*

Αποστολέας Θέμα: Ασφάλιση - οδοντίατρος  (Αναγνώστηκε 3698 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος laz_edu

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Ασφάλιση - οδοντίατρος
« στις: Ιουνίου 30, 2008, 09:03:02 pm »
Καλησπέρα!
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με ενημερώσει για την διαδικασία με την οποία καταβάλλεται στους ασφαλισμένους του δημοσίου ποσό της θερπαείας σε οδοντίατρο;  Δηλαδή, με το απόκομμα τι γίνεται κτλ.  Πήγα σήμερα και έγραψε τις εργασίες στο βιβλιάριο, αλλά δεν κράτησε το απόκομμα και μου είπε πως δεν ξέρει τι διαδικασία ακολουθείται (μάλλον στέλνουμε, λέει, κάπου τα αποκόμματα και η υπηρεσία μας επιστρέφει το 60%... κάτι τέτοιο).
Αν κάποιος γνωρίζει, θα ήμουν ευγνώμων.
Κι ό,τι σε πλήγωσε ή σε θάμπωσε
από ψηλά αν το κοιτάξεις
θα σου φανεί τόσο ασήμαντο
που στη στιγμή θα το ξεχάσεις..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ασφάλιση - οδοντίατρος
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:20:36 »

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 30, 2008, 10:29:31 pm »
ο ιδιώτης οδοντίατρος σου γράφει στο βιβλιάριο τις εργασίες (π.χ. σφράγισμα), τον πληρώνεις και σου δίνει απόδειξη. Εσύ πας στην ΥΠΑΔ της περιοχής που υπάγεσαι (υπηρεσία περίθαλψης ασφαλισμένου Δημοσίου) όπου υπάρχει ελεγκτής γιατρός (συνήθως όχι οδοντίατρος αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει και οδοντίατρο). Αυτός σου εγκρίνει τις εργασίες που έκανε ο ιδιώτης συνάδελφός του. Τότε εσύ πηγαίνεις σε άλλο γραφείο όπου καταθέτεις το χαρτάκι του βιβλιαρίου που γράφει τί εργασίες έγιναν (και όπως είπα έχει εγκρίνει ο ελεγκτής ιατρός του δημοσίου) και την απόδειξη μαζί με μία αίτηση. Ο υπάλληλος τα παίρνει όλα και μετά από αρκετό καιρό 3 μήνες ίσως σου έρχεται μία επιταγή στη διεύθυνση που έχεις δηλώσει με το πόσό που δικαιούσαι και μπορείς να το εισπράξεις. Αυτή είναι η διαδικασία.
Σημαντικό
1) ορισμένες εργασίες οδοντίατρου χρειάζονται προέγκριση (δηλαδή να στα γράψει ο ιδιώτης για΄τρός, να τα δει ο ελεγκτής να τα προεγκρίνει και μετά να ξαναπάς όταν τέλειώσει η εργασία και να δώσει την τελική έγκριση. Γι' αυτό θα πρέπει να ρωτήσεις μήπως αυτό που θα κάνεις θέλει προέγκριση, π.χ. η τοποθέτηση στεφάνης, ή γέφυρας κ.λ.π.
2) ορισμένες ΥΠΑΔ απαιτούν να έχεις ανοίξει λογαριασμό σε συγκεκριμένη τράπεζα για να σου βάλουν τα χρήματα που δικαιούσαι και δεν στα ΄στέλνουν με επιταγή. Άρα ρώτησε και αυτό
3) σε ορισμένες περιοχές καθήκοντα ελεγκτή γιατρού εκτελεί ο οδοντίατρος του δημόσιου νοσοκομείου, ρώτα και αυτό
Ελπίζω να βοήθησα, πάντως ρίξε και μία ματιά στην σελίδα www.opad.gr για να κάνεις τα ερωτήματα με ένα τηλέφωνο

Αποσυνδεδεμένος laz_edu

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 30, 2008, 10:47:09 pm »
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναλυτική και απολύτως κατατοπιστική απάντηση!
Κι ό,τι σε πλήγωσε ή σε θάμπωσε
από ψηλά αν το κοιτάξεις
θα σου φανεί τόσο ασήμαντο
που στη στιγμή θα το ξεχάσεις..

Αποσυνδεδεμένος margot

• Νέο μέλος
  • *
  • Love will tear us appart...
    • Προφίλ
    • Το blog μου
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 01, 2008, 10:50:42 am »
Καλησπέρα!
Υπάρχει κάποιος που μπορεί να με ενημερώσει για την διαδικασία με την οποία καταβάλλεται στους ασφαλισμένους του δημοσίου ποσό της θερπαείας σε οδοντίατρο;  Δηλαδή, με το απόκομμα τι γίνεται κτλ.  Πήγα σήμερα και έγραψε τις εργασίες στο βιβλιάριο, αλλά δεν κράτησε το απόκομμα και μου είπε πως δεν ξέρει τι διαδικασία ακολουθείται (μάλλον στέλνουμε, λέει, κάπου τα αποκόμματα και η υπηρεσία μας επιστρέφει το 60%... κάτι τέτοιο).

Να συμπληρώσω μόνο πως τα ποσά που προβλέπει το Δημόσιο για Οδοντιατρικές εργασίες είναι για γέλια...Αυτός που σου είπε για το 60% είναι άσχετος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:20:36 »

Αποσυνδεδεμένος billst

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 03, 2008, 09:16:47 am »
Καλησπέρα!

Να συμπληρώσω μόνο πως τα ποσά που προβλέπει το Δημόσιο για Οδοντιατρικές εργασίες είναι για γέλια...Αυτός που σου είπε για το 60% είναι άσχετος.
Σωστά, το ποσό που πάιρνεις πίσω είναι ακριβώς (και λίγο παρακάτω) 20%. Δηλ. πολλές φορές δεν αξίζει τον κόπο να πας να καταθέσεις την αίτηση για επιστροφή, παρά μόνο αν το ποσό είναι αρκετά μεγάλο και φαίνεται ότι τελικά πήρες κάτι πίζω.

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 03, 2008, 10:49:08 am »
περασα μια παρομοια ιστορια με οδοντιατρο και η αληθεια ειναι οτι ο κοπος δεν αξιζει, αλλα απο την αλλη σκεφτεσαι οτι τα χρηματα αυτα ηδη τα εχεις πληρωσει και γιατι να μην παρεις ενα ποσοστο πισω τοσες πολλες κρατησεις μας κανουν
πρεπει να βρουν μια φορμα παροχης υπηρεσιων και για τους οδοντιατρους οπως υπαρχει ηδη και για τους αλλους γιατρους

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 03, 2008, 02:45:17 pm »
heren, είχα ρωτήσει τον οδοντίατρό μου και μου είπε ότι τα χρήματα που δίνει το δημόσιο είναι τόσο λίγα (ελάχιστα) που οι σύλλογοι όλων των νομών αποφασίζουν να μην κάνει κανένας σύμβαση με το δημόσιο. Μου είπε επίσης πως παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που θέλουν αλλά η δύναμη των συλλόγων είναι τόσο μεγάλη που τελικά δεν το κάνουν.

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 04, 2008, 05:45:30 pm »
heren, είχα ρωτήσει τον οδοντίατρό μου και μου είπε ότι τα χρήματα που δίνει το δημόσιο είναι τόσο λίγα (ελάχιστα) που οι σύλλογοι όλων των νομών αποφασίζουν να μην κάνει κανένας σύμβαση με το δημόσιο. Μου είπε επίσης πως παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που θέλουν αλλά η δύναμη των συλλόγων είναι τόσο μεγάλη που τελικά δεν το κάνουν.
Συμφωνω απολυτα μαζι σου και γνωριζω επισης οτι οι συλλογοι δεν μπορουν να βγαλουν ενα κοστολογιο για τις υπηρεσιες που προσφερουν οι οδοντιατροι γι αυτο και δεν εχουν συμβαση με το δημοσιο.
Μου εχει τυχει σφραγισμα με 55

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182662
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144