0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
20-6-1881 ελληνοτουρκική συνθήκη της Κωνσταντινούπολης. τώρα για την διδακτική ας μας πει κάποιος που ασχολείται με αυτήν της ιστορίας....
μην μπερδεύεσαι.... πληροφορίες μεταφέρω, δεν είναι απαραίτητα γνώσεις...
Η προσάρτηση της Θεσσαλίας το 1881 και της Άρτας με ποια συνθήκη έγινε;Και μια ερώτηση για διδακτική: αν μας δώσουν πηγές ή οτιδήποτε άλλο, εμείς πρέπει οπωσδήποτε να αρχίσουμε να παρουσιάζουμε με λεπτομέρειες το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο; και αυτό το γνωστικό αντικείμενο δεν πρέπει να παρεκλίνει από τη σχολική αφήγηση, γιατί εγώ δεν έχω διαβάσει όλα τα σχολικά εγχειρίδια. πχ Βυζαντινή διάβασα μόνο Οστρογκόρσκι. Αν λοιπόν εμείς δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες από ό,τι πρέπει θα είναι αρνητικό στη βαθμολόγηση;
Μαριον,ίσωσ σου φανεί γελοίο αυτό που θα ρωτήσω αλλά όταν λες ότι απαντάμε στα ερωτήματα που θέτουμε, εννοείς στα ερεωτήματα που θέτουμε προσ τους μαθητές, δηλαδή εμείς δίνουμε μετά την ενδεικτικά σωστή απάντηση στην ερώτηση που θέσαμε, για να δείξουμε ποια απάντηση ή ποιο πλαίσιο απάντησης περιμένουμε;Συγγνώμη που σας ζαλίζω αλλά η διδακτική μου φαίνεται πολύ δύσκολο πράγμα
Παράθεση από: ΤΕΤΑ στις Δεκέμβριος 10, 2008, 01:57:58 μμΜαριον,ίσωσ σου φανεί γελοίο αυτό που θα ρωτήσω αλλά όταν λες ότι απαντάμε στα ερωτήματα που θέτουμε, εννοείς στα ερεωτήματα που θέτουμε προσ τους μαθητές, δηλαδή εμείς δίνουμε μετά την ενδεικτικά σωστή απάντηση στην ερώτηση που θέσαμε, για να δείξουμε ποια απάντηση ή ποιο πλαίσιο απάντησης περιμένουμε;Συγγνώμη που σας ζαλίζω αλλά η διδακτική μου φαίνεται πολύ δύσκολο πράγμαναι σε ο,τι στοχο-ερωτηση βαζεις την απαντας. αλλιως πώς θα φανει το γνωστικο σου? εκτος απο τις ερωτησεις αξιολογησης που βαζεις στο τελος. επειδη θα εχεις απαντησει νωριτερα μεσα απο τους στοχους θα επαναλαμβανεσαι αν ξαναπαντησεις
κοιταξε οταν σου δινουν τα θεματα συνηθως σου ζητανε συγκεκριμενα ερωτηματα. εσυ πρεπει τα ερωτηματα αυτα να τα μετατρεψεις σε στοχους κ να τους απαντησεις-σταδιο προσπελασης. αφου εχουν γινει αυτα για να δεις αν οι μαθητες εχουν εμπεδωσει βαζεις ερωτησεις αξιολογησης που θα αφορουν αυτα που εκανες πριν κ δεν τις απαντας
Παράθεση από: maryvas στις Δεκέμβριος 10, 2008, 02:18:10 μμκοιταξε οταν σου δινουν τα θεματα συνηθως σου ζητανε συγκεκριμενα ερωτηματα. εσυ πρεπει τα ερωτηματα αυτα να τα μετατρεψεις σε στοχους κ να τους απαντησεις-σταδιο προσπελασης. αφου εχουν γινει αυτα για να δεις αν οι μαθητες εχουν εμπεδωσει βαζεις ερωτησεις αξιολογησης που θα αφορουν αυτα που εκανες πριν κ δεν τις απανταςΆρα, το στάδιο της εμπέδωσης με το στάδιο της αξιολόγησης (αν το ζητήσουν) συμπίπτει; Μπορούμε να ξαναβάλουμε τις ίδιες ερωτήσεις και απλά να δώσουμε τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα αξιολογήσουμε τις απαντήσεις και τις τυχόν εργασίες;
ειδικα οταν το σχεδιο ειναι γενικο βαζουμε παντα ερωτησεις αξιολογησης. οταν ζηταει συγκεκριμενα ερωτηματα οι αποψεις διαφερουν. αλλοι λενε οτι βαζουμε, αλλοι οχι εφοσον μας ζητανε συγκεκριμενα ερωτηματα κ ειναι περιττο. εγω παντως θα βαλω