0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: marion στις Ιανουαρίου 17, 2009, 11:51:06 pmΠαράθεση από: Supreme στις Ιανουαρίου 16, 2009, 11:44:26 pmΠαράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 15, 2009, 09:02:26 pmνα κανω μια χαζη ερωτηση? η δεηση κ η προσευχη ειναι το ιδιο πραγμα? δλδ το τυπικο τους ειναι ακριβως το ιδιο?το τυπικό του θρήνου και της δέησης-προσευχής δεν είναι ακριβώς το ίδιοSupreme, θα ήθελες να παραθέσεις τις διαφορές, καθώς βάσει αυτών που έχω διαβάσει, δεν έχω εντοπίσει.τυπικο θρηνου:1προσφωνηση νεκρου με το ονομα του κ την ιδιοτητα του2. εκφραση απεριγραπτου πονου για τον εκλιποντα3. περιγραφη των προτερηματων αλλα κ της κακης μοιρας4. εκφραση της απελπισιας κ της θλιψης των επιζωντων για την κακη μοιρα που τους περιμενει.τυπικο προσευχης που μαλλον ειναι το ιδιο με τη δεηση1. επικληση θεου ή θεας2. προσφωνηση (τυπικα επιθετα που του αποδιδει)3. υπενθιμηση προσφορων4. διατυπωση αιτηματος5. ανταποκριση θεου
Παράθεση από: Supreme στις Ιανουαρίου 16, 2009, 11:44:26 pmΠαράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 15, 2009, 09:02:26 pmνα κανω μια χαζη ερωτηση? η δεηση κ η προσευχη ειναι το ιδιο πραγμα? δλδ το τυπικο τους ειναι ακριβως το ιδιο?το τυπικό του θρήνου και της δέησης-προσευχής δεν είναι ακριβώς το ίδιοSupreme, θα ήθελες να παραθέσεις τις διαφορές, καθώς βάσει αυτών που έχω διαβάσει, δεν έχω εντοπίσει.
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 15, 2009, 09:02:26 pmνα κανω μια χαζη ερωτηση? η δεηση κ η προσευχη ειναι το ιδιο πραγμα? δλδ το τυπικο τους ειναι ακριβως το ιδιο?το τυπικό του θρήνου και της δέησης-προσευχής δεν είναι ακριβώς το ίδιο
να κανω μια χαζη ερωτηση? η δεηση κ η προσευχη ειναι το ιδιο πραγμα? δλδ το τυπικο τους ειναι ακριβως το ιδιο?
Ερώτηση: διάβασα σε κάποιο μήνυμα (που δεν μπορώ τώρα να το βρω για να το παραθέσω) ότι τον Αστυάνακτα τον πέταξε από τα τείχη της Τροίας ο Οδυσσέας. Είναι εξακριβωμένο αυτό; γιατί έχω την εντύπωση ότι ήταν ο Νεοπτόλεμος.Μήπως υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του μύθου Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας διαφωτίσει.
Παράθεση από: yotar στις Ιανουαρίου 19, 2009, 12:32:24 amΕρώτηση: διάβασα σε κάποιο μήνυμα (που δεν μπορώ τώρα να το βρω για να το παραθέσω) ότι τον Αστυάνακτα τον πέταξε από τα τείχη της Τροίας ο Οδυσσέας. Είναι εξακριβωμένο αυτό; γιατί έχω την εντύπωση ότι ήταν ο Νεοπτόλεμος.Μήπως υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές του μύθου Αν γνωρίζει κάποιος, ας μας διαφωτίσει.Σελίδα 90 σχολικής γραμματολογίας αναφέρει ότι ο Αστυάνακτας εκσφενδονίστηκε από τα τείχη της Τροίας από το Νεοπτόλεμο. Τραγωδία Τρωάδες του Ευειπίδη. Τώρα αν υπάρχει κι άλλη εκδοχή, δεν το γνωρίζω.
Aυτός ο Κριτίας τι σοφιστής ήταν, τι τραγωδιες έγραφε, τι κόσμος σκότωνε, τι πολιτικούς αντιπάλους εξόντωνε.... Πώς τα προλάβαινε όλα αυτός ο άνθρωπος και εμείς δεν προλαβαίνουμε τίποτα; Διαβάζω αρχαία σήμερα και το έριξα λίγο στην πλάκα.