0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει ένα βιβλίο για τον Πλάτωνα που να αναφέρεται εκτενέστερα στην αλληγορία του σπηλαίου; Όλα αυτά που έχω δει αφιερώνουν το πολύ 2 σελίδες στη συγκεκριμένη αλληγορία και κατά τ' άλλα δίνουν ένα γενκό περίγραμμα για το ρόλο της παιδείας στην Πολιτεία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Παράθεση από: stratos91 στις Δεκέμβριος 22, 2008, 11:25:47 πμΘα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει ένα βιβλίο για τον Πλάτωνα που να αναφέρεται εκτενέστερα στην αλληγορία του σπηλαίου; Όλα αυτά που έχω δει αφιερώνουν το πολύ 2 σελίδες στη συγκεκριμένη αλληγορία και κατά τ' άλλα δίνουν ένα γενκό περίγραμμα για το ρόλο της παιδείας στην Πολιτεία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.του γεωργουλη δεν το εχω δει αλλα εχω ακουσει οτι παλι για την αλληγορια εχει λιγα σχολια. εγω διαβασα σκουτεροπουλο, μαυροπουλο απο εκδοσεις ζητρο που ουσιαστικα λεει ακριβως τα ιδια με σκουτεροπουλο κ βιβλιο καθηγητη. απο ολα αυτα κανενα δεν εχει εκτενη σχολια στην αλληγορια. δεν ξερω αν υπαρχουν καποια αλλα. εχεις διαβασει σχολικα βοηθηματα?
Επειδή ακριβώς δεν έχουμε στην ύλη μας όλη την Πολιτεία αλλά ένα απειροελάχιστο τμήμα της, το σχετικό με την αλληγορία του σπηλαίου, θεωρώ ότι οι ερωτήσεις που θα μπορούσαν να τεθούν είναι λιγοστές και συγκεκριμένες. Ακριβώς γι' αυτό όλα τα εγχειρίδια συγγραφέων, που έχουν εντρυφήσει στην Πλατωνική Πολιτεία δεν αφιερώνουν παρά ελάχιστες σελ. στην ανάλυσή της. Επομένως, δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχείς Στράτο ιδιαίτερα. Πραγματικά πρόκειται για μετρημένα κουκιά κι είναι αλήθεια ότι το κύριο βάρος δίδεται στο κομμάτι, το σχετικό με την παιδεία.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας παιδιά. Maryk το έχω κοιάξει αυτό του Taylor αλλά στις πρώτες 10 σελίδες είχα πάθει πλάκα. Χώρια που μου φάνηκε και σαν αγγαρεία και μετά από μισή ώρα δε θυμόμουν τίποτα. Sorry.