0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Λοιπόν, λέγεται φύλλο εργασίας και αξιολόγησης κ το κάνουν σε τρία λεπτά περίπου μέσα στην τάξη τα παιδιά,αφού έχει ολοκληρωθεί η διδακτική διαδικασία.Μετά δίνουμε τις ασκήσεις εμπέδωσης σε φωτοτυπίες( σε δύο λεπτάκια τις μοιράζω) ,δεν απαντώ σαυτές,είναι για το σπίτι(έχουν να κάνουν με τους στόχους που έχω θέσει στην αρχή κ έχω αναλύσει στο μάθημα μου).Ελπίζω να βοήθησα.
Νομίζω πως αν δεν πάω να δώσω ειδική διδακτική θα πάρω μεγαλύτερο βαθμο από το να πάω να δώσω .
ωραία Στράτο, έχεις μάλλον δίκιο ότι το φύλλο εργασίας δεν είναι αναγκαίο να περιλαμβάνει δραστηριότητες που σχετίζονται με ιντερνετ.. Παρ΄ ολ΄ αυτά, νομίζω ότι θα πρέπει σε αυτό οι μαθητές να καλούνται να απαντήσουν σε πιο "σύνθετες" ερωτήσεις (και ως τέτοιες μπορώ να φανταστώ π.χ. διαθεματικές -με συσχέτιση γνώσεων απο παρεμφερή γνωστικά αντικείμενα Νέα- Αρχαία- Ιστορία, για να μειώσουμε και το βαθμό δυσκολίας τους- ή εν πάσει περιπτώσει "ερωτήσεις επέκτασης" που δε θα υπερκαλύπτονται και δε θα συμπίπτουν όμως με τις ερωτήσεις από το φύλλο αξιολόγησης.΄Εχω δε την εντύπωση, ότι το "φύλλο εργασίας" είναι διαφορετικό από το "φύλλο αξιολόγησης", γιατί στο δεύτερο ελέγχουμε περισσότερο το βαθμό εμπέδωσης των γνώσεων από τους μαθητές, το αποτέλεσμα της διδασκαλίας και την επίτευξη στόχων που θέσαμε αρχικά (συν αυτών που περιλαμβάνει το αναλυτικό πρόγραμμα). Στο πρώτο (φ.εργ.) νομίζω ότι καλούμε τους μαθητές να αναπτύξουν κι ευρύτερες πρωτοβουλίες και να επεκτείνουν τη γνώση τους και σε άλλους τομείς (εξ ου και η "διαθεματικότητα"). Το φύλλο εργασίας το αναφέρει με αυτό το πνεύμα και ο Ματσαγγούρας, που προσωπικά τον έχω σαν Ευαγγέλιο στα παιδαγωγικά (και δεν ξέρω βέβαια αν πράττω σωστά).Εσύ πώς οριοθετείς τα δύο "φύλλα" ή πιστεύεις ότι είναι το ένα και το αυτό?
δηλαδη αν καταλαβα καλα το φυλλο εργασιας ειναι ενα χαρτι οπου ουσιαστικα θα γραψουμε τους στοχους μας?