

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #810 στις: Αυγούστου 09, 2012, 11:38:58 pm »
Αν από την Α' γυμνασίου έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα.. μήπως να πείτε στους γονείς να στείλουν το παιδί σε ειδικό σχολείο (αν υπάρχει κιόλας στην Ελλάδα) για παιδιά με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης;  :o
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος eng_teacher

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #811 στις: Αυγούστου 10, 2012, 08:56:53 am »
Απίστευτα πράγματα, παιδιά να κάνουν ιδιαίτερα σε όλα τα μαθήματα από το δημοτικό/γυμνάσιο. Πόσο θα σαπίσει ακόμα το εκπαιδευτικό σύστημα;  :(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)