0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: cicero στις Ιανουαρίου 17, 2009, 03:31:27 pmΓια τον Θουκυδίδη:Αυτός που εξορίστηκε το 443 απ' ότι ξέρω, είναι ο Θουκυδίδης από το δήμο Αλωπεκής, που ένωσε τους ολίγους κατά του Περικλή. Άλλωστε ο άλλος ήταν μείραξ τότε. Ο Wilcken λέει ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο? Δε νομίζω.Αυτό που αναφέρεις το θυμάμαι και εγώ και μάλιστα κάπου είχα διαβάσει μην μπερδεύετει τον πολιτικό με τον ιστορικό Θουκυδίδη. Αυτό μάλλον θα εννοούσε η κοπέλα που ρώτησε
Για τον Θουκυδίδη:Αυτός που εξορίστηκε το 443 απ' ότι ξέρω, είναι ο Θουκυδίδης από το δήμο Αλωπεκής, που ένωσε τους ολίγους κατά του Περικλή. Άλλωστε ο άλλος ήταν μείραξ τότε. Ο Wilcken λέει ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο? Δε νομίζω.
Παράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 17, 2009, 03:38:11 pmΠαράθεση από: cicero στις Ιανουαρίου 17, 2009, 03:31:27 pmΓια τον Θουκυδίδη:Αυτός που εξορίστηκε το 443 απ' ότι ξέρω, είναι ο Θουκυδίδης από το δήμο Αλωπεκής, που ένωσε τους ολίγους κατά του Περικλή. Άλλωστε ο άλλος ήταν μείραξ τότε. Ο Wilcken λέει ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο? Δε νομίζω.Αυτό που αναφέρεις το θυμάμαι και εγώ και μάλιστα κάπου είχα διαβάσει μην μπερδεύετει τον πολιτικό με τον ιστορικό Θουκυδίδη. Αυτό μάλλον θα εννοούσε η κοπέλα που ρώτησε++++++++
συναδελφοι επειδη ειμαι ζαλισμενη μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι η ελλαδα μετα την συνθ των σεβρων χαρακτηρισθηκε ελλαδα των 2 ηπειρων και 5 θαλασσων??περισυ καπου το χα διαβασει στο ιντερνετ και το ειχα καταλαβει αλλα και παλι φετος το ξεχασα
Τι μου θυμίσατε... Πέρυσι στην ΠΔΣ, στην ιστορία κατεύθυνσης έλεγε το σχολικό γι' αυτό το θέμα και ρωτάω μια μαθήτρια (ξεκινώντας από τα εύκολα, όπως θεώρησα εγώ η πτωχή) ποιες είναι οι δύο ήπειροι; Και τι μου απάντησε; "Τι είναι ήπειρος κυρία;" !!!! (Είναι η ίδια μαθήτρια που στο τόπικ με τα μαργαριτάρια ανέφερα ότι μου είπε πως ηγέτης της Οκτωβριανής επανάστασης του 1917 στη Ρωσία ηταν ο ...Κουμουνδούρος!)Μα είναι δυνατόν! Και ήθελε να περάσει νηπιαγωγός! Εννοείται φυσικά ότι στο τέλος έγραψε ένα ωραιότατο 4!