*

Αποστολέας Θέμα: μη λειτουργεία τμηματων νηπιων στους παιδικούς  (Αναγνώστηκε 8689 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
αυτή τη χρονιά δεν θα λειρουργήσουν τμηματα νηπιαγωγιων  στους παιδικούς σταθμούς. τελικά όμως που θα πανε όλα αυτα τα παιδιά; και 2ον.. εννοεί και γαι προνηπια;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: μη λειτουργεία τμηματων νηπιων στους παιδικούς
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:20:35 »

Αποσυνδεδεμένος gspiropoylos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 30, 2008, 06:26:19 pm »
Εννοεί μόνο τα νήπια, εφόσον για αυτή την ηλικία είναι υποχρεωτική η φοίτηση  σε σχολική μονάδα υπό την εποπτεία του ΥΠΕΠΘ.
Όσο για το που θα πάνε όλα αυτά τα παιδιά...!!!!!!!!!!!!!
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε πάντα όσα λες.

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:04:22 am »
αυτή τη χρονιά δεν θα λειρουργήσουν τμηματα νηπιαγωγιων  στους παιδικούς σταθμούς. τελικά όμως που θα πανε όλα αυτα τα παιδιά; και 2ον.. εννοεί και γαι προνηπια;
Κathyk καλημερα.που το διαβασες αυτο;και ακομα πως το κρινεις;ποια ειναι η γνωμη σου σχετικα;
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 01, 2008, 06:54:18 pm »
 κοιτα εδω... http://dipe-a-athin.att.sch.gr/html/ekpedeftika.html

θεωρώ ότι πρεπει να φύγει από τους παιδικούς το τμήμα νηπίων. η εκπαιδευση δεν μπορεί να μοιραζεται σε 2 υπουργεία που δεν εχουν σχεση μεταξύ τους.. αλλο εκπαιδευση και αλλο φροντιδα. το πρακτικό προβλημα είναι ότι δεν εχουν υπολογίσει τί θα γίνουν αυτά τα παιδιά και που θα πάνε. στα μεγαλα κεντρα ηδη πριν τις εγγραφες και εχουν φουλαρει τα τμηματα. φοβαμαι μηπως μας αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών εστω και 2-3 για να τακτοποιηθούν όλα. αφού είναι υποχρεωτική η φοίτηση δεν μπορεί να μεινει κανενα απ εξω..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:20:35 »

Αποσυνδεδεμένος ΑΚ Νηπιαγωγός

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2008, 07:21:20 pm »
Μακάρι να γίνει αυτό. Μακάρι γενικά να υπάρξει ένας έλεγχος στην παρεχόμενη εκπαίδευση σε όλους αυτούς τους παιδικούς σταθμούς. Εκεί που δουλεύω όλη μέρα φυλλάδια με γράμματα-συλλαβές και προσθέσεις μοιράζω και η διευθύντρια πιέζει ώστε να τα μάθουν όλα αυτά τα παιδιά πριν διαβούν τις πύλες του Δημοτικού. Ετσι η επιτυχία της είναι εξασφαλισμένη. Από διαθεματικές δραστηριότητες ούτε λόγος. Μας απαγορεύει ρητά να κάνουμε οτιδήποτε άλλο πέρα από ασκήσεις και αυστηρές πρόβες για τις γιορτές που ξεκινούν μήνες πριν την ώρα τους. Μάλιστα αυτές τις αναλαμβάνει η ίδια γιατί οι δασκάλες δεν είναι αρκετά αυστηρές και αποτελεσματικές όπως λέει..Η ίδια ασκεί τεράστια ψυχολογική βία στα παιδιά.
Κι ο μισθός μας? Ο βασικός και μειωμένος εφόσον δουλεύουμε εξάωρο.
Και το θέμα είναι οτι μας δήλωσε περίτρανα οτι καμια αύξηση δε θα γίνει όταν το τμήμα θα ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας. Ας κάτσει όποια θέλει. Νά τα βιογραφικά..!
Και ρωτώ...είναι δυνατόν να παραμείνει για μας η κατάσταση ως έχει? Τα ίδια λεφτά, το ίδιο κολοπρόγραμμα? Θα κάνουμε κανονικά τα γράμματα λέει και σε όποιον έλεγχο μας γίνει θα τα κρύβουμε τα τετράδια και βιβλία των παιδιών. Έλεος. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος σ`αυτή τη χώρα? Πού θα πρέπει να απευθυνθούμε για τα δικαιώματά μας?

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2008, 09:37:07 pm »
τι λες τώρα;; και στην κοινωνία τα ιδιωτικά τα καμαρώνουν! κι εμεις κανουμε γραμματα-και μαλιστα τα πανε καλά τα παιδιά- η διαφορά όμως είναι ότι κάνουμε και ολα τα άλλα μεσα στην ταξη και δε νομίζω ότι τα παιδιά κουραζονται.  τους βγαίνει αυθόρμητα η μαθηση

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2008, 09:45:44 pm »

Όταν είχε βγει η οδηγία για τις προεγγραφές των νηπίων είχα ρωτήσει τη δασκάλα του μικρού μου παιδιού (τον στέλνω στον παιδικό σταθμό του δήμου) αν θα δέχονται κι εκεί εγγραφές νηπίων (καθώς το χαρτί είχε τοιχοκολληθεί και στον παιδικό σταθμό) και μου είχε πει ότι "όχι, απαγορεύεται να δημιουργηθούν τάξεις νηπίων στους παιδικούς σταθμούς...θα πρέπει να προσληφθούν νηπιαγωγοί και οι νηπιαγωγοί δε θέλουν να δουλέψουν στούς δήμους, το θεωρούν υποτιμητικό!"   8) (εγώ πάλι γιατί όταν ήμουν άνεργη έκανα "κρα" μπας και ανοίξει καμιά θέση στο δήμο?... ::))
Κι έχω την εξής απορία : για τα προνήπια δεν επιβάλλεται να υπάρχουν νηπιαγωγοί? Γιατί οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής μου είναι επανδρωμένοι με βρεφονηπιοκόμους και όταν προκηρύσσεται θέση νηπιαγωγού αυτή εκτελεί χρέη προϊσταμένης του σταθμού (εδώ τουλάχιστον) και δεν μπαίνει στην τάξη.
Θελώ να πω με το παραπάνω ότι ενώ έδωσε το ΥΠΕΘ τη δυνατότητα στους παιδ. σταθμούς να παίρνουν νήπια-προνήπια, οι δήμοι δεν είχαν τα κονδύλια να προσλάβουν νηπιαγωγούς με αποτέλεσμα τα παιδιά να μην παίρνουν την σωστή εκπαίδευση για την ηλικία τους (δε θέλω να προσβάλλω τις βρεφονηπιοκόμους, αλλά σίγουρα, αν κρίνω από αυτή που γνωρίζω, δεν έχουν την κατάλληλη κατάρτιση νομίζω και μάλλον κακό κάνουν παρά καλό... :-\)
Η λύση λοιπόν δεν είναι να λειτουργήσουν τμήματα νηπίων και στους παιδ. σταθμούς. Αυτό ήταν απλά μία "προσπάθεια" του υπουργείου να μπαλώσει ένα μέτρο που πάρθηκε υπό την πίεση των απεργιακών κινητοποιήσεων, χωρίς καμία προηγούμενη μελέτη, και "αφέθηκε στην τύχη του" έκτοτε... :P :P :P
ΠΕ60

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: μη λειτουργια τμηματων νηπιων στους παιδικούς
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 01, 2008, 09:47:49 pm »
Καλησπερα κοριτσια.Κι εγω ειμαι της αποψης οτι γενικα,ακομα,"πρεπει να βρεξουμε παντελονι για να φαμε ψαρι",κι οτι ολα τα ζητηματα που μας απασχολουν και για το καλο των παιδιων και για το δικο μας περα απο συζητησεις μεταξυ μας πρεπει να τα διεκδικουμε τελικα,το'χω πει κι αλλες φορες,μεσω των συνδικαλιστικων μας οργανων.Αλλιως δε γινεται τιποτα,μας πατανε.
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 01, 2008, 09:52:31 pm »
Δήμητρα, η κατάσταση είναι μάλλον "αδιέξοδη"... :-\
Στο νηπιαγωγείο που πάει το παιδί μου οι δασκάλες έχουν ήδη "φρικάρει" καθώς με τις προεγγραφές μόνο έχουν γεμίσει τα τμήματα και φοβούνται ότι (όπως και πέρισυ) θα παρακαλούν τους γονείς μήπως μπορούν να εξυπηρετηθούν από άλλο νηπιαγωγείο!
Για γέλια και για κλάμματα δηλαδή!!!! ::)
ΠΕ60

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:01:39 pm »
Μιλουσα με συναδελφο απο

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:06:16 pm »
Στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο, εδώ και τρία χρόνια (φέτος δηλαδή θα γίνει τέταρτη χρονιά) κάνουν αιτήσεις στο ΥΠΕΠΘ (μέσω του γραφείου Α/θμιας) να αλλάξει οργανικότητα (και το κλασσικό και το ολοήμερο) και να φέρουν προκάτ αίθουσες. Και κάθε χρόνο τους γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια! :P
Μη νομίζεις λοιπόν ότι δεν γίνονται τέτοιες κινήσεις αλλά το υπουργείο λέει "το ταμείον είναι μείον"... 8) Εκεί, και να μη θέλεις, σηκώνεις τα χέρια ψηλά! :-X
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:50:04 pm »
καταρχήν μου κάνει εντύπωση που σου ειπαν sophie ότι οι νηπιαγωγοί αρνούνται να δουλεψουν στους παιδικούς. δε νομίζω.. αν δηλ δεν εχεις δουλεια διαλεγεις κιολας; τώρα πως τα προνήπια τα εκπαιδευουν βρεφονηπιοκόμοι και όχι νηπιαγωγοι.. είναι άλλο θέμα. στο σχολείο μου φετος έχω 22 νηπια που ήρθαν από παιδικό. δεν ξερω άν ετυχε, αλλα η συμπεριφορα τους ήταν μεσα στην ανωριμότητα.. ούτε σε κύκλο δε ξερανε να κατσουνε...

marigoula

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:55:24 pm »
Νιώθω ότι είμαστε πολυ αδικημένοι εμείς οι νηπιγωγοί. Οι δάσκαλοι μια χαρά βολεύτηκαν όλοι ενώ εμείς............ Αν δημιουργούνταν τόσα νηπιαγωγεία όσα χρειάζονται, κανείς από εμάς δεν θα έψαχνε δουλειά στον ιδιωτικό τομέα. Στο δημοτικό γιατί έκαναν ολοήμερα, ενώ σε εμάς κάνουν ελάχιστα και με το ζόρι;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:03:03 pm »
ενταξει, δεν είναι και ελαχιστα.. πολλα είναι . η διαφορά μας με τα δημοτικά είναι ότι σε μας μία νηπιαγωγος αρκει στο ολοήμερο ενω στα δημοτικά ίσως παίρνουν παραπανω..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)