0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια ερώτηση:Διαπιστώθηκε εγκυμοσύνη το καλοκαίρι, ενώ θα είναι σε ταμείο ανεργίας μέχρι τον Φλεβάρη.Έχει προβληματική εγκυμοσύνη. Τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που κληθεί το φθινόπωρο ωρομίσθια ή αναπληρώτρια;και κάτι ακόμα αν γνωρίζει κανείς (για να μην ανοίγω νέο θέμα)Επειδή δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι θα την καλέσουν και υπάρχει μια περίπτωση να προκύψει μια άλλη δουλειά όπου θα έχει ΤΕ
Καλήμερα και καλή σχολική χρονιά σε όλους.Έχω ένα θεματάκι λίγο περίπλοκο.Είμαι υποψήφια αναπληρώτρια της πληροφορικής.Πέρσι δεν δούλεψα και το βιβλιάριο υγείας μου ισχύει μέχρι το Φεβρουάριο του 2012 επίσης είμαι και έγκυος. Πήγα στο ΙΚΑ και μου είπαν πως αν προσληφθώ μέχρι τέλος της χρονιάς πολύ πιθανό να μην ανανεωθεί το βιβλιάριο΄.
Για τη χορήγηση επιδόματος τοκετού και λοχείας απαραίτητη προυπόθεση είναι η συμπλήρωση 200 ενσήμων την διετία που προηγείται της ΠΗΤ.Μήπως γνωρίζει κάποιος, εαν υπάρχει πρόβλημα μέρος των 200 ενσήμων να είναι από Σύμβαση Έργου με Ασφάλιση Ικα? Ευχαριστώ
Δεν καταλαβα την ερωτηση σου,γνωριζω ομως οτι χρειαζονται 200 ενσημα απο ΙΚΑ,και προσοχη οχι πριν την πιθανη ημερομηνια τοκετου,αλλα αφαιρωντας και τις 53 ημερες που ειναι η αδεια κυησης.απο τοτε και 2 χρονια πισω πρεπει να εχεις 200 ενσημα,μου το διευκρινισε υπαλληλος ΙΚΑ.
Παράθεση από: nickie στις Δεκεμβρίου 13, 2011, 10:47:53 pmΔεν καταλαβα την ερωτηση σου,γνωριζω ομως οτι χρειαζονται 200 ενσημα απο ΙΚΑ,και προσοχη οχι πριν την πιθανη ημερομηνια τοκετου,αλλα αφαιρωντας και τις 53 ημερες που ειναι η αδεια κυησης.απο τοτε και 2 χρονια πισω πρεπει να εχεις 200 ενσημα,μου το διευκρινισε υπαλληλος ΙΚΑ.Ναι ξέρω ότι απαιτούνται 200 ένσημα από ΙΚΑ τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς να μετράει η άδεια κύησης.Ρωτάω αν είναι πρόβλημα μέρος αυτών των ενσήμων να έχουν αποκτηθεί από σύμβαση έργου με ασφάλιση ΙΚΑ.Στον ΟΑΕΔ για παράδειγμα δεν χορηγούν ταμείο ανεργίας για τις συμβάσεις έργου με ΙΚΑ γιατί οι συγκεκριμένες συμβάσεις δεν έχουν κρατήσεις για ΟΑΕΔ.