0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά επειδή έχω μπερδευτεί ο Περικλής τον περίφημο Επιτάφιο του τον εκφώνησε για τους νεκρούς του Σαμιακού πολέμου440-439 ή για τους νεκρούς των ασήμαντων πολεμικών προστριβών κατά την πρώτη εισβολή των Πελοποννησίων στην Αττικλη το 431 με τον Αρχίδαμο;το δεύτερο δεν είναι; μου κάνει εντύπωση γιατί σε ένα τέστ που έκανα υπήρχε αυτή η ερώτηση απάντησα το δεύτερο αλλά όταν πήγα να δώ τις σωστές έλεγε του Σαμιακού;
μάλλον πρέπει να πούμε τι είναι καταγέλαστο. καταγέλαστο σημαίνει άξιο χλευασμού. σωστά?το γέλιο θα ήταν λιγότερο καταγέλαστο απ ότι το γέλιο για εκείνη που έχει φθάσει εδώ από ψηλά. δηλαδή γελάει πιο πολύ με τη ψυχή που από το φως πάει στο σκοτάδι. σωστά?παιδιά, συγνώμη αλλά αυτό το γέλιο μου σπάει τα νεύρα. νομίζω ότι υπερβάλλω.
αναλαμπή. την γελάει επειδή τώρα στο σκοτάδι δεν βλέπει. σωστά?
Παράθεση από: talaipo στις Δεκεμβρίου 10, 2008, 06:50:30 pmΠαιδιά επειδή έχω μπερδευτεί ο Περικλής τον περίφημο Επιτάφιο του τον εκφώνησε για τους νεκρούς του Σαμιακού πολέμου440-439 ή για τους νεκρούς των ασήμαντων πολεμικών προστριβών κατά την πρώτη εισβολή των Πελοποννησίων στην Αττικλη το 431 με τον Αρχίδαμο;το δεύτερο δεν είναι; μου κάνει εντύπωση γιατί σε ένα τέστ που έκανα υπήρχε αυτή η ερώτηση απάντησα το δεύτερο αλλά όταν πήγα να δώ τις σωστές έλεγε του Σαμιακού; ειχε εκφωνησει κ τους 2 λογους. για τους νεκρους του σαμιακου το 438 κ τον περιφημο επιταφιο του το 431 για τους νεκρους του πρωτους ετους του πολεμου
Αλλά για τον Επιτάφιο που μας παραδίδει ο Θουκυδίδης είναι για τους α νεκρούς του Πελοποννησιακού πολέμου έτσι δεν είναι;Ο Σαμιακό πόλεμος ήταν εσωτερικό θέμα της Αθηναικής συμμαχίας.
τα νευρα μου >:(τα βιβλια της πολιιτειας ειναι 9 ή 10???