*

Αποστολέας Θέμα: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34  (Αναγνώστηκε 291699 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lenagreca

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Nil desperandum!
    • Προφίλ
Απ: Καθηγητές ιταλικών ΠΕ34
« Απάντηση #882 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2009, 11:00:59 am »
alfavita.gr: Πρόσληψη 1.000 επιπλέον αναπληρωτών

Σύμφωνα με σημερινό (22/9) δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας  το ΥΠΕΠΘ ανακοίνωσε "την πρόσληψη 1.000 επιπλέον αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης"

Ωστόσο η alfavita.gr οφείλει να επισημάνει τα παρακάτω:

Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί κάτι λιγότερο από 7.500 αναπληρωτές. Το ΥΠΕΠΘ σε παλιότερη δήλωσή του είχε ανακοινώσει ότι για το 2009-2010 είχε εξασφαλίσει πιστώσεις για 9.000 αναπληρωτές. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες από τις δύο ανακοινώσεις δεν είναι αληθινή ή ότι οι πιστώσεις μπήκαν στον προεκλογικό αγώνα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΕΠΘ ότι εξασφάλισε πιστώσεις για 1.000 επιπλέον αναπληρωτές.

Προφανώς δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή το υπουργείο Παιδείας είχε 9.000 πιστώσεις για αναπληρωτές, έχει "ξοδέψει" τις 7.500 περίπου και οι 1.000 "νέες πιστώσεις" δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα προεκλογικής κοπής.
Ή το ΥΠΕΠΘ είχε πάρει μόλις 7.500 πιστώσεις (ενώ είχε ανακοινώσει 9.000) και τώρα μπροστά στα χιλιάδες κενά και στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου εξασφάλισε άλλες 1.000.

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι α) Τα κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με στοιχεία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, των ΕΛΜΕ και των διδασκαλικών συλλόγων τα οποία έχει εξασφαλίσει η alfavita.gr ξεπερνούν κατά πολύ τα 4.500 (χωρίς να υπάρχουν πλήρη στοιχεία). Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται πολλοί περισσότεροι αναπληρωτές από αυτούς που εξασφαλίζουν οι 1.000 "νέες" πιστώσεις. β) Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η πρόσληψη ο εξευτελιστικός θεσμός των ωρομισθίων, να καλυφθούν οι θέσεις με μόνιμους διορισμούς ή με αναπληρωτές.

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι προεκλογικά, ο καθένας λέει ό,τι θέλει.. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει λιγάκι μετά τις εκλογές.. Πήγα στη Δευτεροβάθμια Φθιώτιδας χτες και δεν ήξεραν να μου δώσουν καμία πληροφορία.. Γενικά, επικρατεί πανικός... >:(
Il mio lavoro è la mia passione...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:29 »

Αποσυνδεδεμένος LaCicala

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #883 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2009, 05:51:09 pm »
Παράθεση
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η πρόσληψη ο εξευτελιστικός θεσμός των ωρομισθίων, να καλυφθούν οι θέσεις με μόνιμους διορισμούς ή με αναπληρωτές.

Έλεος!!!
lenagreca δεν πάει για σενα προσωπικά αλλα για το alfavita....
είναι εξευτελιστικός δηλαδή ο θεσμός των ωρομισθίων, αλλά των αναπληρωτών δεν είναι??

Ψαχνουμε μου φαίνεται για το μικρότερο κακό και στο τέλος μόνοι βγάζουμε τα μάτια μας!
Τόσο το καθεστώς των ωρομισθίων όσο και των αναπληρωτών είναι θεσμοί απαράδεκτοι, που κρατάνε κάθε χρόνο στην ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδες συναδέλφους.
Οι ανάγκες των σχολείων πρέπει να καλύπτονται με την πρόσληψη, κάθε χρόνο, καθηγητών με μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη ασφάλιση και μισθό!! μιλάμε δηλαδή για τα ουσιώδη, τα ανθρώπινα.

Αχ... αυτό το alfavita! aparadekto!
έτσι τουλάχιστον νομίζω εγώ, πείτε και σεις την γνώμη σας

Αποσυνδεδεμένος pat

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #884 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2009, 09:07:51 pm »
Συνάδελφοι, καλησπερα!
Σε κάποια άλλη συζήτηση του φορουμ βρήκα αυτό που έγραψε συνάδελφος μαθηματικός:
" Μάγκες, πήρα τηλέφωνο στο υπεπθ (τμήμα μαθηματικών τηλ.2103443345) για τις πιστώσεις που αναφέρονται στο www.esos.gr και η απάντηση που πήρα ήταν:
Τι είναι αυτά που λέτε; Δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Προσλήψεις αναπληρωτών για μαθηματικούς κάναμε πριν λίγες μέρες. Δεν προβλέπετε να ξαναγίνουν."

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Nil desperandum!
    • Προφίλ
« Απάντηση #885 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2009, 09:41:02 pm »
LaCicala, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά δυστυχώς, στη χώρα που ζούμε, έχει καταντήσει να θεωρείται το "μη χείρον βέλτιστον". Σαφώς και είναι εξευτελιστικός ο θεσμός των ωρομισθίων από όλες τις απόψεις, είναι καλύτερα όμως να είσαι αναπληρωτής, έχεις άλλη αίσθηση, δεν είσαι στην κατώτερη βαθμίδα της εκπαίδευσης, βλέπεις λίγο φως στον ορίζοντα.. Από την άλλη, είναι απαράδεκτος και ο θεσμός των αναπληρωτών, γιατί προσβλέπεις στο διορισμό.. Και είναι πολύ πιθανό, σύμφωνα με αυτά που ακούω πάντα, να διοριζόμαστε όλοι μας, αλλά ούτε η ασφάλιση θα είναι πλήρης, ούτε ο μισθός θα είναι ο αρμόζων και φυσικά οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι δυσκολότερες για όλους μας..δεν αναφέρομαι μόνο στον κλάδο μας αλλά σε όλες τις ειδικότητες..και η πραγματικότητα η ίδια είναι εξευτελιστική αλλά αυτή είναι.. δε θέλω να φανώ Κασσάνδρα, γενικά είμαι πολύ αισιόδοξη, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Παιδεία στην Ελλάδα δεν είναι το δυνατό της χαρτί..ούτε πληρούμε τις προϋποθέσεις ως χώρα για να συγκριθούμε με τις άλλες ευρωπαϊκές..Οπότε πρέπει να συνεχιστεί η διεκδίκηση σε όλους τους τομείς .. Είναι μεγάλο θέμα αυτό, και επειδή από τη φύση μου δεν είμαι πολιτικάντης σταματώ εδώ..

Σε ό, τι αφορά την οργάνωση των σχολείων, παιδιά, τα πράγματα είναι για κλάματα..Έχουν αλλάξει καθηγητές μαθηματικών, μιας και το έθιξε ο/η συνάδελφος, μέχρι στιγμής 3 φορές σε 2 εβδομάδες.. και ο κανονικός θα έρθει σε ένα μήνα..μαθήματα δεν γίνονται κανονικά..όπως προείπα , πανικός. Πού θα πάει!! Θα στρώσουν τα πράγματα!   ;)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:11:29 »

Αποσυνδεδεμένος Kekaki

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #886 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2009, 09:53:31 pm »
 Hola! Μήπως γνωρίζετε εάν αρχισαν να καλούν ωρομισθιους???

Αποσυνδεδεμένος pat

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #887 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2009, 10:13:40 pm »
Απο ο,τι ξερω δεν εχουν αρχισει ακομα. Μαλλον θα τοποθετηθουν πρωτα οι αναπληρωτες (ειδικα αν βγει κ αλλη φαση) και μετα. εγω δεν το βλεπω πριν τον Οκτωβρη. Έχετε ενημερωση από καμια

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Nil desperandum!
    • Προφίλ
« Απάντηση #888 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2009, 10:17:44 pm »
Εγώ ξέρω ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα ξέρουν οι Δευτεροβάθμιες τα σχολεία στα οποία θα λειτουργήσουν τμήματα, οπότε θα προκύψουν και οι ανάλογες θέσεις.. Υπομονή... :-\

Αποσυνδεδεμένος zanzara

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #889 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2009, 10:37:21 pm »
Καλησπέρα. Έχω μια απορία και θα σας την θέσω. Σήμερα τηλ. στην

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Nil desperandum!
    • Προφίλ
« Απάντηση #890 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2009, 11:09:10 pm »
Zanzara,θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις, αν δεν τα καταφέρω ή πω κάτι λάθος, παρακαλώ να με διορθώσετε. Έστω ότι στην περιοχή σου είσαι 4η και έχεις δηλώσει τις περιοχές με τη σειρά που προτιμάς. Αυτοί που είναι πάνω από σένα, δηλαδή τα 3 αυτά άτομα, έχουν κι αυτά με τη σειρά τους κάνει τις δικές του επιλογές. Αν τώρα π.χ. την πρώτη προτίμησή σου την έχει δηλώσει πρώτη π.χ.και ο 3ος, τότε θα καλέσουν αυτόν. Αν την πρώτη σου επιλογή την έχει δηλώσει πρώτη και ο 5ος θα καλέσουν εσένα. Τώρα στην περίπτωση που η δική σου πρώτη επιλογή είναι είναι η δεύτερη του 1ου, λογικά , και δεδομένου ότι ο 1ος θα πάει στην πρώτη του επιλογή, θα πας εσύ εκεί που θες, αν όμως πάει καποιος αναπληρωτής στη θέση του, και δεν υπάρχουν άλλες ώρες αυτόματα θα πάει αυτός στη δεύτερη επιλογή του άρα τη δική σου την πρώτη. ???Αν η δική σου επιλογή είναι η τρίτη του πρώτου , θεωρώ ότι με την ίδια λογική θα εξελιχτεί και σε αυτήν την περίπτωση..και παέι λέγοντας.. εγώ το φαντάζομαι σαν μια αλυσιδωτή αντίδραση, ο ένας επηρεάζει όλους τους άλλους..
Παρακαλώ πείτε μου αν είναι έτσι όντως τα πράγματα.. ???

Αποσυνδεδεμένος zanzara

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #891 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 09:28:26 am »
Lenagreca,άρα αν κατάλαβα καλά, στη λίστα της περιοχής μου μπαίνουν όλοι -οι πριν από εμένα- είτε την έχουν επιλέξει 1η, είτε 2η,...
Άρα και πάλι το να ρωτάς σε ποιά σειρά είσαι στην περιοχή σου δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα! >:( Aiutooo!!!

Αποσυνδεδεμένος Kekaki

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #892 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 09:40:46 am »
Xθες που μίλησα με κάποια κυρία στην δευτεροβάθμια αττικής μου είπε ότι το υπουργείο τους έστειλε τα "γενικά" [??] κενά και ότι θα αρχίσουν να καλούν ωρομισθιους. Αφησε αόριστο το πότε.
Zanzara τι εννοείς προτίμηση στους ωρομισθιους? Μία επιλογή δεν είχαμε ?? πχ. περιφέρεια αττικής?

Αποσυνδεδεμένος pat

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #893 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 09:51:22 am »
καλημερα κ απο εμενα. η συναδελφος μιλαει για περιφερειες με περισσοτερες διευθυνσεις δευτεροβαθμιας οπου η καθε μια βλεπει ποιος εχει δηλωσει σε πρωτη προτεραιοτητα τη συγκεκριμενη διευθυνση. πχ στην περιφερεια θεσσαλιας εχω δηλωσει 1η προτιμηση την Α Τρικαλων . αν τα λεω καλα κι εγω με αυτο το κομφουζιο που επικρατει...

Αποσυνδεδεμένος Kekaki

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #894 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 10:13:48 am »
Παιδιά ας γίνουμε όλοι ο εφιάλτης κάθε δευτεροβάθμιας!!! Ξανατηλεφώνησα και μου είπαν ότι τα έχουν τα κενά αλλά περιμένουν έγκριση από το ΠΥΣΔΕ [εάν κατάλαβα καλά]. Τι έγκριση είναι αυτή ??? Κονδυλίων???

Αποσυνδεδεμένος Navona

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #895 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2009, 10:43:43 am »
καλημερα κ απο εμενα. η συναδελφος μιλαει για περιφερειες με περισσοτερες διευθυνσεις δευτεροβαθμιας οπου η καθε μια βλεπει ποιος εχει δηλωσει σε πρωτη προτεραιοτητα τη συγκεκριμενη διευθυνση. πχ στην περιφερεια θεσσαλιας εχω δηλωσει 1η προτιμηση την Α Τρικαλων . αν τα λεω καλα κι εγω με αυτο το κομφουζιο που επικρατει...

pat, απο Τρικαλα είσαι? και γω Θεσσαλια

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ/

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182684
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)