0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
με βαση τα σχολικα πρεπει να απανταμε. π.χ. αν μας ρωτησουν ο καζαντζακης ή ο καββαδιας που ανηκουν εμεις θα απαντησουμε στη μεταπολεμικη γιατι ετσι λεει το σχολικο οσο κ αν δε μας αρεσει ως απαντηση κ ειναι περα για περα λαθος. οι διορθωτες διορθωνουν με βαση τα σχολικα.
σημερα πηγα να αγορασω βιβλια κ μου ειπαν για την "ιερα οδο" οτι εχουμε την ποιητικη συλλογη. το εχει συζητησει λεει με καθηγητες. εγω παντως θα διαβασω το ποιημα μονο γιατι με βαση τη διατυπωση αυτο πιστευω οτι θελουν. δεν εχω καιρο για χασιμο
Παράθεση από: maryvas στις Οκτωβρίου 22, 2008, 03:47:32 pmσημερα πηγα να αγορασω βιβλια κ μου ειπαν για την "ιερα οδο" οτι εχουμε την ποιητικη συλλογη. το εχει συζητησει λεει με καθηγητες. εγω παντως θα διαβασω το ποιημα μονο γιατι με βαση τη διατυπωση αυτο πιστευω οτι θελουν. δεν εχω καιρο για χασιμοΑυτό το έχουμε ξανασυζητήσει στο forum. Δεν υπάρχει τέτοια ποιητική συλλογή του Σικελιανού. Εγώ που έχω το βιβλίο του Πατάκη μπροστά μου το ποίημα περιλαμβάνει. Ο Πολίτης στη σελίδα 242 γράφει:Ορφικά ονομάζει ο ποιητής ορισμένα ποίηματα της δεύτερης σειρά των Λυρικών γραμμένα ανάμεσα στο 1927....εδώ βρίσκεται η πολύ γνωστή "Ιερά Οδός" (1935).
Παράθεση από: louiza στις Οκτωβρίου 22, 2008, 04:20:31 pmΠαράθεση από: maryvas στις Οκτωβρίου 22, 2008, 03:47:32 pmσημερα πηγα να αγορασω βιβλια κ μου ειπαν για την "ιερα οδο" οτι εχουμε την ποιητικη συλλογη. το εχει συζητησει λεει με καθηγητες. εγω παντως θα διαβασω το ποιημα μονο γιατι με βαση τη διατυπωση αυτο πιστευω οτι θελουν. δεν εχω καιρο για χασιμοΑυτό το έχουμε ξανασυζητήσει στο forum. Δεν υπάρχει τέτοια ποιητική συλλογή του Σικελιανού. Εγώ που έχω το βιβλίο του Πατάκη μπροστά μου το ποίημα περιλαμβάνει. Ο Πολίτης στη σελίδα 242 γράφει:Ορφικά ονομάζει ο ποιητής ορισμένα ποίηματα της δεύτερης σειρά των Λυρικών γραμμένα ανάμεσα στο 1927....εδώ βρίσκεται η πολύ γνωστή "Ιερά Οδός" (1935).Θα μας τρελάνουν τελειώς! Μπροστά μου έχω αυτή τη στιγμή το βοήθημα από το Μεταίχμιο. Ο Εμμανουηλίδης λέει ότι στου όσιου Λουκά το μονοστήρι ανήκει στα ορφικά επίσης. Μήπως είναι μια ποιητική ανθολογία που κάποιος εκδότης την ονόμασε έτσι; Πάντως αυτό το ποίημα δημοσιεύτηκε στα νέα γράμματα και ο Σικελιανός το συμπεριέλαβε επίσης στα ορφικά. Τι να πω; Μήπως ξέρει κάποιος να μας βοηθήσει; κ εγω αυτο σκεφτομαι οτι ο πολιτης ουτε καν αναφερει την ποιητικη αυτη συλλογη. αλλα το θεμα ειναι οτι η κοπελα μου την εδειξε την ποιητικη συλλογη κ οντως εγραφε "ιερα οδος" κ ενα ποιημα που θυμαμαι οτι περιεχει ειναι καπως ετσι "στου οσιου λουκα το μοναστηρι" ή κατι τετοιο. οπως κ να χει κ γω το ποιημα πιστευω οτι ζητανε αλλιως πιστευω θα το διευκρινιζαν