*

Αποστολέας Θέμα: Ιδιαίτερα Μαθηματικών σε μαθητές γυμνασίου  (Αναγνώστηκε 14163 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vania

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • οσο ζω....διαβαζω...
    • Προφίλ
Απ: Ιδιαίτερα Μαθηματικών σε μαθητές γυμνασίου
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 07:59:53 pm »
το οτι κανει ο καθε ασχετος ιδιατερα γιατι κανεις δεν τον ελεγχει σημαινει οτι πρεπει να το επικροτουμε????δεν εισαι παντογνωστης τι να κανουμε τωρα?!!σου λειπουν βασικες γνωσεις.εγω δεν εχω κατι προσωπικα με σενα.αυτα που λες τα ακουω συνεχεια...απλα μου φαινονται παραλογα τα οσα υποστηριζεις και το λεω..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:36:06 »

Αποσυνδεδεμένος philos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 08:00:42 pm »
Αυτο πηγα να κανω γιατι ειδα οτι πεσανε ολοι πανω του. Τελικα κακως εκανα αν κρινω απο το αποτελεσμ ;)α
Διαβάζοντας το post #20 νόμιζα αρχικά πως είπες ότι δεν υπάρχουν καθηγητές που να κάνουν ιδιαίτερα σε μαθήματα που δεν κατέχουν πτυχίο και για το λόγο αυτό παρανόησα και το άλλο post περί εμού και ενός μαθηματικού που κάνει φυσική, παρεξήγηση.  :)

Αποσυνδεδεμένος bp

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 08:04:08 pm »
Ολοι κανουμε ιδαιτερα σε συγγενη μαθηματα και μαλιστα χωρις να εχουμε παρει καταρτιση απο πανεπιστημιο. Εδω επισημως οι καθηγητες

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 08:07:06 pm »
Phile για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους...
1ον) Δε θα σου πει κανένας να κάνεις ή να μην κάνεις ιδιαίτερα...αν τα καταφέρεις μαγκιά σου...απλά προσπαθούμε να σου δώσουμε να καταλάβεις οτι δεν είναι τόσο απλά όσο τα φαντάζεσαι... Η διδασκαλία δεν είναι μόνο η γνώση της διδακτέας ύλης...΄
2ον) Δεν υπαρχει περίπτωση να σου δώσει κάποιος πάνω απο 5-6 Ευρώ την ώρα (αν φυσικά κάποιος σε επιλέξει, πράγμα που θεωρώ δύσκολο)...γιατί είσαι 19 χρονών και δεν είσαι Μαθηματικός...

Συγνώμη αν σε απογοητεύω, αλλά η ζωή είναι δύσκολη...
"εύφρων πόνον ευ τελέσασιν" Αισχύλου Αγαμέμνων (στιχ. 806)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:36:06 »

Αποσυνδεδεμένος bp

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 08:10:08 pm »
Αν δειτε το αρχικο post του philoy θα καταλαβετε οτι δεν το θεωρησε ευκολο γιαυτο κι εκανε τοσες ερωτησεις. Αν το θεωρουσε ευκολο απλα θα το εκανε οπως εχουν κανει παρα πολλοι.

Αποσυνδεδεμένος vikoulaki

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση:ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 08:16:13 pm »
Γι΄αυτό πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά τα μηνύματα.Και εγω  μερικές φορές απο την βιασύνη μου άλλα διαβάζω και άλλα καταλαβαίνω.Και τις περισσότεες φορές οταν διαβάζω ένα μήνυμα λαμβάνω και κάτι.Κάτι μου βγάζει που μπορει να μην είναι και αληθινό
Ας μην ξεχνάμε άλλο ο γραπτος λόγος και άλλο να είμαστε σε ένα τραπέζι και να συζητάμε face to face

Το θέμα είναι οτι πρέπει ο καθένας μας να περιορίζεται στο αντικείμενό του και μόνο σ΄αυτό, αλλά και πόσοι το τηρούν

Οταν πήγαινα Λύκειο  Μαθηματικά μου έκανε Φυσιογνώστης

Αποσυνδεδεμένος pierre

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 08:22:37 pm »
Αν δειτε το αρχικο post του philoy θα καταλαβετε οτι δεν το θεωρησε ευκολο γιαυτο κι εκανε τοσες ερωτησεις. Αν το θεωρουσε ευκολο απλα θα το εκανε οπως εχουν κανει παρα πολλοι.

Άποψή μου είναι οτι έπρεπε να το θεωρεί αδύνατο και όχι απλά δύσκολο...
"εύφρων πόνον ευ τελέσασιν" Αισχύλου Αγαμέμνων (στιχ. 806)

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 08:26:53 pm »
Το θέμα για μένα δεν είναι αν κατέχει κανείς τη διδακτέα ύλη ή όχι. Από το πρώτο έτος της σχολής έκανα μαθήματα σε παιδάκια Γυμνασίου (κυρίως παιδιά συγγενών ή φίλων). Τέσσερα χρόνια μετά, το πανεπιστήμιο δεν μου δίδαξε τίποτα περισσότερο πάνω στη σχολική ύλη, άλλωστε το "λύω" που είναι αρκετό για το Γυμνάσιο το ήξερα πρίν μπω στη σχολή. Όμως μια επιστήμη δεν είναι μόνο αυτό. Αλλιώς θα παίρναμε πτυχίο καθηγητού και όχι πχ. μαθηματικού. Θεωρώ πως για να διδάξει κανείς χρειάζεται μία γενικότερη γνώση της εκάστοτε επιστήμης, αν φυσικά θέλει αυτό που κάνει να το κάνει καλά....
Τέσσερα χρόνια μετά, παραδέχομαι ότι έκανα πολύ μέτριο μάθημα ως πρωτοετής φοιτήτρια όχι γιατί δεν ήξερα την ύλη του γυμνασίου, αλλά γιατί δεν είχα τα επιπλέον εφόδια που προσφέρει η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο, ακόμη κι αν αυτά φαίνονται άσχετα ή περιττά σε κάποιους.

ΥΓ: Η μεταδοτικότητά μου παραμένει η ίδια! :)

Αποσυνδεδεμένος philos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 10:16:42 pm »
Το θέμα για μένα δεν είναι αν κατέχει κανείς τη διδακτέα ύλη ή όχι. Από το πρώτο έτος της σχολής έκανα μαθήματα σε παιδάκια Γυμνασίου (κυρίως παιδιά συγγενών ή φίλων). Τέσσερα χρόνια μετά, το πανεπιστήμιο δεν μου δίδαξε τίποτα περισσότερο πάνω στη σχολική ύλη, άλλωστε το "λύω" που είναι αρκετό για το Γυμνάσιο το ήξερα πρίν μπω στη σχολή. Όμως μια επιστήμη δεν είναι μόνο αυτό. Αλλιώς θα παίρναμε πτυχίο καθηγητού και όχι πχ. μαθηματικού. Θεωρώ πως για να διδάξει κανείς χρειάζεται μία γενικότερη γνώση της εκάστοτε επιστήμης, αν φυσικά θέλει αυτό που κάνει να το κάνει καλά....
Τέσσερα χρόνια μετά, παραδέχομαι ότι έκανα πολύ μέτριο μάθημα ως πρωτοετής φοιτήτρια όχι γιατί δεν ήξερα την ύλη του γυμνασίου, αλλά γιατί δεν είχα τα επιπλέον εφόδια που προσφέρει η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο, ακόμη κι αν αυτά φαίνονται άσχετα ή περιττά σε κάποιους.

ΥΓ: Η μεταδοτικότητά μου παραμένει η ίδια! :)
Θα συμφωνήσω. :)
Ωστόσο θεωρώ πως σχεδόν σε ό,τι κι αν κάνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όσο περνάει ο καιρός και κάνουμε μία ανασκόπηση στο παρελθόν διαπιστώνουμε πόσο "μέτριοι" ήμασταν κάποτε.
Πες το ωριμότητα του γενικότερου τρόπου σκέψης, πες το και εμπειρία.

@pierrer: Δεν θα είχα πρόβλημα να μου δίνουν και 5-6 ευρώ την ώρα.  ;)
Άλλωστε και στην αρχή θα μπορούσα άνετα να έπαιρνα τόσα και αν όντως αποδειχτεί ότι "μπορώ", να ανεβάζω την τιμή εν καιρώ. Μάλιστα είχα σκεφτεί να προτείνω στους γονείς να κάνω τις 2 πρώτες ώρες δωρεάν παράδοση ώστε και το παιδί να με επιλέγει εφόσον το επιθυμεί αλλά και να μη φεύγουν άδικα χρήματα από τους γονείς.
Ευχαριστώ ωστόσο για την προθυμία σου να μου εξηγήσεις πόσο δύσκολη είναι η ζωή και πόσο αδύνατα κάποια πράγματα.  :P

-petros
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 10:20:54 pm από philos »

Αποσυνδεδεμένος gringa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 10:26:40 pm »
 Philos δεν αναφέρθηκα σε σένα. Απλά εξέφρασα την αντίθεσή μου στα να διδάσκουν κάποια αντικείμενα άνθρωποιοι οποίοι μπορεί να έχουν όλη την καλή πρόθεση, αλλά όχι την επάρκεια. Είτε μιλάμε για ιδιαίτερο, είτε για φροντιστήριο, είτε για το σχολείο. Και ως παράδειγμα έφερα τον εαυτό μου και μόνο, ακριβώς για να μη θίξω κανέναν. Από τη στιγμή ωστόσο που ρώτησες τη γνώμη τη δική μου, καθώς και όλων των υπολοίπων εδω μέσα, θέλησα να σου την πω. Επαναλαμβάνω πάντως ότι το μήνυμα δεν ήταν προσωπικό.
Να είσαι καλά
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 21, 2008, 10:32:00 pm από gringa »

Αποσυνδεδεμένος PanosMath

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2009, 01:32:58 am »
Αρχίζω να αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν ορισμένα άτομα που ποστάρουν σε αυτό το forum με ένα στυλάκι πολύ υπεράνω και πολύ επιστημονικό.Άτομα που απαντάνε λες και έχουν κανει 500 διδακτορικά και αξίζουν να κρίνουν τους πάντες για τις γνώσεις τους.Άτομα που επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο σε οποινδήποτε καινούριο μπεί στην ιστοσελίδα αυτή και θέλει απλά να βγάλει μια άκρη επειδή δεν ξέρει.Άτομα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι εκπαιδευτικοί με τέτοια ξεσπάσματα, συμπεριφορές και επιθέσεις.Και όλα αυτά πίσω απο την ανωνυμία που τους παρέχει ο υπολογιστής τους και απο την καρέκλα του σπιτιού τους, ενώ σε αντίστοιχες συζητήσεις προσωπικού επιπέδου θα κάνανε μόκο και θα χαμογελούσαν σαν ηλίθιοι.Λοιπόν για συμμορφωθείτε και όταν βλέπετε post που να ζητάει πληροφορίες κάποιος , να απαντάτε μόνο αν είστε διατεθημένοι να του τις δώσετε και όχι να ασχοληθείτε με τον αν πληρεί τις προυποθέσεις ή όχι.Τίποτα καλύτερο δεν έχετε να κάνετε στη ζωή σας εκτός από flame εδώ μέσα;

Φίλε Πέτρο μια παρόμοια κατάσταση πέρασα και εγώ από μερικά κομπλεξικά άτομα όταν ζήτησα κάποιες πληροφορίες περί διδασκαλίας Αγγλικών.Στο θέμα των ιδιαίτερων αν και είμαι Μαθηματικός δε θα κάτσω να σου πώ ούτε να μην κάνεις μαθηματικά ούτε τπτ παρόμοιο.Ο καθένας προσπαθεί να βγάλει το ψωμί του.Και τα ιδιαίτερα είναι το ίδιο αυθαίρετα για όλους!Τα λεφτά που θα πάρεις είναι λεφτα της πίσω πόρτας είτε είσαι πτυχιούχος είτε όχι.
Καλή τύχη με τη σχολή σου.

Προς τους flamers, Get a life
"Errors are not in the art but in the artificers."

-Isaac Newton-

Αποσυνδεδεμένος Chunk

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2009, 12:12:29 pm »
Κάποιοι φιλόλογοι που κρίνουν θα έπρεπε τουλάχιστον να προσέχουν την ορθογραφία τους για να μπορούν να πείσουν.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182693
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 665
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)