*

Αποστολέας Θέμα: 600 θέσεις φιλολόγων στον επόμενο ΑΣΕΠ!  (Αναγνώστηκε 63086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: 600 θέσεις φιλολόγων στον επόμενο ΑΣΕΠ!
« Απάντηση #154 στις: Ιουλίου 01, 2008, 06:23:45 pm »
οκ...ευχαριστουμε για τις πληροφοριες....
περαστικα μας Χρυσουλα... :)...κ εγω καπως ετσι...ειχα μεγαλο βαθμο και θεωρουσα "υποβιβασμο" να παω παιδαγωγικα.....(που τοτε οι βασεις τους ηταν αρκετα χαμηλα...)  βλακειες δλδ για να μην πω βαρυτερο χαρακτηρισμο....... :-X απλα οταν εισαι πιο μικρος δεν το σκεφτεσαι καθαρα επαγγελματικα.....εχεις αλλα στο μυαλο....βεβαια τωρα αυτα τα βρισκω μπροστα μου...τα βρισκουμε μπροστα μας....και τωρα καθεσαι "φιλε φιλολογε" που ελεγε κ ο Μπαμπινιωτης ....κ χαιρεσαι τον τιτλο σου...."ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ".... :-\
κ ευχεσαι καποτε να μπορεσεις να διδαξεις....και να παψει να ειναι απλα τιτλος....
οπως κ να εχει...σωστα τα ειπες,,,δεν το βαζουμε κατω..........ελπιζουμε και προσπαθουμε.....

Την δεύτερη φορά που έδινα πανελλήνιες, από λάθος δικό μου στο μηχανογραφικό, πέρασα Παιδαγωγικό Θεσ/κης (ενώ είχα τα μόρια της Αθήνας!). Δεν μπόρεσα να πάω για λόγους οικονομικούς και αποφάσισα να κάνω αίτηση για μετεγγραφή και να ξαναδώσω πανελλήνιες. Τότε ήταν ακόμη οι δέσμες. Αποφάσισα να δώσω λατινικά που είχα 18..με σκοπό να το φτάσω 19..Την παραμονή των εξετάσεων με ενημέρωσαν, ότι εγκρίθηκε η μετεγγραφή. Για να μην πήγαινε τζάμπα το διάβασμα, πήγα και έδωσα λατινικά και πλησίασα το 20!

Εκείνη τη χρονιά 1997 για όσους θυμούνται, οι βάσεις εισαγωγής έπεσαν 2 φορές! Πέρασα Φιλολογία Αθήνας! Πόσο ευτυχισμένη ήμουν! Όλοι και εγώ η ίδια έλεγα στον εαυτό μου, "άλλη αξία έχει ο φιλόλογος απ'τον δάσκαλο!" Εκείνη την εποχή οι δάσκαλοι ήταν σε χειρότερη μοίρα από τους καθηγητές! Ούτε ιδιαίτερα μπορούσαν να κάνουν! Τελικά τη συνέχεια τη ξέρετε..Τώρα σκέφτομαι απογοητευμένη, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου..Αν είχα πάει στο Παιδαγωγικό θα'μουν διορισμένη 6 χρόνια! Καρηγορώ τον εαυτό μου γι'αυτό..

Η γιαγιά μου μου λέει, πως αυτά είναι τυχερά! Αν είχα διοριστεί, δεν θα γνώριζα τον άντρα μου! (Τον γνώρισα, όταν πήγα να δουλέψω σε μία εταιρεία ως γραμματέας). Σίγουρα, η προσωπική ευτυχία είναι πάνω από όλα..Για να είναι όμως κάποιος ευτυχισμένος πρέπει να'χει εκπληρώσει και το επαγγελματικό του όνειρο..Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και συγνώμη αν σας κούρασα..Απλά η κουβέντα σας με έκανε να νιώσω την ανάγκη να τα πώ αυτά..
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:30 »

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Ιουλίου 01, 2008, 06:33:34 pm »
Ειμαι και εγω εδω :D :D :D :D :D  Γιναμε τρεις και ο κουκος.....
Επιτυχουσα το 1991 απο Γ' δεσμη στο Παιδαγωγικο Φλωρινας.
Πηγα ενα χρονο . Περασα ολα τα μαθηματα εκτος απο ενα γιατι επεστρεψα Αθηνα για να δωσω εκθεση και περασα με τις πανελληνιες
στο ΦΠΨ Αθηνα. Ημουν χαρουμενη γιατι νομιζα οτι θα εκανα αυτο που μου αρεσει. :-\ :-\ :-\ :-\
Τωρα θα κατεγραφα δεκα ετη προυπηρεσίας. Απο που να μουτζωθω? :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Ιουλίου 01, 2008, 07:01:16 pm »
Πού να φανταζόσουν τότε τί θα γινόταν με τους δασκάλους μετά..Τα ολοήμερα δημοτικά άλλαξαν τα δεδομένα..Ας ελπίσουμε, να αλλάξουν και για εμάς..

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Ιουλίου 01, 2008, 07:21:17 pm »
Ποιος το περιμενε τοτε που υπηρχαν δεκαδες χιλιαδες αδιοριστοι οτι σε μια πενταετια θα διοριζονταν ολοι και θα υπηρχε και ελλειψη :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:58:30 »

Αποσυνδεδεμένος chryssoulaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Ιουλίου 01, 2008, 08:02:42 pm »
Παρα πολλοί από εμάς που θέλαμε να ασχοληθούμε με την εκπαίδευση τραβάμε τα μαλλιά μας τώρα. Εγώ πέρασα φιλολογία λίγο πριν γίνει όλο αυτό το...μπούγιο με τους δασκάλους με ανακούφιση που τελικά δεν πέρασα παιδαγωγικό, καθώς όπως μου είχε πει  καθηγητής- ξερόλας, θα περίμενα να πάω 35 για να μπω σε τάξη και μάλιστα με τρόμαξε τόσο, που τελικά φοβόμουν μη περάσω παιδαγωγικό (λόγω ότι ως φιλόλογος είχα την εναλλακτική των ιδιαιτέρων και των φροντιστηρίων ;D). Όταν είδα κατόπιν ότι οι δάσκαλοι διορίζονταν μαζικά,δεν μετάνιωνα και πάλι για την επιλογή μου, γιατί ήμουν ακόμη φρέσκια απόφοιτη και είχα ελπίδες για τον κλάδο μου :o. Γιατί όπως και να το κάνουμε όλοι όσοι σχεδόν περάσαμε σε αυτή τη σχολή, λατρεύουμε το γνωστικό αντικέιμενο, που εντελώς υποκειμενικά μπορώ να πω ότι δεν έχει καμία σχέση με του δημοτικού άπό άποψη ενδιαφέροντος. Απλώς όταν είδα πόσο εξευτελιστικά μου έχουν φερθεί ( φροντιστηριάρχες με τουπέ, 10 την ώρα για τάξη με 8 άτομα, ''σνομπ'' ιδιωτικά- η άποψη του κοινού:-φιλόλογος ε, πότε θα διοριστείς?- ευτυχώς έπαψε να με ενδιαφέρει και να με συγκινεί), άρχισα λίγο να αναρωτιέμαι για τις επιλογές μου. Όπως λέει και η NIKI 1977 τυχερά είναι αυτά και δεν ξέρει κανείς ποτέ...ίσως έρθει και η σειρά μας!Είμαι αισιόδοξη πάντως για το μέλλον γιατί έχουν πολύ καιρό να διορίσουν μαζικά, κάποια στιγμή θα ξεμπλοκάρει και ο δικός μας κλάδος, πολλοί το λένε αυτό.

Αποσυνδεδεμένος missathens

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02!
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Ιουλίου 01, 2008, 08:53:25 pm »
Διαβάζοντας όσα λένε οι αγαπητοί συνάδελφοι θλίβομαι γιατί βλέπω ότι πολλοί υποτιμούν τις σπουδές τους. Ο φιλόλογος είναι επιστήμονας όπως και να το κάνουμε και δε σπουδάζει "καθηγητής" (για να θυμηθούμε και τα προληπτικά κατηγορούμενα). Όλοι όσοι περάσαμε στις Φιλοσοφικές σχολές πριν από 10 χρόνια και περισσότερο γνωρίζαμε ότι οι φιλόλογοι θα μπαίναμε στην περιβόητη επετηρίδα και δεν υπηρχε περίπτωση να διοριστούμε πριν περάσουν πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά χρόνια. Γιατί γκρινιάζουμε τώρα; Οι συγκυρίες είναι τέτοιες που ευνοούν κάποιες ειδικότητες.Και βεβαίως η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολύ σημαντική για να οργανώσει κανείς τη ζωή του. Δεν καταλαβαίνω όμως αυτή τη μιζέρια που βγάζουν αρκετοί. Γι' αυτούς τους λόγους και οι άλλοι μας αντιμετωπίζουν έτσι. Εγώ δε θα ξεχάσω τα λόγια που άκουσα κάποτε από το στόμα μίας διευθύντριάς μου σε ένα σχολείο:"Ο φιλόλογος είναι η κορυφή του σχολείου". Και πάντα συμβουλεύω τους μαθητές μου να δηλώνουν τις σχολές σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, οι θέσεις που προκηρύχθηκαν φέτος είναι πραγματικά πολύ λίγες και χρειάζεται διάβασμα και τύχη... Και πρέπει να κάνουμε όλοι την πρόσπάθειά μας, γιατί όπως όλοι ξέρουμε "αγαθά κόποις κτώνται". Και πρέπει τέλος να είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που είμαστε φιλόλογοι και περάσαμε με πολύ υψηλές βάσεις και όχι επειδή εκεί μας έριξε η άδικη μοίρα επειδή δεν πιάσαμε τα Παιδαγωγικά...

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Ιουλίου 01, 2008, 09:22:01 pm »
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την missathens. Και απλά να προσθέσω πως όποιος σπούδασε φιλολογία χωρίς να αγαπά πολύ το αντικείμενο και να πιστεύει στην αξία του αλλά για επαγγελματικούς λόγους είναι λογικό να αισθάνεται μετανιωμένος και αδικημένος τώρα. Διότι η αδικία υπάρχει και είναι μεγάλη. Ξεκινάει από την αθρόα προσέλευση φοιτητών στις φιλοσοφικές στα μέσα του '80 και συνεχίζεται με ποικίλους τρόπους ως τις μέρες μας. Είναι δύσκολος κλάδος και θέλει πολύ αγώνα για να ορθοποδήσεις επαγγελματικά, αλλά για μένα τουλάχιστον αξίζει και με το παραπάνω. Και δεν μετανιώνω ούτε μια στιγμή που δεν σπούδασα παιδαγωγικό και να κάνω μια δουλειά που δεν με εκφράζει.

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02!
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Ιουλίου 01, 2008, 09:38:04 pm »
Χαίρομαι που βρήκα επιτέλους έναν "ομοϊδεάτη"...!  :D

Αποσυνδεδεμένος elbono

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕΟ2
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Ιουλίου 01, 2008, 10:13:15 pm »
το οτι ειναι καποιοι προβληματισμενοι δεν σημαινει οτι δεν εκτιμουν η δεν σεβονται το αντικειμενο τους δεν εχει να κανει με μιζερια μην τρελαθουμε εντελως????και συγνωμη αγαθα κοποις κτωνται...κοπος δεν ειναι να σπουδαζεις, να πληρωνουν οι γονεις σου χρονιαααα,να πληρωνουν χρονια φροντιστηρια...και ειμαι αποφοιτος του 2007...συγνωμη κιολας αλλα οταν εδινα πανελλαδικες κανενας δεν μου ειπε:"ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ...ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΑΖΙ Μ¨ΕΣΕΝΑ?"
για αυτο λοιπον το να φτανεις εκ των υστερων να λες οτι ισως καλυτερα να σπουδαζα κατι αλλο δεν σημαινει οτι υποτιμας τις επιλογες σου...αλλα τιθεται το θεμα της επιβιωσης αν γνωριζετε!

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Ιουλίου 01, 2008, 10:13:46 pm »
Εγώ ήθελα να γίνω εκπαιδευτικός. Φιλόλογος, δάσκαλος, νηπιαγωγός..Δεν με απασχολούσε ιδιαίτερα. Ήθελα να ασκήσω αυτό το λειτούργημα και να μπώ σε μία τάξη. Η ηλικία των μαθητών μου δεν με ενδιέφερε..Θεωρώ, ότι δεν σε κάνει ο τίτλος του πτυχίου σου εκπαιδευτικό!

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Ιουλίου 01, 2008, 10:18:02 pm »
Συμφωνώ απόλυτα με Elbono!

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02!
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Ιουλίου 01, 2008, 10:28:20 pm »
Παιδιά, άλλο ο προβληματισμός για το μέλλον που απασχολεί όλους μας κι άλλο το να λες "πρέπει να μουτζωθώ που σπούδασα αυτό" ή "έχω μετανοιώσει που έκανα αυτό που ήθελα, επειδή δεν έχω αποκατάσταση". Προσωπικά έτσι εκλαμβάνω αυτές τις δηλώσεις, ως υποβιβασμό των σπουδών. Και γι' αυτό ανέφερα τις σκέψεις μου. Όλοι διαβάσαμε, σπουδάσαμε, κουραστήκαμε - κι εμείς και οι γονείς μας. Συμφωνώ ότι ο εκπαιδευτικός δε διακρίνεται απ' τη ειδικότητά του. Θα επιμείνω όμως στο ότι δε σπουδάζουμε "εκπαιδευτικοί". Σπουδάζουμε την επιστήμη που επιλέγουμε και ο ένας δρόμος - ο πιο συνήθης και ο πιο δύσκολος, αλλά κυρίως ο πιο δημιουργικός και συναρπαστικός - είναι η διδασκαλία. Αυτά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2008, 10:37:59 pm από missathens »

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02!
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Ιουλίου 01, 2008, 10:36:18 pm »
Επίσης, elbono, αν τίθεται θέμα επιβίωσης για εσένα που μόλις τελείωσες, τότε τι να πουν όσοι περιμένουν χρόνια... Εσύ είσαι νέα φιλόλογος και θα περίμενε κανείς να είσαι αισιόδοξη για το μέλλον. Πόσο μάλλον αν αποφοίτησες από μια σχολή που επέλεξες όπως ανέφερες και είσαι πανέτοιμη να διεκδικήσεις μια θέση στην εκπαίδευση. Σκέφτηκες πόσες απογοητεύσεις θα περάσεις με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ και γενικότερα την αναζήτηση εργασίας;

Αποσυνδεδεμένος chryssoulaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Ιουλίου 01, 2008, 10:39:46 pm »
Διαβάζοντας όσα λένε οι αγαπητοί συνάδελφοι θλίβομαι γιατί βλέπω ότι πολλοί υποτιμούν τις σπουδές τους. Ο φιλόλογος είναι επιστήμονας όπως και να το κάνουμε και δε σπουδάζει "καθηγητής" (για να θυμηθούμε και τα προληπτικά κατηγορούμενα). Όλοι όσοι περάσαμε στις Φιλοσοφικές σχολές πριν από 10 χρόνια και περισσότερο γνωρίζαμε ότι οι φιλόλογοι θα μπαίναμε στην περιβόητη επετηρίδα και δεν υπηρχε περίπτωση να διοριστούμε πριν περάσουν πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά χρόνια. Γιατί γκρινιάζουμε τώρα; Οι συγκυρίες είναι τέτοιες που ευνοούν κάποιες ειδικότητες.Και βεβαίως η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολύ σημαντική για να οργανώσει κανείς τη ζωή του. Δεν καταλαβαίνω όμως αυτή τη μιζέρια που βγάζουν αρκετοί. Γι' αυτούς τους λόγους και οι άλλοι μας αντιμετωπίζουν έτσι. Εγώ δε θα ξεχάσω τα λόγια που άκουσα κάποτε από το στόμα μίας διευθύντριάς μου σε ένα σχολείο:"Ο φιλόλογος είναι η κορυφή του σχολείου". Και πάντα συμβουλεύω τους μαθητές μου να δηλώνουν τις σχολές σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, οι θέσεις που προκηρύχθηκαν φέτος είναι πραγματικά πολύ λίγες και χρειάζεται διάβασμα και τύχη... Και πρέπει να κάνουμε όλοι την πρόσπάθειά μας, γιατί όπως όλοι ξέρουμε "αγαθά κόποις κτώνται". Και πρέπει τέλος να είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που είμαστε φιλόλογοι και περάσαμε με πολύ υψηλές βάσεις και όχι επειδή εκεί μας έριξε η άδικη μοίρα επειδή δεν πιάσαμε τα Παιδαγωγικά...
Αν αυτό που σου αρέσει περισσότερο είναι το αντικείμενο, ακόμη και αν ποτέ δεν μπεις σε τάξη και όχι η διδασκαλία καθεαυτή, τότε φυσικά και δεν θα μετανιώνεις για τις επιλογές σου. Για όλους τους υπόλοιπους όμως που βλέπουν το πτυχίο τους και ως βιοποριστικό μέσο να απαξιώνεται,νομίζω ότι λίγη ''γκρίνια '' δικαιολογείται, εκτός και αν πιστεύεις ότι αρκεί μόνο να προσπαθήσεις και να αγαπάς το αντικείμενό σου, για να καταφέρεις να μπεις στην πολυπόθητη τάξη  ή να εργαστείς τέλος πάντων πάνω στο αντικείμενό σου με ανθρώπινους όρους . Γιατί πίστεψέ με οι περισσότεροι που γράφουν εδώ μέσα κάνουν και τα δύο και  δεν θα σου μιλήσω για εμένα, γιατί δεν θέλω να ανάγω τη συζήτηση σε προσωπικό επίπεδο. Και ούτως ή άλλως το να επιθυμούσες να ασχοληθείς με την εκπαίδευση ακόμη και ως δάσκαλος δεν σε καθιστά μίζερο φιλόλογο. Για μερικούς αυτό που μετράει είναι η μαγεία της διδασκαλίας και το αντικείμενο έρχεται σε δεύτερη μοίρα.Και όσο για τον/την missathens και τη συμβουλή που δίνει στα παιδιά να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν, αυτό που έχω να σχολιάσω, πραγματικά καλοπροαίρετα, είναι ότι τόσο ιδεαλισμός στην εποχή μας δεν νομίζω ότι ταιριάζει. Τουλάχιστον σε αυτούς που αναγκαστικά όταν αποφοιτήσουν, οφείλουν να προσγειωθούν στην πραγματικότητα. Και επίσης συμφωνώ ότι ο φιλόλογος είναι η κορυφή του σχολείου, αρκεί βέβαια να είναι στο σχολείο!Και τέλος πάντων το topic είναι για τις 600 θέσεις, οπότε το θέμα από μόνο του παραπέμπει σε λίγη δυστυχία και αδικία.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182590
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)