*

Αποστολέας Θέμα: Υλη για ΠΕ04???  (Αναγνώστηκε 46232 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
Απ: Υλη για ΠΕ04???
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 04, 2008, 10:34:53 am »
Τι να σου πω ρε φίλε................έχω χάσει τη μπάλα με αυτούς........................

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:25:42 »

rozy4

• Επισκέπτης
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 05, 2008, 11:42:34 am »
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank865e.php

παρεμβαση για τον προσδιορισμο της υλης

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 05, 2008, 11:52:43 am »

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 05, 2008, 11:58:12 am »
Συνάδελφοι, αν ακι είμαι φιλόλογος και το κείμενο έχει γραφτεί από φυσικούς, συμφωνώ λέγοντας το εξής: η ενιαιότητα της ΠΕ04 σας εξασφαλίζει αρχικά το γεγονός ότι μπορείτε να είστς μόνιμοι σε ένα σχολείο συμπληρώντας πλήρες ωράριο και ΄να τριγυρνάτε από εδώ και από εκεί για να το συμπληρώσετε. Κι αν είσαι σε κάποια κεντρική πόλη κάτι μπορεί να γίνει. Αν είσαι, όμως, σε νησί ή σε χωίό τι θα κάνεις. Επιπλέον, μπροστά στην κίνηση του ΥΠΕΠΘ που μειώνει τα οργανικά κενά με βάση το γεγονός ότι δε συμπληρώνονται πλήρη ωράρια ξέρετε τι θα γίνει αν σας σπάσουνε; Θα μειωθεί ο αριθμός των διοιρισμών, τα οργανικά θα γίνουν λειτουργικά άρα δε θα είστε μόνιμοι και αντί για μόνιμους θα παίρνει κυρίως αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:25:42 »

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 05, 2008, 11:59:25 am »
Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση της ΠΕΑΕ στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.pde.gr/forum/index.php?page=313

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 05, 2008, 11:59:44 am »
...να μην τριγυρνάτε...

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:13:23 pm »
Εεε.........αφού το κάνετε για να μην τριγυρνάμε.............εντάξει βρε παιδί μου...............όλα καλά τότε
Gogo................Εγώ από Αθήνα δεν είμαι,αλλά πολύ θα ήθελα να έρθω να δω τι καπνό φουμάρουν εκεί στην ΠΕΑΕ.

Και ο βιολόγος θα διδάσκει φυσική προπσπαθώντας να θυμηθεί αυτά που ήξερε στο λύκειο όταν ήταν αυτός μαθητής.........
Θα πάρει και κανα2- βοηθήματα και θα πάρει τη θέση του φυσικού.

Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.
Ένα βήμα μπρος και 10 πίσω.
Και μετά ακούω τα άλλα μέλη να διαμαρτύρονται για τη νοοτροπία της ΠΕΑ και απορώ που αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο.
Ευχαριστώ που μου λύσατε την απορία.

ΥΓ:Την αποστροφή μου για τη βιολογία την έχω δείξει,ας μην την επαναλάβω.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:18:25 pm »
Καταρχάς, gogo98, δεν έχεις ωραίο ύφος. Κατά δεύτερο δεν είνια υποθέσεις. Είναι τα στοιχεία που πήραμε από τις δευτεροβάθμιες όλης της Ελλάδας,όπως επίσης, όσα σου ανέφερα για τα οργανικά και λειτουργικά κενά, για το πλήρες ωράριο είναι νόμοι του κράτους εδώ και πολλά χρόνια. Εγώ προτείνω να μη σκεφτόμαστε κοντόφθαλμα και να υπολογίζουμε και τις ζώες μας μετά το διορισμό.
Επίσης, αγάπη, με την ίδια λογική και οι υπόλοιποι της ΠΕ04 μπορεί να σιχαίνονται τα άλλα μαθήματα. Στην πραγματικότητα το πρόβλημα το δημιουργεί το ΥΠΕΠΘ που εδώ και χρόνια μειώνει μαθήματα και μπλέκει τους πτυχιούχους. Πάνω σε αυτή την κατάσταση προσπαθούμε να δούμε τι καλύτεο μπορεί να γίνει.

ΥΓ. Ούτε εμένα μου αρέσει να διδάσκω ΣΕΠ, αλλά αν δε συμπληρώνω ωράριο, μάλλον θα το προτιμήσω από το να με στείλουν σε ένα άλλο σχολείο

Αποσυνδεδεμένος beria

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:22:46 pm »
συνάδελφε gogo98 η πεαε δεν θελει να τρελανει κανεναν. Οι διορισμοι με το σταγονομετρο και ο παραλογισμος του διαγωνισμου μας εχει τρελανει ολους. Η ενιαιοτητας της ΠΕ04 μας εξασφαλιζει απο την διευρυνση των ελαστικων μορφων εργασιας στο δημοσιο σχολειο. Αυτο σημαινει οτι τα κενα των σχολειων πρεπει να υπολογιζονται με ενιαιο τροπο ωστε να μην μειωνονται οι οργανικες θεσεις στα σχολει. Μειωση των οργανικων σημαινει οτι οι αναγκες θα καλυπτονται με αναπληρωτες και ωρομισθιους που de facto σημαινει και εργασιακη αναφαλεια για ολους τους συναδελφους και χρονικη επεκταση της περιπλανησης ανα την επικρατεια. Καθενας απο εμας θελει να διοριστει και οσο πιο γρηγορα μπορει. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι στην αγωνια μας να διοριστουμε εδω και τωρα θα υπονομευσουμε την εργασιακη μας καθημερινοτητα ως μονιμοι εκπαιδευτικοι αυριο. Το κυριαρχο προβλημα για ολους τους συναδελφους παραμενει ο μικρος αριθμος διορισμων μονιμων εκαιδευτικων στο δημοσειο σχολειο.
Καλο διαβασμα σε ολους
Στην ενοτητα η δυναμη, στον αγωνα η νικη

Αποσυνδεδεμένος marousana

• Νέο μέλος
  • *
  • ο βρεγμένος τη βροχή δε τη φοβάται
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:23:49 pm »
Γεια σας, παρακολουθώ το forum πολύ καιρό, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω πως πρέπει να μιλήσω για κάτι που θεωρώ άδικο. Είμαι ΓΕωλόγος και θεωρώ πως η διάσπαση του κλάδου ΠΕ04 ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Γι' αυτό άλλωστε, πάλευαν τόσο καιρό πρώτοι και καλύτεροι οι φυσικοί, που θεωρούσαν ότι εμείς οι γεωλόγοι  και ίσως οι βιολόγοι, τους τρώγαμε τις θέσεις που νόμιζαν πως μόνο αυτοί δικαιούνταν. Και τώρα που το πετύχαμε αυτό, βλέπω με λύπη πως ορισμένοι  έκριναν πως πάλι δεν τους βολεύει και θέλουν να το αλλάξουν. Ας αποφασίσουμε τελικά εμείς οι ΠΕ04 τι θέλουμε, γιατί στο τέλος θα μας κράξει το Υπουργείο και θα έχει και δίκιο. Όπως και να το κάνουμε δεν μπορούμε όλοι να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!!
Να βλέπω μπροστά θέλω, να μη γυρίζω να κοιτάζω συνέχεια τη σκόνη που αφήνω πίσω μου ........

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:27:53 pm »
Γεια σας, παρακολουθώ το forum πολύ καιρό, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω πως πρέπει να μιλήσω για κάτι που θεωρώ άδικο. Είμαι ΓΕωλόγος και θεωρώ πως η διάσπαση του κλάδου ΠΕ04 ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Γι' αυτό άλλωστε, πάλευαν τόσο καιρό πρώτοι και καλύτεροι οι φυσικοί, που θεωρούσαν ότι εμείς οι γεωλόγοι  και ίσως οι βιολόγοι, τους τρώγαμε τις θέσεις που νόμιζαν πως μόνο αυτοί δικαιούνταν. Και τώρα που το πετύχαμε αυτό, βλέπω με λύπη πως ορισμένοι  έκριναν πως πάλι δεν τους βολεύει και θέλουν να το αλλάξουν. Ας αποφασίσουμε τελικά εμείς οι ΠΕ04 τι θέλουμε, γιατί στο τέλος θα μας κράξει το Υπουργείο και θα έχει και δίκιο. Όπως και να το κάνουμε δεν μπορούμε όλοι να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο!!

Ναι.
Μόνο ο φυσικός δικαιούται να διδάσκει φυσική.
Όπως και μόνο ο βιολόγος δικαιούται να διδάσκει βιολογία.

Όχι επειδή μερικοί μπήκαν σε όποιο τμήμα έπιαναν με τα μόριά τους πρέπει μετά ντε και σώνει γίνουν εκπαιδευτικοί.
Γιατί εγώ να πάω στου διαόλου τη μάνα να γίνω φυσικός κάνοντας ένα κάρο έξοδα και να μην πάω στο γεωλογικό του ΑΠΘ που είναι και δίπλα στο σπίτι μου?
Για να κάνει ο γεωλόγος φυσική?

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:32:16 pm »
Πάγια θέση της ΠΕΑΕ είναι η διατήρηση της ενότητας των ΠΕ04. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις αυτό έχει αποφασιστεί και επαναδιατυπωθεί σε όλες τις γενικές της συνελεύσεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα στη συμφωνία και τη διαφωνία, την οποία και εκφράζει στις συνελεύσεις.
Από εκεί και πέρα η κουβέντα συνεχίζεται. Σας εξέθεσα το σκεπτικό που πήραμε αυτή τη θέση και για την ΠΕ04. Όποιος διαφωνεί το βάζει στη συνέλευση και συζητιέται.
Συναδέλφισσα, εσύ που είσαι γεωλόγος και διδάσκεις, αν δεν κάνω λάθος γεωγραφία στο γυμνάσιο, πώς θα γίνεις μόνιμη, αν δεν έχεις μάθημα ανάθεσης; Το ίδιο ισχύει και για τον φυσικό και τον βιολόγο. Πώς θα βγουν οι 21 'ωρες. Δεν έχετε άδικο για το σχετικό - άσχετο των μαθημάτων, για τα προβληματικά προγράμματα σπουδώ κ.ο.κ., αλλά στην παρούσα κατάσταση μπορεί κάποιος να μου απαντήσει πώς θα είναι μόνιμος, αν ο κλάδος διασπαστεί;

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:35:39 pm »
"Αν ο κλάδος διασπαστεί" ?

Νόμιζα ότι είχε διασπασθεί..................

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 05, 2008, 12:41:32 pm »
O κλάδος δεν έχει διασπαστεί. Αυτό που εννοούμε είναι να μη γίνεται κάθε κλάδος διαφορετική ΠΕ. Αυτή τη στιγμή είστε ενιαίο ΠΕ04 και διαφοροποιήστε στην ύλη που δίνετε, κάτι το ο΄ποίο, αν δεις στο κείμενο ζητάμε να παραμείνει.
Συγγνώμη, συνάδελφε gogo98, είσαι μέλος του συλλόγου και δε ρωτήθηκες. Γιατί όσοι είναι, συμμετείχαν στις συνελεύσεις, έχουν όλα τα κείμενα του συλλόγου που γράφουν τις θέσεις και πήραν αυτή την ανακοίνωση προτού δημοσιευθεί.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)