*

Αποστολέας Θέμα: 600 θέσεις φιλολόγων στον επόμενο ΑΣΕΠ!  (Αναγνώστηκε 62955 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: 600 θέσεις φιλολόγων στον επόμενο ΑΣΕΠ!
« Απάντηση #126 στις: Ιουνίου 27, 2008, 02:01:35 pm »
Εγω πιστευω οτι πρεπει να βγουνε ολοι οι αδιοριστοι ολων των κλαδων μαζικα στους δρομους. Οχι μια φορα, συνεχεια.

Το θεμα δεν ειναι να διοριστουμε ολοι, αλλωστε σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν ατομα που εξασκουν κατι ασχετο. Το προβλημα με εμας ειναι οτι υπαρχουν δεκαδες κενα και προτιμουν να τα αφησουν κενα, να διδασκουν ασχετοι ή να παιρνουν ωρομισθιους. Αυτα φιλοι μου ειναι μπακαλιστικες καραγκιοζιες..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:17:47 »

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιουνίου 27, 2008, 02:01:56 pm »
Μονιμοποιούνται οι αναπληρωτές

1.  Όσοι εκπαιδευτικοί  συμπληρώνουν την 30.6.2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα (30) μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου  εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, διορίζονται από το σχολικό έτος 2008-2009 και το αργότερο μέχρι και το σχολικό έτος 2012-2013, σε αναλογία που ορίζεται κατ΄ έτος στο ένα πέμπτο (1/5) του συνολικού αριθμού των ως άνω εκπαιδευτικών και με σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία την 30.6.2008, κατά προτεραιότητα  έναντι των εγγεγραμμένων στον πίνακα της περίπτωσης ββ της παρ. 2 α του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 (ΦΕΚ Α΄ 138)   και  της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου και πέραν των οριζομένων ποσοστών με τις διατάξεις της περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004. Ο αριθμός των διοριζομένων ανά σχολικό έτος και  κατά  κλάδο και ειδικότητα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και  Εθνικής  Παιδείας και Θρησκευμάτων.  

2. Εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν είκοσι τέσσερις (24) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου  εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία  πρωτοβάθμιας  και  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ,   διορίζονται από το σχολικό έτος 2008-2009 και εφεξής στον κλάδο επιτυχίας τους και μόνο, σύμφωνα με τις ανάγκες της Υπηρεσίας, και με σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία, κατά προτεραιότητα έναντι των εγγεγραμμένων στον πίνακα της περίπτωσης ββ΄ της παρ. 2 α΄ του άρθρου 6 του ν. 3255/2004   και μετά τους εκπαιδευτικούς της προηγούμενης παραγράφου πέραν των οριζομένων ποσοστών με τις διατάξεις της περ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004. Ο αριθμός των διοριζομένων ανά σχολικό έτος και  κατά κλάδο και ειδικότητα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και  Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για τους κλάδους εκπαιδευτικών  των κατηγοριών ΤΕ01 και ΔΕ01, για τους οποίους δεν προκηρύσσεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, δεν απαιτείται η προϋπόθεση της επιτυχούς συμμετοχής σε διαγωνισμό για μόνιμο διορισμό.

Πηγή: www.alfavita.gr

Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιουνίου 27, 2008, 02:10:18 pm »
Πιστεύω, ότι το θέμα των 600 θέσεων κ.λ.π., πρέπει να βγεί στα κανάλια. Η δύναμη της τηλεόρασης είναι μεγάλη!
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος stroumfita

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιουνίου 27, 2008, 02:17:57 pm »
συμφωνω κ γω. αν δεν προωθηθει μεσω της τηλεορασης κανεις δε θα ασχοληθει

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:17:47 »

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιουνίου 27, 2008, 02:27:37 pm »
συμφωνω κ γω. αν δεν προωθηθει μεσω της τηλεορασης κανεις δε θα ασχοληθει

Να το κάνουμε λίγο πιο συγκεκριμένο;
Όλοι στη "Ζούγλα" του Μάκη!  ;D  ;D  ;D

Ή μήπως να πάμε στο "Πάμε πακέτο" της

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιουνίου 27, 2008, 02:45:18 pm »
Σοβαρα γιατι δεν παμε στον(γλοιωδη) Μακη?

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιουνίου 27, 2008, 02:54:54 pm »
Στον Ευαγγελάτο !!!
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιουνίου 27, 2008, 02:55:05 pm »
Είμαι μέσα!
Τόσα και τόσα θέματα καυτά έχει προωθήσει και έχει ξεσκεπάσει, γιατί να μην είναι κοι το δικό μας ένα από αυτά;;;;  ???

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιουνίου 27, 2008, 02:58:42 pm »
Ξέχασα:
υπάρχει και το "Καρφί" του Κακαουνάκη, που επίσης νομίζω ότι "δεν χαρίζει κάστανα"...

Σημείωση: τα ονόματα που αναφέρθηκαν ουδεμία σχέση έχουν με τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, με μπλε, πράσινο ή κόκκινο...

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Ιουνίου 27, 2008, 03:12:34 pm »
Σχετικά με την ΟΛΜΕ δε νομίζω να μας πειράζει αν βγει και μας στηρίξει η μεγαλύτερη ομοσπονδία της χώρας και μάλιστα έχουν θέση ως μόνιμοι ότι χρειάζονται και άλλοι διορισμοί. Προφανώς και δε θα κατέβουν όλοι στην πορεία. Έστω και λίγοι έχει σημασία. Όσο για τις ενώσεις φιλολόγων όταν συζητούσαμε το θέμα της ύλης είχαμε ξαναπεί για το ρόλο της Ένωσης και τη βρωμιά της. Παρόλα αυτά όποιος μας στηρίξει καλό είναι, αλλά δε νομίζω ότι θα το κάνουν
Και για το θέμα της τηλεόρασης θα σας πω την εμπειρία μου και ελπίζω να τα καταφέρετε καλύτερα.
Πριν καιρό που υπήρξε το θέμα με τα πλαστά πτυχία και τις προϋπηρεσίες είχαμε έρθει σε επαφή με σχεδόν όλες τις εφημερίδες. Φτιάξανε και άρθρα που μας τα έδιναν και τα τα ξανάδιναν για να πάρουν και την έγκριση του συλλόγου. Τελικά, δεν κυκλοφόρησε κανένα. Όταν έγινε η ιστορία με το θέμα της ύλης μίλησα εγώ με την Παπουτσάκη στο mega και με δημοσιογράφο στον ant1, στο alter και στον alpha. Με εξαίρεση τη δημοσιογράφου του ant1 πουμου είπε ότι δεν εγκρίνεται το θέμα, οι υπόλοιποι μου είπαν ότι αργεί ο διαγωνισμός και δεν πουλάει ακόμα!!!!! Πάλι έστειλα το τελευταίο δελτίο τύπου στις εφημερίδες και μάλιστα το έδωσα και σε γνωστό δημοσιογράφο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  και δεν έγινε κάτι.
Οι δημοσιογράφοι που αναφέρονται από εσάς είναι τουλάχιστον γλίτσες. Αλλά στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι, θα έλεγε κανείς. Λοιπόν, πριν κανά 2μηνο με κάλεσαν από την εκπομπή του Ευαγγελάτου να μιλήσω για τη νέα γενιά με πτυχία και ανεργία. Είπα ότι θα πάω και θα μιλήσω για τον κλάδο μου και μου είπαν όχι γιατί ήθελαν κάτι πιο προσωπικό!!!
Δύο λύσεις υπάρχουν. Ή θα ξεγυμνωθούμε στην Ομόνοια για να πουλάει το θέμα ή θα κάνουμε μια σοβαρή διαμαρτυρία και θα κάνουμε φασαρία

ΥΓ. Είδε κανείς το ΕΘΝΟΣ που λεέι ότι είμαστε ευνοημένοι σαν κλάδος με 600 θέσεις;

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιουνίου 27, 2008, 03:28:37 pm »
1) Δύο λύσεις υπάρχουν. Ή θα ξεγυμνωθούμε στην Ομόνοια για να πουλάει το θέμα ή θα κάνουμε μια σοβαρή διαμαρτυρία και θα κάνουμε φασαρία

2) ΥΓ. Είδε κανείς το ΕΘΝΟΣ που λεέι ότι είμαστε ευνοημένοι σαν κλάδος με 600 θέσεις;
[/quote]

1) Είμαι διατεθειμένη να παλέψω με όποιο τρόπο αποφασιστεί (αν αποφασιστεί...)

2) Ασφαλώς και είμαστε, κατά το ΕΘΝΟΣ, ευνοημένοι σαν κλάδος! Θα μπορούσαν οι θέσεις μας να είναι 250...

Υ.Γ. Το 2) είναι σαφέστατα και μόνο ειρωνικό... Για να μην δημιουργήσω λανθασμένες εντυπώσεις και παρεξηγηθώ...  ;)

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιουνίου 27, 2008, 03:37:40 pm »
Και εγώ δεν προτίθεμαι να ξεγυμνωθώ στην Ομόνοια, δεν ξέρω αν θα βοηθήσει κιόλας ;)
Όσο για τη διαμαρτυρία μίλησαμε τηλεφωνικά ως συντονιστική της ΠΕΑΕ και αποφασίσαμε να γίνει την Τετάρτη το πρωί. Θα γραφτεί δελτίο τύπου και μέχρι αύριο θα αναρτηθεί...θα σταλεί και στις εφημερίδες ??? :)

Αποσυνδεδεμένος Da_Kancho

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιουνίου 27, 2008, 03:54:21 pm »
Πάντως στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζονται για γυμνή ποδηλατοδρομία, όχι οι εκπαιδευτικοί, αλλά οι ποδηλάτες, γιατί δεν έχει ποδηλατόδρομους κτλ (λες και μετά από αυτό, θα έχει...) όμως το θέμα παίζει στις ειδήσεις γιατί "πουλάει".

Αν σκεφτούμε πιο σφαιρικά, είναι μια ασύμετρη απειλή προς το σύστημα, και δεν υπάρχει εύκολος ή άμεσος τρόπος αντιμετώπισης, αφού ότι και να κάνει το σύστημα, η δημοσιότητα (και το κέρδος από αυτή, για τους διαμαρτυρόμενους) είναι δεδομένη.

Δεν λέω να γίνει ακριβώς το ίδιο, αλλά πιθανόν οι ασύμετρες ενέργειες να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα και με τη σχετική θεωρία περί αντιμετώπισης στρατηγικά και ταξικά ισχυρότερων αντιπάλων, καθόσον προκαλούν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ που από μόνο του είναι ισχυρότατο όπλο.
Μην πειράζετε το μυγάκι, έχει διοριστεί Μόνιμο σε Οργανική θέση.

Αποσυνδεδεμένος apuleius

• Πλήρες μέλος
  • Όλα μένουν ίδια αν δεν τ' αγαπάς.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιουνίου 27, 2008, 04:14:23 pm »
Πολύ ωραίο, συνάδελφοι, το αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί στο φόρουμ και ειλικρινά δε θέλω να το χαλάσω καθόλου! Απορώ όμως με τα απίστευτα αιτήματα που "πάνω στη φούρια" διατυπώνονται (στα σοβαρά μάλιστα) από ορισμένους και τα οποία δεν έχουν ίχνος μα ίχνος ρεαλισμού και επαφής με την πραγματικότητα.
Μα καλά, ποιός πραγματικά πιστεύει π.χ. ότι μπορούν να γίνουν μαζικοί διορισμοί όλων των αδιόριστων εκπαιδευτικών;; Όσοι ζητάνε κάτι τέτοιο, ζουν ή σε άλλη χώρα ή στο δικό τους, όμορφο κόσμο! Για να γίνουν αυτοί οι μαζικοί διορισμοί θα έπρεπε η Ελλάδα να είχε 40 εκατομμύρια πληθυσμό και 2-3 χιλιάδες ακόμα σχολικές μονάδες!!Εδώ δε μιλάμε για δυο-τρεις-τέσσερις αδιόριστους, αλλά για μια πραγματική "λαοθάλασσα" που κάθε χρόνο διογκώνεται τραγικά και που δε μπορεί να απορροφηθεί με τίποτα ολόκληρη, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι δεν υπήρχε καθόλου ο θεσμός του αναπληρωτή ή του ωρομισθίου! Και πάλι πολλοί θα έμεναν απ'έξω!
Κάποιοι άλλοι αιθεροβάμονες,παρότι γνωρίζουν αυτό τον τεράστιο αριθμό πτυχιούχων και την ατελείωτη "ουρά", ζητάνε επιστροφή στην επετηρίδα!! Ζητάνε δηλαδή να παραμένουμε υποχρεωτικά για 20 χρόνια στο ράφι και να διοριζόμαστε στα 40 και στα 45 μας χρόνια!!! Στον άνεμο δηλαδή και η οικογένεια και τα παιδιά, στον άνεμο και η ασφάλεια, στον άνεμο και η σύνταξη και όλα....
Δεν έχω καμία κομματική πεποίθηση αλλά νομίζω ότι αυτού του είδους τις μαξιμαλιστικές και άκρως ιδεαλιστικές απαιτήσεις, που συνοψίζονται στο ολοκληρωτικό σύνθημα "όλα ή τίποτα", τις έχουν εκθρέψει και τις έχουν καταστήσει πάγια επιχειρηματολογία πολύ συγκεκριμένες συνδικαλιστικές τάσεις του εκπαιδευτικού χώρου, οι οποίες δε λένε να ξυπνήσουν και να αντικρίσουν την πραγματικότητα, παρότι γενικά το παίζουν προοδευτικές....Ο νοών νοείτω....
Τα αιτήματά μας  πρέπει κατά τη γνώμη μου να έχουν δύο στόχους: έναν μακροπρόθεσμο και έναν βραχυπρόθεσμο. 1ον την άμεση, αυστηρή και δραστική μείωση από την επόμενη κιόλας ακαδημαϊκή χρονιά των εισακτέων στις καθηγητικές σχολές με βάση αυστηρά τις ανάγκες της ελληνικής εκπαίδευσης, ούτως ώστε να μειωθεί όσο γίνεται πιο σύντομα ο αριθμός των πτυχιούχων. 2ον την καθιέρωση και τη θέσπιση της απόλυτης προτεραιότητας του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ως του πρώτου και αυστηρότερου κριτηρίου για την κάθε είδους μονιμοποίηση στο δημόσιο. Κοινώς, μέχρι να μειωθούν οι πτυχιούχοι και για όσο διάστημα θα υπάρχει όλο αυτό το "μπούγιο", η πρόσληψη πρέπει να γίνεται πρώτα με αξιολογικά κριτήρια και μετά με κάθε άλλου είδους κριτήρια (προϋπηρεσία, μόρια άλλης προέλευσης κλπ.). Τέρμα τα κάλπικα μόρια των ΠΔΣ, τέρμα η αδικία να έχει γράψει κάποιος 75 και να είναι διοριστέος, και να του παίρνει το "φιλέτο"κατά την τοποθέτηση κάποιος "παλιός" ο οποίος έγραψε στο διαγωνισμό ίσα - ίσα τη βάση αλλά είχε τα κονέ και μάζευε για 3-4 χρόνια αμφίβολες προϋπηρεσίες! Με άλλα λόγια, εφόσον έχει θεσπιστεί διαγωνισμός και εφόσον οι διορισμοί γίνονται μέσω και αυτού του διαγωνισμού, πρέπει και όλοι οι άλλου τύπου διορισμοί να γίνονται με βάση την επίδοση των διοριζομένων σε αυτό το διαγωνισμό. Νομίζω ότι είναι πολύ απλό και δίκαιο...Τώρα, το ότι ο διαγωνισμός όπως διεξάγεται έχει τα μαύρα του τα χάλια και είναι αναξιοκρατικός, είναι δεδομένο - αλλά αυτό είναι ζήτημα εντελώς άσχετο με την ίδια την ιδέα του διαγωνισμού.

Συγγνώμη για το "σεντόνι" και την "πικράδα" των απόψεών μου για ορισμένους από σας....Έτσι είναι η αλήθεια...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2008, 04:19:17 pm από apuleius »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144