0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω διαβάσει εδώ ή σε άλλο θέμα για ένα βιβλίο για τους θεσμούς ή για βιβλίο που περιέχει κεφάλαιο σχετικό με τους θεσμούς-στην αρχαία Ελλάδα νομίζω. Εννοείτε το "Εισαγωγή στο δίκαιο και στους πολιτικούς θεσμούς" της
Παράθεση από: zlapaki στις Οκτωβρίου 01, 2008, 12:15:44 amΠαράθεση από: zwi στις Σεπτεμβρίου 30, 2008, 11:10:22 pmEπειδή αυτό το βιβλίο της β' λυκείου με έχει μπερδέψει πολύ, μπορεί κάποιος να μου πει τον ακριβή τίτλο του κ συγγραφέα; Γεια! Εγώ αυτό που έχω έχει τίτλο "Θέματα ιστορίας" (Το μακεδονικό ζήτημα, Ελληλοναλβανικές σχέσεις, Ελληνοτουργικές σχέσεις κτλ)
Παράθεση από: zwi στις Σεπτεμβρίου 30, 2008, 11:10:22 pmEπειδή αυτό το βιβλίο της β' λυκείου με έχει μπερδέψει πολύ, μπορεί κάποιος να μου πει τον ακριβή τίτλο του κ συγγραφέα; Γεια! Εγώ αυτό που έχω έχει τίτλο "Θέματα ιστορίας" (Το μακεδονικό ζήτημα, Ελληλοναλβανικές σχέσεις, Ελληνοτουργικές σχέσεις κτλ)
Eπειδή αυτό το βιβλίο της β' λυκείου με έχει μπερδέψει πολύ, μπορεί κάποιος να μου πει τον ακριβή τίτλο του κ συγγραφέα;
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Ξέρει κάποιος να μου πει πότε γίνεται επίσημα η πρώτη επίσημη υιοθέτηση της πρότασης διχοτόμησης της Κύπρου; Με το σχέδιο Ράντκλιφ το 1956 (όπως λέει ο Σβολόπουλος "πρώτη επίσημη καταγραφή της") ή με το σχέδιο ΜcMillan (όπως λέει το βιβλίο της β' λυκείου);
Παράθεση από: stratos91 στις Οκτωβρίου 02, 2008, 04:54:42 pmΜια ερώτηση θα ήθελα να κάνω. Ξέρει κάποιος να μου πει πότε γίνεται επίσημα η πρώτη επίσημη υιοθέτηση της πρότασης διχοτόμησης της Κύπρου; Με το σχέδιο Ράντκλιφ το 1956 (όπως λέει ο Σβολόπουλος "πρώτη επίσημη καταγραφή της") ή με το σχέδιο ΜcMillan (όπως λέει το βιβλίο της β' λυκείου); 1955-56: Η πρώτη νύξη περί διχοτόμησης της νήσου γίνεται με τα αλλεπάλληλα σχέδια (Ράντκλιφ και Χάρτιγκ). Με το σχέδιο Μακμίλαν απ' την άλλη, στα 1958, προβάλλεται ευθέως και απεριφράστως η λύση περί διχοτόμησης. Χρονολογικά πάντως, προηγούνται τα σχέδια Ράντκλιφ-Χαρτινγκ. Άρα, συμφωνώ με τον Σβολόπουλο. Ας μας πει όμως και κάποιος άλλος την άποψή του.
Δε νομίζω να είναι από τα παλιά. Το έχω απο τον προηγούμενο ΑΣΕΠ αλλά στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας το είχε πάρει το μάτι μου νομίζω το καλοκαίρι, αν ήταν θα το είχαν αποσύρει όπως το δίτομο της Γ λυκείου. Σε Πατάκη+Πολιτεία βρίσκεις σχολικά. Αλλά υπάρχει ένα άλλο βιβλιοπωλείο στη Σόλωνος,όπως πας προς Κάνιγγος στα δεξιά, από τα τελευταία βιβλιοπωλεία, δεν θυμάμαι όνομα, Νικολο...κάτι νομίζω, έχει χαρτικά έξω, παλιό μαγαζί. Εκεί είχα βρει όλα τα σχολικα και μερικά παλιά που τους είχαν μείνει. Καλή λύση είναι και η αναζήτηση στα σχολεία ή από κανέναν μαθητή. Παλιά έφτασε η χάρη μου μέχρι τον Οργανισμό εκδόσεων στη Μητροπόλεως, εκεί κι αν είχαν βιβλία! Αλλά του καθηγητή δεν μου τα έδιναν, μόνο σχολικά!