*

Αποστολέας Θέμα: 600 θέσεις φιλολόγων στον επόμενο ΑΣΕΠ!  (Αναγνώστηκε 62962 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος geoka

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: 600 θέσεις φιλολόγων στον επόμενο ΑΣΕΠ!
« Απάντηση #140 στις: Ιουνίου 27, 2008, 05:36:54 pm »
CHRISOULA αφού σύμφωνα με τη ρύθμιση που κατατέθηκε θα διορίζονται οι αναπληρωτές που συμπληρώνουν 24 μήνες προϋπηρεσία
γιατι να μην μειωθεί το ποσοστό αυτών που διορίζονται από την λίστα ανπληρωτών. Γιατί το 60-40 να μην γίνει 70-30. γιατί να μη γινει 80-20;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:28:12 »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Ένας φακίρης, πολλοί φουκαράδες
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Ιουνίου 27, 2008, 09:39:17 pm »
Για τα αίσχη τους ένα έχω να πω:
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Πάρτε άδεια από τη δουλειά σας, αφήστε τα παιδιά σε γιαγιάδες, αφήστε τους συζύγους, αφήστε τα βιβλία για μία μέρα (μετά πάλι πιάστε τα), αφήστε φροντιστήρια και εξετάσεις, αφήστε την απαισιοδοξία πίσω στο σπίτι, αφήστε την επαρχία και ελάτε Αθήνα, πάρτε μία τσάντα και βάλτε μέσα κανα δυο πέτρες, δυο γιαούρτια, δυο μ....φ και ό,τι άλλο χρήσιμο και πάμε... να τους δείξουμε αν μας αρέσει αυτό που μας σερβίρουν.

Αποσυνδεδεμένος anniegr

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Ιουνίου 27, 2008, 09:42:57 pm »
ετσι οπως ειναι τα πραγματα δηλαδη πανω απο 77 σου εξασφαλιζει διορισμο....οποτε....φεξε μου κ γλύστρησα!!!! :-\

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Ιουνίου 27, 2008, 09:51:28 pm »
Kανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα γράψει ,κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον εαυτό του την ελπίδα . Όπως θα γινόταν η προσπάθεια αν οι θέσεις ήταν 800, έτσι πρέπει να γίνει και τώρα .
Πίστη χρειάζεται μόνο! 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:28:12 »

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Ιουνίου 27, 2008, 11:50:14 pm »
Πιστεύω, ότι το θέμα των 600 θέσεων κ.λ.π., πρέπει να βγεί στα κανάλια. Η δύναμη της τηλεόρασης είναι μεγάλη!
παράθεση από Miss Elenious:
Πιστευετε οτι κατι θα αλλαζε? Εστω οτι το εδειχναν τα ελληνικα καναλια και το ξεσκιζαν το θεμα οι δημοσιογραφοι τι θα αλλαζε πραγματικα? Για ποσες υποθεσεις μαθαινουμε ανατριχιαστικες λεπτομερειες, αλλα ποτε την εκβαση τους? Η πληροφορηση ειναι ισως λιγο υπερτιμημενη. Το να ασχοληθουν τα μμε με ενα θεμα δεν ειναι η λυση. Οι θεσμοι ειναι αυτοι που θα επρεπε να δινουν τη λυση...και η κινητοποιηση των πολιτων...

Αποσυνδεδεμένος eleni09 ΠΕ 02

• Έμπειρο μέλος
  • "όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Ιουλίου 01, 2008, 11:12:15 am »
 καλημερα....εγω πιστευω οτι αν δεν μειωθουν τα τμηματα-σχολες απο τα οποια προερχομαστε οι φιλολογοι, δεν υπαρχει πιθανοτητα να αλλαξει κατι...φιλολογια, ιστορικο, φπψ, κ και αλλες σχολες στη Θρακη που δεν θυμαμαι καν την ονομασια....απο 6 τμηματα η καθε σχολη σε διαφορες πολεις....μετρηστε να δειτε τον αριθμο των αποφοιτων....... :-\
και σαν να μην φτανουμε...περυσι, προπερσι ιδρυθηκε και καινουργια φιλολογια...στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ.....ε ειμασταν λιγοι βλεπετε......ειπαν να μας αυξησουν..(κ η βαση της...χωρις παρεξηγηση...ξεκινησε απο 13 και τωρα φτανει το 15 νομιζω..... :-\)
Η μονη διεξοδος-λυση για διορισμο ειναι πλεον νομιζω να γινουμε πολυτεκνοι.... :P
στα 4 παιδια δεν διοριζεσαι αμεσως? ετσι ακουσα....κ λυνουμε και το προβλημα της υπογεννητικοτητας..... ;)

Αφιερωμενο σε ολους.....(Γ.Σαββιδακης)

Η ξαδέρφη μου μού είπε πως η φίλη της η Μαίρη έχει ένα θείο
που η κουμπάρα του δουλεύει γραμματέας σ' ένα υπουργείο
θα μιλήσει λέει αυτή στον υπουργό
για εκείνη τη θεσούλα που ονειρεύομαι καιρό

Κι αν διοριστώ
άλλες πόρτες δεν χτυπάω
κι αν διοριστώ
στα μπουζούκια θα σε πάω
κι αν διοριστώ
πιο πολύ θα σ' αγαπάω

Η μητέρα του Μανώλη έχει μία κολλητή, την Ασπασία
και της είπε πως μπορεί να με βολέψει σε καμιά υπηρεσία
πρέπει πρώτα, όμως, στο κόμμα να γραφτώ
κι έτσι ο πρώτος ο μισθός μου θα περνάει τις εκατό

Κι αν διοριστώ
άλλες πόρτες δεν χτυπάω
κι αν διοριστώ
στα μπουζούκια θα σε πάω
κι αν διοριστώ
πιο πολύ θα σ' αγαπάω

Κι αν διοριστώ
άλλες πόρτες δεν χτυπάω
κι αν διοριστώ
στα μπουζούκια θα σε πάω
κι αν διοριστώ
αυτοκίνητο θα πάρω
κι αν διοριστώ
και τη Harley που γουστάρω
και θα σε παντρευτώ
με παπά και με κουμπάρο

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2008, 11:58:26 am από eleni09 ΠΕ 02 »

Αποσυνδεδεμένος korina76

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • If you're gonna dream, dream high
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Ιουλίου 01, 2008, 11:28:15 am »
Kαλό θα είναι λοιπόν συνάδελφοι η παρουσία μας αύριο στη διαμαρτυρία να είναι μαζική για να έχει αξία και δύναμη. Διαφορετικά αν είμαστε τρεις κι ο κούκος καήκαμε θα μας πάρουν με τις κούπες. Η συλλογικότητα που  έχουμε στο φόρουμ νε πάρει σάρκα και οστά. Δόξα τω θεώ ο κλάδος μας είναι πολυπληθής και μας το επιτρέπει.

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Ιουλίου 01, 2008, 12:00:37 pm »
Θεωρώ ότι αύριο πρέπει να μαζευτούμε και να φωνάξουμε για το θέμα των διορισμών όσοι περισσότεροι γίνεται και φυσικά, όχι μόνο φιλόλογοι. Και επειδή φαντάζομαι ότ έχουμε εγκαταλείψει την ιδέα για ξεγύμνωμα (τελικά κάποιοι το σκέφτηκαν σοβαρά!!!) γιατί να μην κάνουμε αποκλεισμό της εισόδου του ΥΠΕΠΘ;;; Όπως και να'χει πάντως πρέπει να είμαστε πολλοί.
Σχετικά με κάτι που γράφτηκε για το πώς πρέπει να διοριζόμαστε, πιστεύω ότι είναι μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ μας, αλλά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε στο εξής. Είτε επετηρίδα είτε ΑΣΕΠ, ακόμα κι αν γίνει μείωση εισακτέων κλπ, αν δε γίνουν μαζικοί διορισμοί, αν δε σταματήσει το ΥΠΕΠΘ να σπάει τα κενά και να προσλαμβάνει ωρομίσθιους αντί για μόνιμους, αν δεν υπάρξει υποχρεωτική εκπαίδευση και στο λύκειο, αν δε ληφθούν μέτρα για τη διαρροή μαθητών, αν δε μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, αν δε μειωθεί το όριο συνατξιοδότησης, αν δε λειτουργήσει σοβαρά το ολοήμερο γυμνάσιο...(θα μπορούσα να γράψω πολλά), δε θα υπάρξει πραγματική λύση. Δεν είμαι τρελή να υποστηρίζω μια επετηρίδα όπως η προηγούμενη, που τελικά κατέληξε στην αδιοριστία. Η άποψή μου για διορισμό με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο βασίζεται στο ότι θεωρώ ότι το πτυχίο μου πρέπει να μου εξασφαλίζει εργασιακά δικαιώματα και δεν πιστεύω ότι η εξέταση του ΑΣΕΠ με ορίζει καλύτερο εκπαιδευτικό. Ακόμα κι αν ο Στυλιανίδης έβγαινε αύριο και έλεγε επετηρίδα, αν όλα τα παραπάνω που ανέφερα και κυρίως οι μαζικοί διορισμοί δεν γίνονταν τότε θα φώναζα ακριβώς με τον ίδιο τόνο. Ταυτόχρονα, αν με τον ίδιο μαγικό τρόπο αύριο έλεγε ότι οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ από 2610 θα γίνουν 5000 δεν πρόκειται να έλεγα όχι γαιτί δε γίνονται με τον τρόπο που θεωρώ σωστό.  Άλλωστε, αν θέλετε, το να παρεμβαίνεις σε μια πραγματικότητα 10 χρόνων και να σημειώνεις νίκες που στην πραγματικότητα βάζουν ένα λιθαράκι ή έστω και έναν κόκο άμμου εμπόδιο στα σχέδιά τους για καλό είναι.
Ελπίζω να είμαστε πολλοί αύριο, γιατί ειλικρινά δν αντέχω άλλη γκρίνια και μιζέρια από τον καναπέ. (το σχόλιο δεν αναφέρεται σε κανέναν από τους συνομιλητές αυτού του θέματος)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Ιουλίου 01, 2008, 12:18:35 pm »
ειναι ευκολο να γραψει οποιος ξερει, λεπτομερειες σχετικα  με την συγκεντρωση?δλδ τι ωρα εχει προγραμματιστει κυριως..

(παντως δεν ξερω πως αν καποιος απο εσας τελειωσε το λυκειο με το νεο συστημα το 2000 επι αρσενη...αλλα εγω ημουν τοτε μια εκ των πειρατατοζωων....κ τρεχαμε, κ φωναζαμε, αλλα κανεις δεν μας ακουσε ποτε....παρα μονο μετα απο σχεδον 8 χρονια....επανερχονται στο ιδιο συστημα και οδευουμε προς τις δεσμες...ασχετο με το θεμα, απλα θελω να πω οτι εχω κουραστει με τις συνεχεις αλλαγες χωρις ουσια κ αποτελεσμα...κ το θεμα ειναι να βρεθει μια πραγματικη και μακροπροθεσμη λυση, κ οχι να γινονται πειραματα στην πλατη μαθητων-φοιτητων-εκπαιδευτικων....σε τελικη αναλυση δεν με νοιαζει ποια θα ειναι αυτη, απλα να εχει δικαια αποτελεσματα...και οσον αφορα τον διαγωνισμο ΑΣΕΠ, οντως απαξωνει τα πτυχια μας...δλδ μια ζωη εξετασεις θα δινουμε? ελεος....κ εξετασεις για να αποδειξουμε τι? οτι ειμαστε φιλολογοι? εμενα το πτυχιο μου ετσι λεει παντως...χρειαζεται κ αλλη αποδειξη ε? :-\
οπως κ να εχει...ακομη κ ετσι , αν ηταν να γινεται με σωστο τροπο, ας συνεχιζοταν κ ο διαγωνισμος...αλλα υπαρχουν πολλα θεματα χιλιοειπομενα...κ καλα να δωσω εξετασεις ...αλλα να ξοδεψω κ τοσα χρηματα για βιβλια εξειδικευμενα ??????????και να ειναι κ μονο 600 οι θεσεις??????? ε καλα...εμεις ειδικα στον τριτο πινακα με την μηδενικη προυπηρεσια-μορια...δεν θα διοριστουμε ουτε μεσα στον επομενο αιωνα!!!!  :-\   Δεν γινομουν δασκαλα.........αλλα που να ξερεις τι σου ξημερωνει?
Δεν ξερω αν προλαβαινω να ασχοληθω με καμια τεχνη...ξερω γω...να παω για ηλεκτρολογος...μηχανικος...κομμωτρια...πιο ευκολα θα βρω δουλεια..)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Ιουλίου 01, 2008, 12:21:42 pm »
Εγώ ήμουν φοιτήτρια και τρέχαμε μαζί. Και είμαι και στον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας, αλλά δεν το βάζουμε κάτω, σωστά;
Η διαμαρτυρία αύριο είναι 12.00 στο υπεπθ και έχουμε δώσει ραντεβού στο σταθμό του ηλεκτρικού Νερατζιώτισσα. Υπάρχει και η ανακοίνωση στην αρχική σελίδα του Pde.
(πρώτη χρονιά είχα περάσει παιδαγωγικό και ξαναέδωσα)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2008, 12:23:31 pm από CHRISOYLA »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Ιουλίου 01, 2008, 12:36:49 pm »
οκ...ευχαριστουμε για τις πληροφοριες....
περαστικα μας Χρυσουλα... :)...κ εγω καπως ετσι...ειχα μεγαλο βαθμο και θεωρουσα "υποβιβασμο" να παω παιδαγωγικα.....(που τοτε οι βασεις τους ηταν αρκετα χαμηλα...)  βλακειες δλδ για να μην πω βαρυτερο χαρακτηρισμο....... :-X απλα οταν εισαι πιο μικρος δεν το σκεφτεσαι καθαρα επαγγελματικα.....εχεις αλλα στο μυαλο....βεβαια τωρα αυτα τα βρισκω μπροστα μου...τα βρισκουμε μπροστα μας....και τωρα καθεσαι "φιλε φιλολογε" που ελεγε κ ο Μπαμπινιωτης ....κ χαιρεσαι τον τιτλο σου...."ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ".... :-\
κ ευχεσαι καποτε να μπορεσεις να διδαξεις....και να παψει να ειναι απλα τιτλος....
οπως κ να εχει...σωστα τα ειπες,,,δεν το βαζουμε κατω..........ελπιζουμε και προσπαθουμε.....

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιουλίου 01, 2008, 12:42:50 pm »
Πόσο εκνευριστικό θεωρούσα αυτό το φίλε/φίλη και πόσο ειρωνικό το "συνάδελφοι". Τίποτα δεν κάνουν για εμάς αυτοί οι πεφωτισμένοι. "ave, studiotes" που έλεγε και ο Κουτρούμπας

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιουλίου 01, 2008, 12:52:00 pm »
Αυτοί οι πανεπιστημιακοί, οι υποκριτές που είναι και στην κοσμάρα τους, μία από αυτούς έλεγε σε μία φίλη φιλόλογος που ζητούσε παράταση για τελική ημερομηνία μεταπτυχιακού: 'Διάλεξε ή ασεπ ή μεταπτυχιακό, αμάν με αυτό το ασεπ σας' το άφησε η φίλη μου το μεταπτυχιακό, το έχασε, ενώ είχε παρακολουθήσει δύο χρόνια και διορίστηκε με ασεπ 2007. Τους έχω συχαθεί και γι' αυτό αφού πήρα το μεταπτυχιακό, δεν πάτησα το πόδι μου. Καλοί στην επιστήμη τους, αλλά λες και ο κόσμος έξω δεν υπάρχει. Πανεπιστήμιο, αποσυνδεδεμένο από την κοινωνία και την πραγματική ζωή σε όλο του το μεγαλείο.

Αποσυνδεδεμένος Syllas

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιουλίου 01, 2008, 01:05:44 pm »
Πάμε να διαμαρτυρηθούμε, όχι να συγχαρούμε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182566
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)