0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: olgalia στις Οκτωβρίου 31, 2008, 07:41:38 pmΣε ένα τεστ που έκανα έλεγε: Η ερώτηση "να βρείτε την κεντρική ιδέα του κειμένου" σε ποιο επίπεδο της ταξινομίας του Bloom ανήκεια.Γνώσηβ.Κατανόησηγ.Ανάλυσηδ ΕφαρμογήΣωστή απάντηση θεωρούσε τη γ. Εγώ πάλι η καημένη θεώρησα σωστό το β.Επειδή τις περισσότερες ερωτήσεις που αφορούσαν την ταξινομία του Bloom τις έκανα λάθος, πείτε μου είμαι ηλίθια ή αυτή η ταξινόμηση είναι αρκετά ασαφής και μπερδεύει κι άλλους; Αρχικά κι εγώ είχα την ίδια άποψη με 'σενα Olgalia. Δηλ. ότι πρόκειται για στόχο κατανόησης. Με μια 2η όμως ματιά κατέληξα στο ότι το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται για διδακτικό στόχο ανάλυσης, από την άποψη ότι η ανάλυση έχει να κάνει με με την ικανότητα κομματιάσματος του εν λόγω κειμένου στα μέρη του, έτσι ώστε μέσα από αυτό το κομμάτιασμα να προκύψει τελικά και η κεντρική ιδέα του κειμένου. Εάν εζητείτο η περίληψη του κειμένου, τότε ναι, θα ήταν στόχος κατανόησης.
Σε ένα τεστ που έκανα έλεγε: Η ερώτηση "να βρείτε την κεντρική ιδέα του κειμένου" σε ποιο επίπεδο της ταξινομίας του Bloom ανήκεια.Γνώσηβ.Κατανόησηγ.Ανάλυσηδ ΕφαρμογήΣωστή απάντηση θεωρούσε τη γ. Εγώ πάλι η καημένη θεώρησα σωστό το β.Επειδή τις περισσότερες ερωτήσεις που αφορούσαν την ταξινομία του Bloom τις έκανα λάθος, πείτε μου είμαι ηλίθια ή αυτή η ταξινόμηση είναι αρκετά ασαφής και μπερδεύει κι άλλους;
ειναι ασχημο αυτο που θα πω αλλα δυστυχως σε αυτο το διαγωνισμο σημασια δεν εχει αν ειναι ευκολα ή οχι αλλα το πως θα γραψεις εσυ σε σχεση με τους αλλους. ας πουμε οτι ειναι ευκολα κ γραψεις 90 κ ολοι κυμαινονται απο το 90 εως το 100. δεν θα εχει καμια διαφορα απο το να ειναι δυσκολα κ να γραψεις εσυ 60 το ιδιο κ οι υπολοιποι. το θεμα ειναι να ειναι δυσκολα να γραψουν οι αλλοι 60 κ εσυ 80. αυτο ειναι δυστυχως το θεμα
εχει διαβασει καποιος απο σας το βιβλιομμε τις 650 ερωτησεις των παιδαγωγικων???εμενα μου φανηκε οτι ειχε λαθη... :-\και ασαφειες... αν εχει και καποιος αλλος αποψη ας με βοηθησει..
Δεν κατάλαβες, στα διαγωνίσματα του ΑΣΕΠ πιάνω 80 και άνω. Πλένον δεν κάνω λάθος σε καμία ερώτηση. Δοκίμασες όμως να κάνεις τα τεστ της Α