0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα αναφέρω αυτά που ισχύουν για τη διδακτική της ιστορίας σχετικά με το φύλλο εργασίας, το φύλλο αξιολόγησης και το φύλλο πληροφοριών.Εν συντομία: το φύλλο εργασίας, το οποίο μοιράζεται ως πρόσθετο υλικό στους μαθητές κατά την ώρα του μαθήματος περιέχει συνήθως πηγές που δεν υπάρχουν στο σχολικό εγχειρίδιο, καθώς και ερωτήσεις στις οποίες οι μαθητές καλούνται ν' απαντήσουν βάσει των πληροφοριών που παρατίθενται στις πηγές σε συνάρτηση πάντα με την ιστορική τους γνώση.Το φύλλο αξιολόγησης είναι μια μορφή γραπτής αξιολόγησης των μαθητών (δηλ. στην περίπτωση που θέλουμε να εξετάσουμε τους μαθητές μας γραπτώς στο μάθημα της ημέρας, και περιλαμβάνει 2 ομάδες ερωτήσεων Α &
Όσοι θα γράψετε διδακτική αρχαίων, θα έχετε ώς πρότυπο τα σχέδια Ιλιάδας-Οδύσσειας από το βιβλίο καθηγητή?
Πιστεύω πως ναι. Είναι ενδεικτικά τα σχέδια αυτά. Απλά πρέπει να διατυπωθούν κάπως καλύτερα οι στόχοι για να είναι και μετρήσιμοι. Κριτήριο αξιολόγησης για τα αρχαία του Λυκείου (εννοώ τη δομή που πρέπει να έχει) ξέρετε που μπορώ να βρω γιατί το ΦΕΚ δεν το έχω.
Παράθεση από: stratos91 στις Ιανουαρίου 19, 2009, 10:00:52 amΠιστεύω πως ναι. Είναι ενδεικτικά τα σχέδια αυτά. Απλά πρέπει να διατυπωθούν κάπως καλύτερα οι στόχοι για να είναι και μετρήσιμοι. Κριτήριο αξιολόγησης για τα αρχαία του Λυκείου (εννοώ τη δομή που πρέπει να έχει) ξέρετε που μπορώ να βρω γιατί το ΦΕΚ δεν το έχω.Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο.... Το παραθέτω από τις οδηγίες για τη διδασκαλία φιλιλογικών μαθηματων στο Λύκειο (2002-2203)Α. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία.Ι. Για την εξέταση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στην Α' και
Παράθεση από: octapus στις Ιανουαρίου 19, 2009, 10:19:50 amΠαράθεση από: stratos91 στις Ιανουαρίου 19, 2009, 10:00:52 amΠιστεύω πως ναι. Είναι ενδεικτικά τα σχέδια αυτά. Απλά πρέπει να διατυπωθούν κάπως καλύτερα οι στόχοι για να είναι και μετρήσιμοι. Κριτήριο αξιολόγησης για τα αρχαία του Λυκείου (εννοώ τη δομή που πρέπει να έχει) ξέρετε που μπορώ να βρω γιατί το ΦΕΚ δεν το έχω.Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο.... Το παραθέτω από τις οδηγίες για τη διδασκαλία φιλιλογικών μαθηματων στο Λύκειο (2002-2203)Α. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία.Ι. Για την εξέταση της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας στην Α' και
Δύο ερωτήσεις έχω να υποβάλω ,όποιος γνωρίζει μου απαντά κ παραθέτει στοιχεία.1)Τα κριτήρια αξιολόγησης τα απαντάμε?2)Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο που περιλαμβάνει θέματα έτοιμα Ειδικής Διδακτικής για τα Αρχαία για όλους τους συγγραφείς της ύλης μας κ τις απαντήσεις τους ,όχι θεωρία.Έχετε βρεί κάτι τέτοιο που να είναι παράλληλα κ αξιόπιστο?Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Στράτο, μάλλον έτσι είναι τα πράγματα.Λογικά μόνο κριτήριο δε νομίζω να πέσει.Έχεις ιδέα μήπως για το βιβλίο που ρώτησα?Ευχαριστώ πάντως που απάντησες.
Παράθεση από: green ice στις Ιανουαρίου 19, 2009, 05:46:45 pmΣτράτο, μάλλον έτσι είναι τα πράγματα.Λογικά μόνο κριτήριο δε νομίζω να πέσει.Έχεις ιδέα μήπως για το βιβλίο που ρώτησα?Ευχαριστώ πάντως που απάντησες.Δυστυχώς βιβλίο δεν ξέρω κανένα. Sorry Πάντως αν ρίξεις μια ματιά σε αυτά που έχουν γραφτεί εδώ, μαζί με τα βιβλία του καθηγητή, είσαι καλυμμένη.[/quoteΔεν πειράζει.