*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά στην Προσχολική Αγωγή  (Αναγνώστηκε 95877 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sotos81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά στην Προσχολική Αγωγή
« Απάντηση #448 στις: Ιουλίου 22, 2011, 11:56:50 am »
Mπορείς να μην έρχεσαι στην Ελλάδα τόσο συχνά άμα πας για ένα χρόνο. Σιγά τα αυγά, γιατί να έρχομαι κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα αφού σε 1 χρόνο θα γυρίσω Ελλάδα;;. Άσε που τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο είναι μαγευτικά.

Το ίδιο πράγμα λέμε: 13000-15000 χρειάζεσαι για να κάνεις ένα master στην Ελλάδα σε 2 χρόνια, με την προυπόθεση ότι νοικιάζεις. Άρα συμφέρει και οικονομικά και από άποψη χρόνου το master στο εξωτερικό.

Έστω νοικιάζεις σπίτι  με 250 ευρώ στην Ελλάδα, που πλεον ούτε τέτοιο βρίσκεις στις φοιτητουπόλεις:
6000 ευρώ θα δώεις ενοίκιο σε δύο χρόνια. Εγώ σου βάζω ένα ελάχιστο ποσό 400 ευρώ το μήνα που θες για να τρως, να πληρλώνεις κινητά, λογαριασμολυς, κοινόχρηστα ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Αλλά έστω κάνει κάποιος τρελή οικονομία και 400 ευρώ τον φτάνουν. Και έστω οτι αυτά τα θες μόνο για 17 μήνες, αφαιρώ εικονικά διακοπές καλοκαιριού, Πάσχα, Χριστούγεννα, που επαναλαμβάνω ότι είναι τρελή τρελή οικονομία αυτό που λέω, αλλά έστω ότι αφαιρώ: 400*17= 6800 ή χονδρικά 7000 ευρώ

6000 + 7000 = 13.000 ευρώ για 2 χρόνια στην Ελλάδα για ένα μαστερ και ας υποθέσουμε ότι το μαστερ δεν έχει και διδακτρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ που επανελαμβάνω ότι είναι σίγουρο ότι βγαίνουν περισσότερα,

Εννοείταιθ ότι συμφέρει να πας Αγγλία να στάξεις 15000 ευρώ για ένα χρόνο και να τελειώσεις και στην ώρα σου.

Εκεί κατήντησαν τα ελληνικά πανεπιστημια, να είναι πιο ακριβά από κορυφαία ξένα πανεπιστήμια. Αλλά όταν θα ερημώσουν και θα δεχτούν το τρελό ανταγωνισμό από ξένα κολλέγια (σε 1 χρόνο είναι σίγουρο ότι τα κολέγια θα δίνουν πλεον ισότιμα με ελληνικά ΑΕΙ πτυχία από ξένα πανεπιστήμια), από ξένα πανεπιστημια που θα κάνουν παραρτηματα στην Ελλάδα, θέλω πραγματικά να δω τη μουρη όλων αυτών με τα διδακτορικά που ήταν μέλη ΔΕΠ και το έπαιαζαν ανώτεροι από τους ξένους, αν και οι ίδιοι επέλεξαν να κάνουν σπουδές στο εξωτερικό (το 90% των μελών ΔΕΠ έχει διδακρτορικά από ξένα πανεπιστημια)

Αλλά θέλουν μπουρλώτο όλα, για να ξαναγενηθούν από την αρχή,

Όταν εγώ' μιλάω για εκμετάλλευση ελληνικών πανεπιστημιων έναντι φοιτητών, προκειμένου αυτοί να έχουν δουλίτσδα στο δημόσιο και να ξίνουν τα τέτοοια τους χωρίς να κάνουν μάλιστα και τρελή έρευνα ξέρω πολύ καλά τι λέω.

Τα μαστερ τα 2ετη στην Ελλάδα εξυπηρετούν ε΄να σκοπό: έχουν υπεράριθμους, που μπήκαν μάλιστα και αρκετοί με αδιαφανείς διαδικασίες και γνωστοί των γνωστών, δεν ξέρουν  τι να τους κάνουν και για αυτό έχουν αυξήσει υπερβολικά τα προπτυχιακά μαθήματα και τα έτη μεταπτυχιακών ώστε οι υπεράριθμοι να έχουν ώρες και να δείχνουν ότι διδάσκουν. Δεν τους νοιάζει ότι ένας φοιτητήες θα πάθει οικονομική αφαίμαξη αμα σπιυδάζει 2 και 3 χρόνια σε ένα μαστερ. Πετάνε και κάτι μαμακίες ότι και καλά κάνουμε και δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά, γιαυτλό αργούνε τόσο οι μεταπτυχιακοι, δημοσιευσεις που σε πρωτο πλάνο μόνο τα μέλη ΔΕΠ εξυπηρετούν και το παίζουν άνετοι και ωραίοι.  Αλλωστε το δήλωσε και η Διαμαντοπούλο αυτό

Σε σχολή του ΑΠΘ, δεν ανφέρω ποια υπήρχε άτομο σε διδακτορικές σπουδές που διήρκησαν 8 έτη και μάλιστα ξεσκίζονταν να το τελειώσει και δεν την άφηνε ο καθηγητής!!!!!!!!!!
Αυτά τα αίσχη με τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα δεν γίνονται ούτε σε πανεπιστημια της μαπανανίας
Ολα τα άλλα που λένε είναι υποκρισίες και μπούρδες και καλό είναι να απολογηθούν μια μέρα τα πανεπιστημια στην κοινωνία για το τι πρόσφεραν σε αυτή τόσα χρόνια και να μην υποκρινόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:58:23 »

Αποσυνδεδεμένος sotos81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #449 στις: Ιουλίου 22, 2011, 12:03:05 pm »
Συγνωμη εγω το θεωρω απαραδεκτο να κανεις μεταπτυχιακο σε ενα χρονο η μαλλον να πω καλυτερα σε 8 μηνες. Στο εξωτερικο υπαρχουν χιλιαδες μεταπτυχιακα που τα περισσοτερα δεν ειναι και τρομερου επιπεδου, ειδικα αυτα που γινονται σε 8 μηνες. Μια φιλη μου εκανε μεταπτυχιακο στο City university London  και ηταν δυο χρονια!!!Δεν συγκρινεται αυτα που εμαθε σε σχεση με αλλες φιλες της που εκαναν το ιδιο  μεταπτυχιακο σε αλλο πανεπιστημιο μεσα σε 8 μηνες (λογοθεραπεια). Για αυτο και αυτη βρηκε αμεσως δουλεια ενω οι αλλες..Συγνωμη ρε παιδια, δηλαδη ποτε μαθαινεις θεωρια, ποτε κανεις πρακτικη ,ποτε κανεις ερευνα και ποτε τα αφομιωνεις αυτα μεσα σε 8 μηνες?Ελεος!!
Το θεμα δεν ειναι να παρεις μονο το χαρτι, να διοριστεις και να τελειωνεις οσο ποιο γρηγορα γινεται και να μην μαθαινεις.Ειδικα για την ειδικη αγωγη το θεωρω απαραδεκτο να παιρνουν οι περισσοτεροι ενα χαρτι μεσα σε 8 μηνες και να πανε να ασχολουνται μετα με ατομα με ειδικες αναγκες χωρις να ξερουν την τυφλα τους και να τα εχουν κανει ολα στο αρπα κολλα. Δεν υπερασπιζομαι τα μεταπτυχιακα στην ελλαδα , αλλα εναντιωνομαι στα μεταπτυχιακα του εξωτερικου που ειναι μικρης διαρκειας και εχουν μετατρεψει τη γνωση σε εμποριο και σαν μια βολτα για καφε.
Επιπλεον, ειναι κα ακριβα. Μια φιλη μου που πηγε για ενα χρονο πληρωσε 5900 τα διδακτρα, 410 το σπιτι (που ηταν ελεινο) και αλλα 400 ευρω το μηνα (για μεταφορικα που ναι πανακριβα, για να τρωει κλπ.γιατι δεν θα παιρνεις και ολη )

Ελάχιστα μεταπτυχιά είναι διετή και αυτά που είναι, είναι διότι είναι part time. Tώρα το αν δεν θέλετε να καταλάβετε τα αυτονόητα που εφαρμόζουν όλες μα όλες οι χώρες του κόσμου και να ισχυριζόμαστε ότι μετά από 4 το ελάχιστο χρόνια σπουδών ΄'ενας ΄'ελληνας στην Ελλάδα θέλει και διετή μαστερ είναι διότι είμαστε αργόσχολοι και μας αρέσει να καθυστερούμε τις σπουδές μας. Δεν είναι δυνατόν κορυφαία πανεπιστημια του κόσμου να έχουν μονοετή μεταπτυχιακά, 3τή προπτυχιακά, να κάνουν σοβαρότατη έρευνα και ανακαλύψεις και η ελλάδα να κοιμάται όρθια και να το παίζει πρώτη σε όλα. Ε ΄χοι αυτίο πρέπει να τελείωσει. Ουσιαστικά πρέπει να τελειώσει το μονοπώλιο των ελληνικών δημόσιων πανεπιστημιων, και να έρεθι ένας υγιής ανταγωνισμός από ξένα αναγνωρισμένα παρατηματα πανεπιστηιωνπου θα έρθουν στην Ελλάδα, προκειμένου να δούμε τότε τι επίπεδο σπουδών θα έχουν τα πρώτα και τι τα δεύτερα. υπόψη ότι αυτό που λέω ήδη υπάρχει πρόταση και μάλκστα πιέσεις από την ευρωπαική ένωση να γίνει, ΄'οπως γίνεται σε όλες μα όλες τις χώρες του κόσμου. Υπάρχουν τα ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστημια με ισότιμα πτυχία

Αποσυνδεδεμένος lena_lar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #450 στις: Αυγούστου 01, 2011, 01:16:45 pm »
Παιδιά! Όλοι οι πρυτανεις ισχυρίζονται ότι από 1η Σεπτέμβρη τα πανεπιστήμια θα κλείσουν προς αντίδραση για τις αλλαγές στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεδομένου ότι το Αριστοτέλειο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα(κατα τα λεγόμενα του πρύτανη), λέτε να ανασταλεί το μεταπτυχιακό? Την έχω ξαναπατήσει έτσι στα Γιάννενα: Έδωσα εξετάσεις, πέρασα και τελικά η διοίκηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του ΜΠΣ!!

Αποσυνδεδεμένος Sophaki

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 60 Λατρεύω τα παιδιά μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #451 στις: Αυγούστου 01, 2011, 08:00:48 pm »
Τέλεια.....!!!! :( :(
Destination anywhere ..name a place and i be there....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:58:23 »

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #452 στις: Αυγούστου 19, 2011, 12:50:47 pm »
έβγαλε κανείς γραμμή στη γραμματεία?δεν το σηκώνει κανείς......τα μαθήματα θα'ναι μάλλον παρασκευο-σάββατο?

Αποσυνδεδεμένος lena_lar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #453 στις: Αυγούστου 19, 2011, 02:17:08 pm »
Τα πανεπιστήμια αμοίγουν επίσημα 22 Αυγούστου και για το Αριστοτέλειο φημολογείται ότι θα παραμείνει κλειστό προς αντίδραση για τις αλλαγές της Διαμαντοπούλου.

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #454 στις: Αυγούστου 23, 2011, 11:31:39 am »
πήρα τηλ και μου είπαν ότι για την εγγραφή χρειάζεται ένα απλό αντίγραφο ταυτότητας και 4 φωτογραφίες. επίσης μετά την εγγραφή μας να ανεβούμε στον 4ο όροφο να βρούμε λέει αυτή τη σκορδά για αυτά τα σεμινάρια, δεν ήξερε αν είναι υποχρεωτικά ή όχι...αυτά...

Αποσυνδεδεμένος lena_lar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #455 στις: Αυγούστου 23, 2011, 02:18:05 pm »
Σ΄ ευχαριστούμε smarw για τις πληροφορίες!! Τώρα για πρόγραμμα και τέτοια θα είναι λίγο νωρίς ε??

Αποσυνδεδεμένος sia30

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #456 στις: Αυγούστου 23, 2011, 03:28:09 pm »
καλησπέρα παιδια και καλη αρχη στο μεταπτυχιακο σας,,,,,επειδη θα με ενδιεφερε να παρακολουθησω ενα μεταπτυχιακο  προγραμμα σχετικα με την ειδικη αγωγη, θα ηθελα να ρωτησω αν το συγκεκριμενο προγραμμα γινεται δεκτο απο το υπουργειο παιδειας στις περιπτωσεις που ζηταει μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη, πχ για να κανουμε τα χαρτια μας ως αναπληρωτες δ.ε στην ειδικη αγωγη...οι εξετασεις ήταν δυσκολες;και παλι καλη αρχη και sorry για το ασχετο μηνυμα μου απλα τωρα τυχαια ειδα τη συζητηση με αυτο το θεμα

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #457 στις: Αυγούστου 24, 2011, 12:54:49 pm »
Σ΄ ευχαριστούμε smarw για τις πληροφορίες!! Τώρα για πρόγραμμα και τέτοια θα είναι λίγο νωρίς ε??

Το ρώτησα, δεν ήξερε να μου πει...μόνο μου είπε ότι πέρσι ήταν παρασκευο-σάββατο, πράγμα που το ξέρουμε ήδη...

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #458 στις: Αυγούστου 24, 2011, 12:56:45 pm »
καλησπέρα παιδια και καλη αρχη στο μεταπτυχιακο σας,,,,,επειδη θα με ενδιεφερε να παρακολουθησω ενα μεταπτυχιακο  προγραμμα σχετικα με την ειδικη αγωγη, θα ηθελα να ρωτησω αν το συγκεκριμενο προγραμμα γινεται δεκτο απο το υπουργειο παιδειας στις περιπτωσεις που ζηταει μεταπτυχιακο στην ειδικη αγωγη, πχ για να κανουμε τα χαρτια μας ως αναπληρωτες δ.ε στην ειδικη αγωγη...οι εξετασεις ήταν δυσκολες;και παλι καλη αρχη και sorry για το ασχετο μηνυμα μου απλα τωρα τυχαια ειδα τη συζητηση με αυτο το θεμα

sia30, εγώ είμαι στην κατεύθυνση της πολυπολιτισμικότητας και δεν το γνωρίζω...φαντάζομαι κάποιος από την άλλη κατευθυνση θα δει το μηνυμα σου και θα σου απαντήσει σύντομα...υποθέτω όμως οτι θα μετράει, αν κρίνω από τη συμμετοχή που έχει ο κλάδος στις εξετάσεις κάθε χρόνο.

Αποσυνδεδεμένος sia30

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #459 στις: Αυγούστου 24, 2011, 01:15:34 pm »
σε ευχαριστω πολυ...τωρα κοιτουσα το φεκ στη σελιδα του μεταπτυχιακου και γραφει πως θα λειτουργησει για πεντε ετη, απο το 2007 δλδ που ξεκινησε και μεχρι το ακαδημαικο ετος 2011-2012.....εσεις που θα το παρακολουθειτε φετος αν μαθετε κατι σχετικα πειτε μας αν θελετε

Αποσυνδεδεμένος smarw

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #460 στις: Αυγούστου 24, 2011, 02:23:49 pm »
νομίζω μέχρι το 2012-2013...έτσι είχα ακούσει από άλλους όταν πήγα να δώσω εξετάσεις....ψαξ'το λίγο..πάρε ένα τηλ και ρώτα...

Αποσυνδεδεμένος sia30

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #461 στις: Αυγούστου 24, 2011, 02:31:17 pm »
νομίζω μέχρι το 2012-2013...έτσι είχα ακούσει από άλλους όταν πήγα να δώσω εξετάσεις....ψαξ'το λίγο..πάρε ένα τηλ και ρώτα...
ναι σκοπευω να παρω...μηπως λεγοντας 2012-2013 εννοουν οτι μεχρι τοτε θα υπαρχει μιας και εσεις τοτε θα ολοκληρωσετε τις σπουδες, αλλα το 2011-2012 ειναι η τελευταια χρονια που δεχθηκε φοιτητες, γιατο το υπαρχον  φεκ το γραφει ξεκαθαρα...καλη αρχη και να μας κρατατε ενημερους  :)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)