Σύνολο ψηφοφόρων: 420
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
re paidia telika xwris strato pairnoun gia pdsgia plaka exw parei panw apo 5 deyterovathmies kai alles mou lene kanena provlima kai alles den mporw
Παράθεση από: fragpitsi στις Αυγούστου 06, 2008, 08:18:40 pmre paidia telika xwris strato pairnoun gia pdsgia plaka exw parei panw apo 5 deyterovathmies kai alles mou lene kanena provlima kai alles den mporw Τυπικό δείγμα ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών...Αγνοια των νόμων και κατά συνέπεια 2 μέτρα και 2 σταθμά...Φέτος που πρωτοδούλεψα ωρομίσθια έγινα μάρτυρας αυτής της κατάστασης ουκ ολίγες φορές...Με διαφορετικό τρόπο μετατρέπει τα μόρια σε μήνες-μέρες η 1 δδε με διαφορετικό η άλλη,μέχρι 11 ώρες δίνει σε ωρομίσθιους η μία δδε μέχρι 21 η άλλη κ.α. πολλά. Αυτό που θα σε συμβούλευα να κάνεις συνάδελφε/συναδέλφισσα είναι να μάθεις εσύ μόνος σου αν μπορείς μέσω ίντερνετ τι προβλέπει ο νόμος.Ισως κάποιοι συνάδελφοι εδώ μέσα σε βοηθήσουν να τον βρεις.Στην περίπτωση που ο νόμος επιτρέπει να κάνεις ΠΔΣ χωρίς εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις και κάποια διεύθυνση δε σε αφήσει να κάνεις αίτηση,τους πας φωτοτυπία του νόμου.Αυτό τουλάχιστον θα έκανα εγώ.
Υπαρχουν αναπληρωτες στη Σιβιτανιδειο χωρις στρατο.
Παράθεση από: shania στις Αυγούστου 06, 2008, 10:52:37 pmΠαράθεση από: fragpitsi στις Αυγούστου 06, 2008, 08:18:40 pmre paidia telika xwris strato pairnoun gia pdsgia plaka exw parei panw apo 5 deyterovathmies kai alles mou lene kanena provlima kai alles den mporw Τυπικό δείγμα ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών...Αγνοια των νόμων και κατά συνέπεια 2 μέτρα και 2 σταθμά...Φέτος που πρωτοδούλεψα ωρομίσθια έγινα μάρτυρας αυτής της κατάστασης ουκ ολίγες φορές...Με διαφορετικό τρόπο μετατρέπει τα μόρια σε μήνες-μέρες η 1 δδε με διαφορετικό η άλλη,μέχρι 11 ώρες δίνει σε ωρομίσθιους η μία δδε μέχρι 21 η άλλη κ.α. πολλά. Αυτό που θα σε συμβούλευα να κάνεις συνάδελφε/συναδέλφισσα είναι να μάθεις εσύ μόνος σου αν μπορείς μέσω ίντερνετ τι προβλέπει ο νόμος.Ισως κάποιοι συνάδελφοι εδώ μέσα σε βοηθήσουν να τον βρεις.Στην περίπτωση που ο νόμος επιτρέπει να κάνεις ΠΔΣ χωρίς εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις και κάποια διεύθυνση δε σε αφήσει να κάνεις αίτηση,τους πας φωτοτυπία του νόμου.Αυτό τουλάχιστον θα έκανα εγώ. Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την άγνοια, επαναλαμβάνω ότι είναι απαραίτητη η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων για να πάρει κάποιος ώρες ΠΔΣ. Έχω διαβάσει κείμενο υπεύθυνης δήλωσης του υπουργείου, που πρέπει να υπογράφει κάθε εκπαιδευτικός όταν προσλαμβάνεται, στο οποίο αναφέρεται ότι πρέπει να είναι εκπληρωμένες. Επίσης, στην υπεύθυνη δήλωση ο εκπαιδευτικός υπογράφει ότι δεν έχει ξεπεράσει το όριο των ωρών που δικαιούται να διδάξει. Ο νόμος είναι σαφής. Αν κάποιος υπογράψει ψέματα αυτό θα φανεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς στη συνολική προϋπηρεσία από το υπουργείο. Όσο για την μετατροπή των μορίων,τουλάχιστον στην ΠΔΣ, αυτή γίνεται αυτόματα και ενιαία από το πρόγραμμα του υπουργείου που χρησιμοποιούν όλες οι διευθύνσεις. Άρα δε μπορεί να υπέρχει διαφορά. Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
Συνάδελφε δεν είχα διαβάσει το μήνυμά σου,έγραψα απλώς στο συνάδελφο που ζητούσε τι γνώμη μας τι θα έκανα εγώ, καλοπροαίρετα και όπως θα ήθελα να απαντήσει κάποιος και σε μένα στην περίπτωση που ρωτούσα κάτι.Νομίζω διευκρίνισα ότι δε γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει.Μια φιλική συμβουλη:μην είσαι τόσο απόλυτος ότι δε γίνονται λάθη,αυτά που έγραψα αποτελούν την προσωπική μου εμπειρία.Είχα ανοίξει θέμα στην ενότητα "ωρομίσθιοι" με τίτλο "λάθη στις βεβαιώσεις απόλυσης και προυπηρεσίας" όπου περιέγραψα αναλυτικά το πρόβλημα στη μετατροπή των μορίων σε μήνες-μέρες που προέκυψε στη δδε μου.Πολλοί συνάδελφοι από εδώ που μου απάντησαν έγραψαν ότι και σε εκείνους έτυχαν αντίστοιχα προβλήματα,μπορείς να δεις και μόνος σου αν θέλεις.Εύχομαι να μην τύχει ποτέ σε κανέναν κάτι τέτοιο γιατί δε βγαίνει εύκολα άκρη.Γεγονός επίσης είναι ότι υπήρχαν διευθύνσεις που έδιναν σε ωρομίσθιους πάνω από 11 ώρες,αυτό έχει αναφερθεί επίσης σε άλλα θέματα. Τέλος,συμφωνώ μαζί σου ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας,γι'αυτό και έκανα σαφές ότι δε γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει και προέτρεψα το συνάδελφο πρώτα να μάθει και μετά να πράξει αναλόγως.
Παράθεση από: shania στις Αυγούστου 07, 2008, 12:11:46 pmΣυνάδελφε δεν είχα διαβάσει το μήνυμά σου,έγραψα απλώς στο συνάδελφο που ζητούσε τι γνώμη μας τι θα έκανα εγώ, καλοπροαίρετα και όπως θα ήθελα να απαντήσει κάποιος και σε μένα στην περίπτωση που ρωτούσα κάτι.Νομίζω διευκρίνισα ότι δε γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει.Μια φιλική συμβουλη:μην είσαι τόσο απόλυτος ότι δε γίνονται λάθη,αυτά που έγραψα αποτελούν την προσωπική μου εμπειρία.Είχα ανοίξει θέμα στην ενότητα "ωρομίσθιοι" με τίτλο "λάθη στις βεβαιώσεις απόλυσης και προυπηρεσίας" όπου περιέγραψα αναλυτικά το πρόβλημα στη μετατροπή των μορίων σε μήνες-μέρες που προέκυψε στη δδε μου.Πολλοί συνάδελφοι από εδώ που μου απάντησαν έγραψαν ότι και σε εκείνους έτυχαν αντίστοιχα προβλήματα,μπορείς να δεις και μόνος σου αν θέλεις.Εύχομαι να μην τύχει ποτέ σε κανέναν κάτι τέτοιο γιατί δε βγαίνει εύκολα άκρη.Γεγονός επίσης είναι ότι υπήρχαν διευθύνσεις που έδιναν σε ωρομίσθιους πάνω από 11 ώρες,αυτό έχει αναφερθεί επίσης σε άλλα θέματα. Τέλος,συμφωνώ μαζί σου ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας,γι'αυτό και έκανα σαφές ότι δε γνωρίζω τι ακριβώς ισχύει και προέτρεψα το συνάδελφο πρώτα να μάθει και μετά να πράξει αναλόγως. Εγώ δε θα έγραφα ποτέ κάτι για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ισχύει.(Επειδή πρέπει να αγαπάμε την ευθύνη...)
Παιδιά είναι δυνατόν κάποιος που κάνει ΠΔΣ και μετα απο τηλ απο 2βάθμια για να κάνει σε λύκειο να αφησει την ΠΔΣ και να συνεχίσει με ολοημερο και λυκειο?
Πληροφορικής ή Ξένη Γλώσσα.Δε μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη.