0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μπορεί να απαντήσει κανείς στην προηγούμενη ερώτησή μου; Οργανικά υπεράριθμος στου οποίου το σχολείο υπάρχει συστεγαζόμενο που έχει ώρες της ειδικότητας. Μπορεί να διεκδικήσει ώρες σε άλλο σχολείο της ομάδας ως υπεράριθμος ή πρέπει να ζητήσει απόσπαση; Το λέω γιατί το ΠΔ λέει πως όταν υπάρχουν ώρες στην ομάδα σου δεν μπορείς να διεκδικήσεις σε όμορη ομάδα ως υπεράριθμος.
Εγώ λοιπόν ρωτάω. Μπορεί ακόμα και το πιο μεγάλο πυσδε να έχει τοποθετήσει όλους τους μόνιμους ως 12 με 15 Σεπτεμβρίου ; Μικρές αλλαγές που ίσως γίνουν μετά, ας οδηγήσουν σε συμπλήρωση ωραρίου ή ας αφορούν αναπληρωτές ή ας δοθεί η δυνατότητα να διεκδικεί κάποιος σε δεύτερη φάση τα κενά αυτά και να πάει αναπληρωτής στην αρχική του τοποθέτηση. Γιατί να περιμένουν όλοι ως τον Οκτώβριο ;
Θεωρείς δλδ ότι ο περιορισμός κενό στην ομάδα - δεν μπορώ να διεκδικήσω κενό στην όμορη, μεταφέρεται στο κενό στο συστεγαζόμενο - δεν μπορώ να διεκδικήσω κενό στην ομάδα;
Δεν μου απάντησες όμως. Μπορεί να γίνει αυτό που λέω; Είναι σωστό να γίνει ή όχι;
Ε δε θα έπρεπε; Ή μπορεί ο κάθε υπεράριθμος της ίδιας ομάδας να σου πάρει ώρες απ'το συστεγαζόμενο ή δεν μπορείς ούτε εσύ να πάρεις άλλο κενό εκτός απ'αυτό.Δηλαδή , ουσιαστικά θεωρεί τα συστεγαζόμενα σαν ένα σχολείο. Εφόσον συμπληρνεις στο συστεγαζόμενο, δεν είσαι υπεράριθμος. Άρα πρέπει να ζητήσεις απόσπαση. Για μένα είναι ξεκάθαρο.
Για τις ειδικότητες που πήραν τρίτη ανάθεση ,ο Οκτώβριος θα είναι μακρύς.Και θέτω άλλο ένα ερώτημα. Στο σχολείο μου υπάρχουν ώρες γ' ανάθεσης αλλά το ΠΥΣΔΕ με στέλνει για συμπλήρωση σε άλλο σχολείο καθώς η γ'ανάθεση ενεργοποιείται τον Οκτώβριο. Μπορώ να επιστρέψω στο σχολείο μου εφόσον δεν καλυφθεί το κενό μέχρι τον Οκτώβριο;
Η γ ανάθεση δόθηκε για να κλείσουν όπως όπως τρύπες κενών κ ωραρίων συναδέλφων που θα παραμένουν σε εκκρεμότητα μετά κ τις προσλήψεις αναπληρωτών.Οι ώρες της δικής σου γ ανάθεσης πιθανότατα θα έχουν καλυφθεί μέχρι τότε από τη β ή και την α ανάθεση κάποιων άλλων συναδέλφων. Αν πάλι δεν γίνει αυτό κ μείνουν κενές μέχρι τότε, ποιος θα πάει στο σχολείο που σε έστειλαν τώρα για συμπλήρωση; Αλλά κ να βρεθεί για ν ανταλλάξετε δύσκολο να το δεχτεί υσ, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Για μένα δεν είναι πάντως γιατί τα περί υπεραριθμιών ρυθμίζονται από τα γνωστά πδ, κ δεν μπορεί να τα αντικαταστήσει μια υα. Επιπλέον οι "οργανικές" είναι σε 1 σχολείο κ αυτό επίσης δεν αλλάζει με μια υα οδηγιών τοποθετήσεων.
Σε μεγάλα πύσδε (γ΄Αθήνας, δ΄ Αθήνας και Πειραιάς) οι τοποθετήσεις (όλες όμως) γίνονται τέλος Σεπτέμβρη. Αυτό το θεωρώ ένα λογικό χρονικό πλαίσιο προκειμένου να γίνουν οι εξετάσεις, να οριστούν τα τμήματα, να βγουν τα κενά σωστά και να τηρηθούν οι προθεσμίες που προβλέπει το προεδρικό διάταγμα για τις τοποθετήσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν το προεδρικό διάταγμα και την παράμετρο των μετεγγραφών και των εξετάσεων οι τοποθετήσεις ολοκληρώνονται άνετα στα τέλη Σεπτέβρη (όχι 15 που λες εσύ, γιατί τότε δε θα υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια που δίνει το προεδρικό διάταγμα για αιτήσεις και ενστάσεις στους μόνιμους)