0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Vania κοριτσι μου θα μας τρελανεις τελειως!!!!!!καλα που ειμαι στη δουλεια και μπορω καπως να σου απαντησω, μεχρι να με παρουν χαμπαρι και να με απολυσουν!λοιπον, 1) συνθ.Σερβων 28/ιουλιου - 10/αυγουστου 1920 (παλ-νεο ημερολ)2) αν θυμαμαι καλα το 1917 (μετα το κινημα της Θεσ/νικης)3) δεν μου θυμιζει κατι η φιλομουσος εταιρεια4) δεν καταλαβα την ερωτηση σου, τι εννοεις η πολη των σεβρων πως κανει? δλδη Σέβρα? δεν ξερω.........
Και μερικές απορίες1. Η Συνθήκη του Μάαστριχτ (1992)υπογράφτηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ή Σημίτη; (Το νέο σχολικό της Γ' Λυκείου λέει για Μητσοτάκη ενώ ΟΝΕ ο Σημίτης. Εγώ γιατί νομιζα ότι Μάαστριχτ και ΟΝΕ ήταν το ίδιο;2. Ο ΟΗΕ δεν ιδρύθηκε το 1947; Γιατί το νέο σχολικό της Γ' Λυκείου λέει το 1946;3. Το 1854 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας αποκλείστηκε ο Πειραιάς από το γαλλικό στόλο μόνο ή και τον αγγλικό; Το παλιό σχολικό της Γ' Λ λέει για γαλλικό στόλο, ενώ το καινούριο σε ένα παράθεμα αναφέρει και τους δύο.Ελπίζω να μη σας ζάλισα. Γιατί δε πολυδιαβάζω, αλλά όποτε αποφασίζω να το κάνω όλο απορίες έχω!!!
2. Υπογράφτηκε στις 25 Ιουνίου 1945 ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος και αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη του ΟΗΕ. Ο Χάρτης τέθηκε σε ισχύ στις 24 Οκτωβρίου του 1945, ημερομηνία που θεωρείται ως η ιδρυτική των Ηνωμένων Εθνών (ΠΗΓΗ ΕΦ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
Παράθεση από: marion στις Οκτωβρίου 07, 2008, 11:42:49 pm2. Υπογράφτηκε στις 25 Ιουνίου 1945 ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος και αποτέλεσε την ιδρυτική πράξη του ΟΗΕ. Ο Χάρτης τέθηκε σε ισχύ στις 24 Οκτωβρίου του 1945, ημερομηνία που θεωρείται ως η ιδρυτική των Ηνωμένων Εθνών (ΠΗΓΗ ΕΦ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).marion για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Σχετικά με το παραπάνω, δηλ το παλιό σχολικό της Γ Λυκείου (το λευκό δίτομο) το λέει λάθος όταν αναφέρει ότι ιδρύθηκε το 1946 στη Νέα Υόρκη;(από κεκτημένη ταχύτητα τα πήγα όλα ένα χρόνο μπροστά πριν)...A! Kαι κάτι άλλο. Η Ρουμανία πήρε μέρος μόνο στο β' βαλκανικό πολέμο κι όχι στον α', έτσι δεν είναι; Γιατί τα σχολικά την αναφέρουν μόνο στο β' βαλκανικό.
Υπάρχει κάποιος που έχει διαβάσει την Κοινωνική και Πολιτική Οργάνωση στην Αρχαία Ελλάδα?Σχολικό της