0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: angiePE06 στις Δεκεμβρίου 17, 2011, 10:48:03 amΚαλημέρα! Πέρσυ που ήμουν έγγυος και δούλευα ως ΑΜΩ στην πρωτοβάθμια, κατέθεσα στη διεύθυνση τη βεβαίωση του γιατρού του ΙΚΑ οπου αναγραφόταν η ΠΗΤ και όλα τα άλλα τα έκανε η διεύθυνση. Σε μένα η άδεια κύησης περιλάμβανε ως τελευταία μέρα και την ΠΗΤ. Επειδή γέννησα 7 μέρες νωρίτερα η άδεια λοχείας δόθηκε με νέα αίτηση από την ημερομηνία γέννησης της μπέμπας μου μέχρι και την 63η μέρα της άδειας. Στο τέλος δόθηκε άδεια υπολοίπου άδειας κύησης 7 ημερών. Πάντως γενικά δεν ήξεραν τι τους γίνεται με το θέμα των αδειών εγκυμοσύνης κτλ και ταλαιπωρήθηκα αρκετά, αλλά και το ΙΚΑ δεν ήταν και πιο κατατοπιστικό σε διάφορα θέματα που είχα.Γενικά ο ένας πετούσε το μπαλάκι στον άλλον.ως τελευταία μέρα να είνα η ΠΗΤ το καθόρισε η πρωτ/βάθμια στην οποία ανήκες;τί εννοείς δόθκε νέα αίτηση;ακόμη κι αν γεννήσεις νωρίτερα,η άδεια δεν παραμένει ίδια ώστε να έχουν δοθεί 119 μέρες;ακόμη και αργότερα να γεννήσεις,παίρνεις παράταση!που να ξέρουμε πότε θα γεννήσουμε!γι'αυτό και λέγεται ΠΗΤ!δλδ εγώ να υπολογίσω τις 56 μέρες μαζί με την ΠΗΤ;
Καλημέρα! Πέρσυ που ήμουν έγγυος και δούλευα ως ΑΜΩ στην πρωτοβάθμια, κατέθεσα στη διεύθυνση τη βεβαίωση του γιατρού του ΙΚΑ οπου αναγραφόταν η ΠΗΤ και όλα τα άλλα τα έκανε η διεύθυνση. Σε μένα η άδεια κύησης περιλάμβανε ως τελευταία μέρα και την ΠΗΤ. Επειδή γέννησα 7 μέρες νωρίτερα η άδεια λοχείας δόθηκε με νέα αίτηση από την ημερομηνία γέννησης της μπέμπας μου μέχρι και την 63η μέρα της άδειας. Στο τέλος δόθηκε άδεια υπολοίπου άδειας κύησης 7 ημερών. Πάντως γενικά δεν ήξεραν τι τους γίνεται με το θέμα των αδειών εγκυμοσύνης κτλ και ταλαιπωρήθηκα αρκετά, αλλά και το ΙΚΑ δεν ήταν και πιο κατατοπιστικό σε διάφορα θέματα που είχα.Γενικά ο ένας πετούσε το μπαλάκι στον άλλον.
Για τα επιδόματα κυήσεως και λοχείας από το ΙΚΑ χρειάζονται 200 ένσημα τα δύο τελευταία χρόνια ή 200 + 200 ένσημα για κάθε χρόνο (τα δύο τελευταία χρόνια); Και όταν λέμε τελευταία χρόνια εννοούμε ημερολογιακά (2011 και 2010) ή αν π.χ. κάποια γεννήσει 1/6/2012, ο κάθε τελευταίος χρόνος υπολογίζεται από Μάιο σε Μάιο;Το επίδομα τοκετού από το ΙΚΑ έχει κάποιες προϋποθέσεις (π.χ. ένσημα);Έχω ακούσει ότι δικαιούμαστε και κάποιο επίδομα και από τον ΟΑΕΔ (δεν εννοώ το ανεργίας), ξέρετε κάτι σχετικό;
tonik και AngiePE06 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, κατατοπίστηκα! Μία τελευταία ερώτηση: η Δευτεροβάθμια κατά την άδεια κυήσεως και λοχείας πληρώνει κάποιο μέρος του μισθού (ασχέτως εάν πάρει κανείς τα επιδόματα από το ΙΚΑ);
Παράθεση από: molive στις Δεκεμβρίου 19, 2011, 09:24:47 pmtonik και AngiePE06 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, κατατοπίστηκα! Μία τελευταία ερώτηση: η Δευτεροβάθμια κατά την άδεια κυήσεως και λοχείας πληρώνει κάποιο μέρος του μισθού (ασχέτως εάν πάρει κανείς τα επιδόματα από το ΙΚΑ);Παρακαλώ! Απ΄όσο ξέρω η δευτεροβάθμια δεν πληρώνει μισθό,όσο παίρνεις τα επιδόματα κύησης-λοχείας, μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές (ένσημα, τα οποία μάλιστα είναι συντάξιμα αλλά δεν υπολογίζονται για ταμείο ανεργίας).
Παράθεση από: molive στις Δεκεμβρίου 19, 2011, 09:24:47 pmtonik και AngiePE06 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, κατατοπίστηκα! Μία τελευταία ερώτηση: η Δευτεροβάθμια κατά την άδεια κυήσεως και λοχείας πληρώνει κάποιο μέρος του μισθού (ασχέτως εάν πάρει κανείς τα επιδόματα από το ΙΚΑ);Η Δευτεροβάθμια πληρώνει μόνο 15 ημέρες. Όλα τα άλλα χρήματα τα παίρνεις από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ.
Η Δευτεροβάθμια πληρώνει μόνο 15 ημέρες. Όλα τα άλλα χρήματα τα παίρνεις από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ.
όχι δνε θα πάρεις μισό μισθό από τη δουλειά λόγω του ότι πήρες αναρρωτική. τα λεφτά που θα πάρεις θα είναι λίγα. 1,5 μισθό από το ικα για τους 2 μήνες άδειας. ο οαεδ θα σου δώσει μετά τη γέννα 3 μήνες περιπου ένα μικρό ποσό.