0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και για να χαιρετησουμε τους συναδελφους...
Επειδη είμαι κι εγω πρωτη φορα αναπληρωτρια (6 Νοεμβριου) στη δευτεροβαθμια εκπαιδευση και δεν εχω αλλα ενσημα απο προηγουμενα χρονια γνωριζει καποιος αν δικαιουμαι επιδομα ανεργιας.
Αύριο απολυόμαστε εμείς οι αναπληρωτές της δευτεροβάθμιας. Ήθελα να ρωτήσω το εξής, διότι ο διευθυντής μου είναι λίγο στα χαμένα και δεν ήξερε να μου απαντήσει με απόλυτη βεβαιότητα: Την απόλυση και τη βεβαίωση προϋπηρεσίας την παίρνουμε από το σχολείο ή από τη δευτεροβάθμια; Κι ακόμη εσείς οι αναπληρωτές θα πάτε αύριο πρωί στο σχολείο, διότι εμένα μου είπαν: Σιγά τώρα, μην έρχεσαι. Η τελευταία συνάντηση είναι για τους μόνιμους. Αλλά, δεν ξέρω μήπως δεν είναι σωστό να μην παρουσιαστώ καθόλου... Γενικά επικρατεί μια κάποια ανησυχητική χαλαρότητα στο σχολείο όπου ήμουν φέτος όπως καταλαβαίνετε...
Έχω την εντύπωση ότι απόλυση και βεβαίωση προϋπηρεσίας τα παίρνουμε από τη Δ/νση. Καλησπέρα στους συναδέλφους. Λοιπόν, επειδή σήμερα έτρεχα με αυτό το θέμα, να πω στην Evaggelia και σε όποιον άλλο ρώτησε ότι την απόλυση και τη βεβαίωση προϋπηρεσίας με τα μόρια τα παίρνουμε αύριο (30-6) από τις Διευθύνσεις δευτεροβάθμιας που ανήκουμε. Προσοχή όμως: Τη βεβαίωση εργοδότη που χρειαζόμαστε για τον ΟΑΕΔ και το επίδομα ανεργίας, την παίρνουμε από το σχολείο μας, αφού την υπογράψει και σφραγίσει ο διευθυντής και τη θεωρούμε στο ΙΚΑ που ανήκει το σχολείο. Το ΙΚΑ δίνει πίσω θεωρημένη φωτοτυπία, την οποία καταθέτουμε στον ΟΑΕΔ της περιοχής κατοικίας μας. Επειδή όπως είπε ένας συνάδελφος πολλά σχολεία έιναι ήδη υπό διάλυση, βιαστείτε να μαζέψετε τα χαρτιά σας πριν τους χάσετε τελείως. Και κάτι άσχετο: Ξέρει κανείς πότε βγαινουν οι πρώτοι πίνακες;
Σχετικά με την προϋπηρεσία όσων αναπληρωτών προσελήφθησαν στις 3/10/07.Στην απόλυση που μου δωσαν αναγράφει 8 μήνες και 28 ημέρες. Σε άλλο συνάδελφο απο άλλη Διεύθυνση 8 και 29 ημέρες.Ποιός έχει κάνει το λάθος;; Η μέρα πρόσληψης δε προσμετράται κανονικά;;Ο Οκτώβρης 31 ημέρες δεν έχει; Περιμένω απάντηση απο συναδέλφους με ίδια ημέρα πρόσληψης .