0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
οκ...ευχαριστουμε για τις πληροφοριες....περαστικα μας Χρυσουλα... ...κ εγω καπως ετσι...ειχα μεγαλο βαθμο και θεωρουσα "υποβιβασμο" να παω παιδαγωγικα.....(που τοτε οι βασεις τους ηταν αρκετα χαμηλα...) βλακειες δλδ για να μην πω βαρυτερο χαρακτηρισμο....... απλα οταν εισαι πιο μικρος δεν το σκεφτεσαι καθαρα επαγγελματικα.....εχεις αλλα στο μυαλο....βεβαια τωρα αυτα τα βρισκω μπροστα μου...τα βρισκουμε μπροστα μας....και τωρα καθεσαι "φιλε φιλολογε" που ελεγε κ ο Μπαμπινιωτης ....κ χαιρεσαι τον τιτλο σου...."ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ".... κ ευχεσαι καποτε να μπορεσεις να διδαξεις....και να παψει να ειναι απλα τιτλος....οπως κ να εχει...σωστα τα ειπες,,,δεν το βαζουμε κατω..........ελπιζουμε και προσπαθουμε.....
Διαβάζοντας όσα λένε οι αγαπητοί συνάδελφοι θλίβομαι γιατί βλέπω ότι πολλοί υποτιμούν τις σπουδές τους. Ο φιλόλογος είναι επιστήμονας όπως και να το κάνουμε και δε σπουδάζει "καθηγητής" (για να θυμηθούμε και τα προληπτικά κατηγορούμενα). Όλοι όσοι περάσαμε στις Φιλοσοφικές σχολές πριν από 10 χρόνια και περισσότερο γνωρίζαμε ότι οι φιλόλογοι θα μπαίναμε στην περιβόητη επετηρίδα και δεν υπηρχε περίπτωση να διοριστούμε πριν περάσουν πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά χρόνια. Γιατί γκρινιάζουμε τώρα; Οι συγκυρίες είναι τέτοιες που ευνοούν κάποιες ειδικότητες.Και βεβαίως η επαγγελματική αποκατάσταση είναι πολύ σημαντική για να οργανώσει κανείς τη ζωή του. Δεν καταλαβαίνω όμως αυτή τη μιζέρια που βγάζουν αρκετοί. Γι' αυτούς τους λόγους και οι άλλοι μας αντιμετωπίζουν έτσι. Εγώ δε θα ξεχάσω τα λόγια που άκουσα κάποτε από το στόμα μίας διευθύντριάς μου σε ένα σχολείο:"Ο φιλόλογος είναι η κορυφή του σχολείου". Και πάντα συμβουλεύω τους μαθητές μου να δηλώνουν τις σχολές σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Για να επανέλθουμε στο θέμα μας, οι θέσεις που προκηρύχθηκαν φέτος είναι πραγματικά πολύ λίγες και χρειάζεται διάβασμα και τύχη... Και πρέπει να κάνουμε όλοι την πρόσπάθειά μας, γιατί όπως όλοι ξέρουμε "αγαθά κόποις κτώνται". Και πρέπει τέλος να είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που είμαστε φιλόλογοι και περάσαμε με πολύ υψηλές βάσεις και όχι επειδή εκεί μας έριξε η άδικη μοίρα επειδή δεν πιάσαμε τα Παιδαγωγικά...