0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να ρωτήσω: υπάρχει νομοθεσία που προβλέπει ότι προηγούνται στις τοποθετήσεις οι αιτούντες απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ σε σχέση με τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΔΕ; Παρακαλώ τους συναδέλφους που είναι ενημερωμένοι να απαντήσουν άμεσα, ει δυνατόν και με παραπομπή σε νομοθεσία!!
Αυτό για την εντοπιότητα το ξέρω, ότι δηλαδή ισχύει μόνο για τον δήμο που έχεις εντοπιότητα κι όχι για όλο τον νομό, αλλά για τη συνυπηρέτηση, από πού προκύπτει; Εγώ ξέρω ότι τα μόρια συνυπηρέτησης ισχύουν έτσι κι αλλιώς για τον νομό που εργάζεται ο/η σύζυγος του/της αποσπασμένης εκπαιδευτικού.
Συμφωνώ με τον/την συνάδελφο L/K, η νομοθεσία είναι σαφής: οι αποσπασμένοι εντός κι εκτός ΠΥΣΔΕ συνεξετάζονται με βάση τα μόρια απόσπασης. Αυτό ορίζεται με σαφήνεια στην εγκύκλιο Κιάου 3/9/2019. Στην ίδια εγκύκλιο πιο κάτω αναφέρεται επίσης:«Σχετικά με τις τοποθετήσεις των κατά προτεραιότητα αποσπασμένων εκπαιδευτικών (πλην όσων ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης της παρ. 1 περ. α και γ του 13 του Π.Δ. 50/96), υπενθυμίζουμε ότι η προτεραιότητα στις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αφορά αποκλειστικά τις εν λόγω αποσπάσεις όπου οι εκπαιδευτικοί αυτοί συγκρίνονται μόνο μεταξύ τους. Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τους οργανικά ανήκοντες και τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, καθώς κατ’ έννοια και σκοπό οι οργανικά ανήκοντες προηγούνται των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.»Είναι προφανές ότι το απόσπασμα εννοεί πως δεν μπορεί ο αποσπασμένος να πάρει θέση από τον οργανικά ανήκοντα υπεράριθμο ή τον ευρισκόμενο στη διάθεση. Άλλου παπά ευαγγέλιο όμως είναι όταν ο οργανικά ανήκων ζητά απόσπαση. Τότε γίνεται αποσπασμένος και η αίτησή του συνεξετάζεται με τους αποσπασμένους από άλλα ΠΥΣΔΕ. Δεν υπάρχει καμία ασάφεια στην εγκύκλιο. Το ζήτημα είναι ότι μεμονωμένα ΠΥΣΔΕ αυθαιρετούν ποντάροντας στη συνενοχή και συμπαιγνία των εκπαιδευτικών!
Για τα μόρια συνυπηρέτησης:α) Οι μονάδες συνυπηρέτησης λαμβάνονται για όλο το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ (ένα), όπου ο/η σύζυγος υπηρετεί οργανικά (όχι με απόσπαση) σε υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα ή εργάζεται κατά το τελευταίο ένα (1) έτος, στο οποίο δύναται να περιληφθούν και διαστήματα ανεργίας επιδοτούμενης ή μη. Η προϋπόθεση του ενός έτους στο κατά περίπτωση ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ πρέπει να συντρέχει κατά τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων απόσπασης.β) Δεν απαιτείται ενεργός σύμβαση εργασίας κατά την υποβολή των αιτήσεων, αλλά θα πρέπει κατά το τελευταίο έτος να έχουν εργαστεί έστω και μία (1) ημέρα εντός του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που ζητείται η συνυπηρέτηση. Επομένως οι εκπαιδευτικοί δεν θα λαμβάνουν μονάδες συνυπηρέτησης όταν κατά τη διάρκεια ολόκληρου του τελευταίου έτους οι σύζυγοί τους βρίσκονταν σε ανεργία (επιδοτούμενη ή μη).γ) Προκειμένου για τους/τις συζύγους εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία, οι μονάδες συνυπηρέτησης λαμβάνονται για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που υπηρετεί ο/η σύζυγος και όχι για το ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ που είναι η οργανική τους.δ) Για τα μόρια συνυπηρέτησης με σύζυγο εκπαιδευτικό, λαμβάνεται υπόψη και η εργασία τους ως αναπληρωτών ή ωρομισθίων με την προϋπόθεση ότι το διάστημα εργασίας ή ανεργίας τους ήταν στο ίδιο ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ.ε) Η συνυπηρέτηση για τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζεται ενιαία, με βάση τις Νομαρχίες για την Αθήνα και το Νομό αντίστοιχα για τη Θεσσαλονίκη, όπως διαμορφώθηκαν σύμφωνα τις διατάξεις του άρθρ. 1 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α’). Οι εκπαιδευτικοί επομένως που έχουν συνυπηρέτηση σε ένα ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ από τα Α,
Νομίζω πως μπορείς, αν το μάθεις έγκαιρα και το ζητήσεις, γιατί να μην στο δώσουν;