0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
παιδια καλησπερα!να σας ρωτησω εχετε καμια ιδεα που μπορω να βρω τη γραμματολογια του Γεωργοπαπαδακου??Εχω κοιταξει σε αρκετα βιβλιοπωλεια μα μου λενε οτι εχει εξαντληθει!
Παιδάκια, να ρωτήσω κι εγώ κάτι? Ο Ευριπίδης έβαλε πρώτη φορά πρόλογο στα έργα του? Η ο επινοητής του Προλόγου ήταν ο Θέσπις? Στη Γραμματο λογία του Ο.Ε.Δ.
Πέρσυ στον ΑΣΕΠ η ερώτηση για τον πρόλογο , ποιού δραματικού ποιητή προιδεάζει για το τι θα συμβεί παρακάτω , αν θυμάμαι καλά , ήταν απαράδεκτη και ως εκ τούτου γελοία διότι όλοι οι πρόλογοι {Σοφοκλή , Αισχύλου , Ευριπίδη , Φρυνίχου} προιδεάζουν για την εξέλιξη του μύθου και η μοναδική περίπτωση στην οποία διαφέρει ο Ευριπίδης από τους προηγούμενους είναι ότι αυτός εκθέτει και την προιστορία της δράσης ... Αν είχαν διαβάσει οι φωστήρες του Ασεπ την Ποιητική του Αριστοτέλη μπορεί και να το μάθαιναν ... Όσο για τον Θέσπη ως ευρετή του προλόγου , η πληροφορία βασίζεται στο Θεμίστιο {βλ Lesky : Η τραγική ποίηση των αρχαίων Ελλήνων , τομ Α} .
Μπράβο πάντως, καλό είναι να λύνονται τέτοιες ασάφειες γιατί και κάποιος που διαβάζει μόνο γραμματολογία ΟΕΔ
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας παιδια! Κάτι μου έλεγε το "αφηγηματικός αλλά ήθελα να το σιγουρέψω. θα μπορούσε να μου προτείνει κάποιος εκδόσεις για την Ποιητική?