0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι,θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με τον ακριβή τίτλο της Αντιγόνης,του Γεράσιμου Μαρκαντωνάτου.Σε ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία είδα ότι κυκλοφορούν 2-3 του συγγραφέα και δεν ξέρω ποιο να παραγγείλω.Ευχαριστώ!
Οι δραματικοί ποιητές αντλούν τα θέματά τους από τον τρωικό, θηβαικό και αργοναυτικό κύκλο. Κάποια έργα που έχουν ήρωα τον Ηρακλή ή τους απογόνους του πού εντάσσονται?
επίσης η σχολική γραμματολογία λέει πως ο τύπος του παράσιτου είναι του Άλεξι, ενώ ο Γεωργοπαππαδάκος τον αποδίδει στον Αντιφάνη.Και τον Τέρπανδρο ο Γεωργοπαππαδάκος τον έχει στη χορική ποίηση και την Κόριννα στη μελική, ενώ το σχολικό το ακριβώς ανάποδο!
Αν οι γνώμες διίστανται, λέω να υιοθετήσω την άποψη του σχολικού (μια και είναι και καινούριο). Εσείς τι λέτε?
Διαβάζοντας γραμματολογία μου δημιουργήθηκαν -ως συνήθως- απορίες.Οι δραματικοί ποιητές αντλούν τα θέματά τους από τον τρωικό, θηβαικό και αργοναυτικό κύκλο. Κάποια έργα που έχουν ήρωα τον Ηρακλή ή τους απογόνους του πού εντάσσονται?επίσης η σχολική γραμματολογία λέει πως ο τύπος του παράσιτου είναι του Άλεξι, ενώ ο Γεωργοπαππαδάκος τον αποδίδει στον Αντιφάνη.Και τον Τέρπανδρο ο Γεωργοπαππαδάκος τον έχει στη χορική ποίηση και την Κόριννα στη μελική, ενώ το σχολικό το ακριβώς ανάποδο!Έχει κανείς διαβάσει από κάποιο άλλο συγγραφέα? Τι λέει εκεί? Αν οι γνώμες διίστανται, λέω να υιοθετήσω την άποψη του σχολικού (μια και είναι και καινούριο). Εσείς τι λέτε?
Καλημερα! Ειμαι καινουρια εδω και γενικα στο 'θεμα ΑΣΕΠ'. Ελπιζω στη συνεχεια να φανω καπως πιο χρησιμη κι εγω σ'αυτο το φορουμ.Προς το παρον ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για το βιβλιο : Easterling-Knox, Ιστορία της αρχαίας ελλην. λογοτεχνίας. Ειναι το μοναδικο που διαθετω -τουλαχιστον προς το παρον-
ΝΙΚΗ δεν εχω διαβασει ακομη Αριστοτελη ουτε εχω το βιβλιο οποτε δε μπορω να σου πω. ισως σε βοηθησει ομως μια συγκριση του κειμενου οπως αναφερεται εδω http://www.greek-language.gr/greekLang/ancient_greek/tools/corpora/translation/contents.html?author_id=4#toc001