0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σωτία, έχεις απόλυτο δίκιο. το είπα από την αρχή. Άλλο να τα βλέπεις από την άνεση του σπιτιού σου και άλλο να είσαι μέσα στην τάξη και να γράφεις.Μαρία, ο πίνακας σου ήταν πολύ κατατοπιστικός. Ευχαριστώ πολύ. Από τον Οστρογκόρσκυ δεν έβρισκα άκρη με αυτά τα ονόματα και τα παράτησα. ειπα άντε μία ερώτηση το πολύ θα είναι τέτοια. τώρα θα μου πεις από μια ερώτηση μπορούν να παιχτούν πολλά.όπωσ και να 'χει σε ευχαριστώ.
Μετά από όλα αυτά που διάβασα, κατάλαβα ότι δεν ξέρω τίποτα από ιστορία..
δεν ξερω αν τα εχεις βρει ηδη αλλα παραθετω καποια ονοματα βυζαντινης διαννοησης που ισως σας φανουν χρησιμα.νικητας χωνιατης: εγραψε την ιστορια απο τον ισαακιο (1185) μεχρι το 1206. αυτοπτης μαρτυραςγεωργιος ακροπολιτης: η ιστορια του καλυπτει 1203-1261 κ ειναι συνεχεια του χωνιατηδημητριος χωματιανος: αρχιεπισκοπος οχριδος. εστεψε τον θεοδωρο το 1222 οταν κατελαβε τη θεσ/νικη. εγραψε 150 εργαγεωργιος παχυμερης: "συγγραφικαι ιστοριαι" (13 βιβλια) καλυπτει τα ετη 1258-1307νικηφορος γρηγορας: ρωμαικη ιστορια με 37 βιβλια. 1204-1359ιωαννης κανανος: δοκιμιο πολιορκιας της πολης το 1422. αποδιδει σωτηρια σε Παναγια. μιχαηλ χωνιατης ή ακομινατος: 30 χρονια αρχιεπισκοπος αθηνας κ κατοικουσε στη μητροποληβλεμμυδης: διακριθηκε στη συνοδο νυμφαιου (1234) ως υποστηρικτης ορθοδοξιας. εγραψε πολλα εργα κυριως φιλοσοφικαθεοδωρος β' λασκαρης: φιλολογια κ φιλοσοφια. παραλληλιζεται με φρειδερικο β'για παλαιολογους κ αλωση (1453) εγραψαν οι:φρατζης-βρισκοταν στην πολη κ εζησε τα γεγονοταδουκας-ηταν στην υπηρεσια ενος γενουατη αρχοντα της λεσβουλαονικος χαλκοκονδυλης-ηταν αθηναιος. εγραψε την ιστορια του σε 10 βιβλιακριτοβουλος-εγραψε τα γεγονοτα 1451-1476 κ εγκωμιαζε τον μωαμεθο γεωργιος ακροπολιτης περιγραφει κ τη μαχη της πελαγονιας το 1259
Παράθεση από: ΤΕΤΑ στις Δεκεμβρίου 19, 2008, 02:14:01 pmΠοιες ερωτήσεις του προηγούμενου διαγωνισμού θεωρείται διφορούμενες;(εκτός από αυτή με το Χωνιάτη)αυτη με την υιοιετηση του δογματος ακεραιοτητας της οθωμανικης αυτοκρατοριας.μην τα κοιτατε τωρα που διαβασατε και πανεπιστημιακα. σκεφτειτε οτι στον προηγουμενο διαγωνισμο το 80% ειχε παει με σχολικα μονο.
Ποιες ερωτήσεις του προηγούμενου διαγωνισμού θεωρείται διφορούμενες;(εκτός από αυτή με το Χωνιάτη)
φυσικα και το λεει.. αλλα εσυ ποια θεωρεις σωστη? ποτε υιοθετηθηκε το δογμα της ακεραιοτητας της οθωμανκης αυτ.??στην ανατολικη κριση του 39 ( σελ. 261 .. η αγγλια παιρνει ανοιχτα το μερος της τουρκιας..και πειθει τις δυναμεις να διακηρυξουν την εμμονη τους στο δογμα της ακεραιοτητας της οθωμανικης αυτοκρατοριας.. )ή μετα τον κριμαικο ( σελ. 268 .. η συνθηκη των παρισιων που δεν ηταν παρα η επισφραγιση των δυτικων δυναμεων στο ανατολικο ζητημα και η επικυρωση του δογματος της ακεραιοτητας της οθωμανικης αυτοκρατοριας)ειχα απαντηση μετα τον κριμαικο που ηταν και το σωστο αλλα δεν ημουν καθολου σιγουρη για την επιλογη μου και ειχα πιεστει πολυ. κ εδω στο φορουμ μας ειχε πονοκεφαλιασει αρκετα, οπως και η ερωτηση με το μνημειο μετα τη μαχη της χαιρωνειας.