0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η Φόνισσα δεν έχει απλώς νατουραλιστικά στοιχεία, είναι κατεξοχήν νατουραλιστικό μυθιστόρημα, όπως και ο Ζητιάνος του Καρκαβίτσα.
Συνάδελφοι, μια ερώτηση.Ο Παλαμάς επηρεάζεται από τον Παρνασσισμό, οκ; Όμωσ στο Δωδεκάλογο του Γύφτου δεν έχει επηρεαστεί και από το συμβολισμό;Και κάτι άλλο:Η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη δεν έχει νατουραλιστικά στοιχεία;
Παράθεση από: ΤΕΤΑ στις Ιανουαρίου 19, 2009, 05:30:15 pmΣυνάδελφοι, μια ερώτηση.Ο Παλαμάς επηρεάζεται από τον Παρνασσισμό, οκ; Όμωσ στο Δωδεκάλογο του Γύφτου δεν έχει επηρεαστεί και από το συμβολισμό;Και κάτι άλλο:Η Φόνισσα του Παπαδιαμάντη δεν έχει νατουραλιστικά στοιχεία;βεβαιως κ εχει επηρεαστει κ απο συμβολισμο. προφανεστατα συμβολα ο γυφτος κ το βιολι
κάτι μη "εγκυκλοπαιδικό".. Στο βιβλίο έκφρασης - έκθεσης α΄ λυκείου που έχω (έκδοση 2004) στη σελ. 242 στο τέλος του σημείου β) υπάρχει τρομερή ασυνταξία και γενικότερα ... χάος. Στις νεότερες εκδόσεις το έχουν διορθώσει? (αν μη τι άλλο, κάποιοι παίρνουν χοντρά λεφτά από αυτές τις διαδικασίες..)
Εγώ πάλι σήμερα προσπαθώ να διαβάσω γραμματολογία στα Νέα και κάθε 10 λεπτά κάνω μισάωρα διαλείμματα. Δεν μπορώ καθόλου να συγκεντρωθώ με τα τόσα ονόματα. π.χ. Αυτά τα έργα του
Να ρωτήσω και κάτι άλλο που μου έχει κάνει εντύπωση από τη σχολική γραμματολογία. σε μια σελίδα της λέει ότι τη Γεωγραφία Νεωτερική την έγραψε ο Φιλιππίδης και ο Κωνσταντάς. Είναι σωστό;;; Εγώ είχα την εντύπωση μέχρι που το διάβασα ότι ήταν μόνο ο Κωνσταντάς και το βρήκα και σε ερώτηση πολλαπλής επιλογής με απάντηση μόνο το ένα.
Παράθεση από: stratos91 στις Ιανουαρίου 19, 2009, 05:45:20 pmΕγώ πάλι σήμερα προσπαθώ να διαβάσω γραμματολογία στα Νέα και κάθε 10 λεπτά κάνω μισάωρα διαλείμματα. Δεν μπορώ καθόλου να συγκεντρωθώ με τα τόσα ονόματα. π.χ. Αυτά τα έργα του
Παράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 18, 2009, 11:34:49 pmΕγώ τώρα μαθαίνω όλες αυτές τις λεπτομέρειες.
Εγώ τώρα μαθαίνω όλες αυτές τις λεπτομέρειες.