*

Αποστολέας Θέμα: μη λειτουργεία τμηματων νηπιων στους παιδικούς  (Αναγνώστηκε 8684 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nansoula

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: μη λειτουργεία τμηματων νηπιων στους παιδικούς
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 29, 2008, 02:04:27 pm »
Διαβάζω όσα λέτε και δεν μπορώ να μην απαντήσω... υποτιμάτε τους βρεφονηπιοκόμους χωρίς λόγο. Επειδη δηλαδη πεσατε εσείς σε περιπτώσεις βρεφονηπιοκόμων που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους σημαινεί οτι ολοι έτσι ειναι; Εχω δει νηπιαγωγούς που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα... Αυτο έχει να κάνει με το τι ανθρωπος είναι ο καθένας, τι χαρακτήρα έχει και με το πόσο αγαπάει τα παιδιά. Κατηγορείτε τον τρόπο με τον οποιο διδάχτηκαν οτι είναι παλαιοληθικός... Σας πληροφορώ οτι είναι συγχρωνος, ότι τα βιβλία που διδάσκονται είναι παρεμφερει με τους νηπιαγωγους και μαλιστα πολλα είναι τα ίδια ακριβώς με των νηπιαγωγών. Μάλλον εσείς είσαστε κομπλεξικοί.
Ο δρόμος είναι πιο σημαντικός από αυτό που σε ώθησε να περπατήσεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:31:56 »

Αποσυνδεδεμένος tsilib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 29, 2008, 09:36:18 pm »
Νομιζως πως θα πρεπει να ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι ως προς τους χαρακτηρισμους. Ο καθενας εδω μεσα εκφραζει μια αποψη, η οποια εχει να κανει και με τα βιωματα και τις εμπειριες που εχει. η κατασταση στους ιδιωτικους παιδικους σταθμους, ξερω κι εγω οτι ειναι ετσι ακριβως οπως περιγραφηκε παραπανω. Δε συμφωνω, αλλα ουτε και καταλαβα καμια συναδελφος νηπιαγωγος να υποτιμα τις βρεφονηπιοκομους.Απλα ειναι διαφορετικη η δουλεια μας, ως ενα βαθμο.Εχει και καποιες ομοιοτητες σε εναν αλλον. Το ζητημα, επισης της δεν ειναι μονο κατα ποσο καποιος αγαπαει τα παιδια. εχει να κανει σε μεγαλο βαθμο με την καταρτιση που εχει ο καθενας και το κατα ποσο διαρκως ενημερωνεται, ετσι ωστε να γινεται καλυτερος και πιο παραγωγικος. ειναι ζητημα, ποσο αγαπαει τη δουλεια του και θελει να γινεται πιο αποτελεσματικος. Οι αποδεκτες αυτης της αποτελεσματικοτητας ειναι τα ιδια τα παιδια. Το ζητουμενο δεν ειναι να κανουμε γιορτες και παρατες για να γινομαστε αρεστοι στους γονεις κατ΄αρχην (κατι το οποιο εχω δει απο βρεφονηπιοκομους και νηπιαγωγους), αλλα κατα ποσο η δουλεια που γινεται καθημερινα στο νηπιαγωγειο, ειναι σοβαρη και με μοναδικο στοχο την εκπληρωση των στοχων της προσχολικης αγωγης.

Αποσυνδεδεμένος Nansoula

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 01, 2008, 09:26:52 pm »
Συμφωνώ μαζί σου, απλά για αυτά που γινονται στους παιδικούς σταθμούς δεν φταίνε οι βρεφονηπιοκόμοι και οι νηπιαγωγοί αλλά το σύστημα... Ξέρω ακριβώς τι γίνεται και δεν αντιλέγω. Οι βρεφονηπιοκόμοι έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιους που τους λένε τι πρέπει να κάνουν είτε συμφωνούν είτε όχι π.χ. γιορτές και άλλα όπως είπες. Απο την κάθε προισταμένη που θέλει να δείχνεται. Οι νηπιαγωγοί απο την άλλη στα νηπιαγωγεία λειτουργούν αυτόβουλα και μπορούν να κάνουν όσα ακριβώς θέλουν. Αυτη είναι η διαφορα και όχι το πτυχίο. Όσο για το αν μας υποτιμανε κάποιοι νηπιαγωγοί το είδα και το διάβασα παραπάνω.
Ο δρόμος είναι πιο σημαντικός από αυτό που σε ώθησε να περπατήσεις.

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 11:32:35 am »
δεν νομιζω ότι κάποιος κατηγόρησε τις βρεφονηπιοκόμους η οποιοδήποτε προσωπικό των παιδιών. Χαλαρώστε. Δούλεψα 2 χρόνια σε παιδικό σταθμό με νηπιακά τμήματα και είχα άριστη συνεργασία με όλους. Και τη βρεφοκόμο, και τη βρεφονηπιαοκόμο, και τις νηπιαγωγούς. Με τους ιδιοκτήτες είναι το πρόβλημα. Που δεν προσφερουν αυτά που πρέπει.

Σε σταθμό της Καβάλας που δούλευε φίλη μου, τα παιδιά πίνανε άπο ένα ποτήρι ανα τέσσερα (δλδ ένα ποτήρι πλαστικό για κάθε τραπεζάκι) και τρώγανε από ένα πλαστικό κουταλάκι ανα τραπέζι όταν είχε τούρτα. Οικονομία σου λέει. Μετά πώς να μην αρρωσταίνουν όλα μαζί;  Και μέχρι τις 10:00 τα παιδιά περιμέναν να έρθει το δεύτερο δρομολόγιο του σχολικού για να ξεκινήσουν μάθημα (φυσιολογικο) ΚΑΘΙΣΤΑ στις καρέκλες (απίστευτο). Απο τις 9 παρά. Για μία ώρα. Και μιλάμε για ηλικίες 3-4-5. Γιατί; Γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε "φασαρίες" πρωι-πρωί!!!

Τι να σου κάνουν μετά και οι εργαζόμενοι; Δεν φταίνε σε τίποτα. Δεν μιλάνε, όπως εκανα και εγώ για να μη χάσω τα 300 ευρώ το μήνα που πληρωνόμουν (τρελό ποσό, τύφλα να έχει το τζόκερ).

Αλλά πρέπει το ΥΠΕΠΘ να τα μάθει όλα αυτά, να κόψει μερικούς κ....ς, και γενικώς να θεσμοθετήσει αν θέλει νηπιακά τμήματα στους ιδιωτικούς, αλλά με φυσιολογικές συνθήκες!

(συγχίστηκα πάλι... ;D)
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:31:56 »

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 04, 2008, 03:04:56 pm »
Ειλικρινά πιστεύεις ότι το ΥΠΕΠΘ και γενικώς δεν τα ξέρουν αυτά; Είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης, η οποία έχει μια τάση να λοξοδρομεί....
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 09:20:46 am »
Ειλικρινά πιστεύεις ότι το ΥΠΕΠΘ και γενικώς δεν τα ξέρουν αυτά; Είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης, η οποία έχει μια τάση να λοξοδρομεί....

εννοείται! Είναι γνωστό ότι λοξοδρομεί προς εκεί που βαραίνουντα προτοφόλια.... ;)
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 05, 2008, 03:02:15 pm »
Οι βρεφονηπιοκόμοι έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιους που τους λένε τι πρέπει να κάνουν είτε συμφωνούν είτε όχι π.χ. γιορτές και άλλα όπως είπες. Απο την κάθε προισταμένη που θέλει να δείχνεται. Οι νηπιαγωγοί απο την άλλη στα νηπιαγωγεία λειτουργούν αυτόβουλα και μπορούν να κάνουν όσα ακριβώς θέλουν.
Δεν εννοείς τα ιδιωτικά φυσικά!!!!!! Μόνο αυτόβουλα δε λειτουργούσαμε εκεί!!!!!!! :P

Επίσης (αν κρίνω από την δική μου εμπειρία, που την ανέφερα παραπάνω) οι νηπιαγωγοί και οι βρεφονηπιοκόμοι στους δήμους λειτουργούν εντελώς αυτόβουλα (αλλιώς δεν εξηγείται η κατάσταση που είδα εγώ πέρισυ στο δημοτικό παιδικό σταθμό που πήγαινε το παιδί μου).
Αντίθετα στο ιδιωτικό έχω συνεργαστεί ΑΨΟΓΑ με βρεφονηπιοκόμους αλλά και απόφοιτους ΙΕΚ που ήταν καταπληκτικές στη δουλειά τους.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 05, 2008, 03:09:06 pm από sophie »
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182597
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687