*

Αποστολέας Θέμα: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά  (Αναγνώστηκε 35634 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
Απ: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 04:19:59 pm »

Συγγνώμη αυτό είναι θράσος? Ο ένας ενοχλείται που οι δάσκαλοι θεωρούνται πιο "ειδικοί" για να κάνουν πληροφορική σε σχολεία, αλλά
η συνάδελφος προηγουμένως είπε πως δεν θα εγκαταστήσει κανένα λογισιμικό γιατί αυτό λέει είναι δουλειά του δασκάλου!! Από τη στιγμή λοιπόν που είναι δουλειά του δασκάλου καλώς κάνουν και οι δάσκαλοι και μας παίρνουν τις θέσεις. Γιατί αν πάρουν πληροφορικούς στα δημοτικά έχετε την εντύπωση ότι θα κάνουν μάθημα? απλά θα είναι οι χαμάληδες του σχολείου και μάλιστα σε πολύ χειρότερη μορφή από ότι συμβαίνει τώρα στη δευτεροβάθμια
Οι δάσκαλοι (με το ανάλογο μεταπτυχιακό) γιατί δεν κάνουν και μια αίτηση ώστε να είναι και πιο "ειδικοί" και στα αγγλικά, στη μουσική, στο θέατρο, στη γυμναστική; Μήπως μερικοί βλέπουν πόσο σημαντικό και ενδιαφέρον είναι το αντικείμενο μας στη σημερινή κοινωνία και έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω σε αυτό αγνοώντας όλους τους συναδέλφους τους;
Η εγκατάσταση του λογισμικού που αναφέρθηκε, δεν είναι δουλειά ούτε του δασκάλου ούτε του ωρομίσθιου πληροφορικού. Είναι δουλειά των ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο
Γενικά υποστηρίζω και διεκδικώ το δικαίωμα να είναι οι πληροφορικοί τεχνικοί εργαστηρίων είτε στην Πρωτοβάθμια είτε στη Δευτεροβάθμια.
asimvivastοs, στα λόγια σου διακρίνω δύο διαφορετικά πρόσωπα.
Το ένα υποστηρίζει ότι είναι πληροφορικός  (... μας παίρνουν τις θέσεις...) και το άλλο δε θέλει να μπουν πληροφορικοί στα δημοτικά (...αν πάρουν πληροφορικούς στα δημοτικά έχετε την εντύπωση ότι θα κάνουν μάθημα?...) γιατί τους θεωρεί "άχρηστους".
Τελικά τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις κ asimvivastοs? Μου θυμίζεις τον κ jaffar "πάλι"...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2008, 04:23:33 pm από psych@ra »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:02:06 »

Αποσυνδεδεμένος asimvivastos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 04:57:59 pm »
Οι δάσκαλοι (με το ανάλογο μεταπτυχιακό) γιατί δεν κάνουν και μια αίτηση ώστε να είναι και πιο "ειδικοί" και στα αγγλικά, στη μουσική, στο θέατρο, στη γυμναστική;
Μα δε διαφωνώ έτσι θα έπρεπε να είναι.

Παράθεση
Μήπως μερικοί βλέπουν πόσο σημαντικό και ενδιαφέρον είναι το αντικείμενο μας στη σημερινή κοινωνία και έχουν πέσει με τα μούτρα πάνω σε αυτό αγνοώντας όλους τους συναδέλφους τους;
Ποιο αντικείμενο είναι ενδιαφέρον? της χρήσης υπολογιστών ή της πληροφορικής εκτός αν εσύ εννοείς ως πληροφορική την εκμάθηση windows, word και internet. Στο δημοτικό από όσο γνωρίζω δεν διδάσκεται το γνωστικό αντικείμενο της πληροφορικής, ούτε στο ολοήμερο. Άρα λοιπόν δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει οπωσδήποτε καθηγητής πληροφορικής.
  Οπότε ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα
   1. Ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο
   2. Αν μπορεί να το διδάξει ένας δάσκαλος που έχει περάσει ετήσια επιμόρφωση στις ΝΤ ή έχει κάποιο αντίστοιχο μεταπτυχιακό
   3. Αν το αντικείμενο είναι τόσο εξειδικευμένο ώστε να χρειάζεται καθηγητής πληροφορικής

Παράθεση
Η εγκατάσταση του λογισμικού που αναφέρθηκε, δεν είναι δουλειά ούτε του δασκάλου ούτε του ωρομίσθιου πληροφορικού. Είναι δουλειά των ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο
Έτσι σκέφτονται οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι - καθηγητές για αυτό δεν πάει τίποτα μπροστά στην εκπαίδευση. Ο κάθε ένας κοιτάει τη δουλειά του και προσέχει μην τυχόν τον φορτώσουν με κάτι που δεν προβλέπεται να κάνει. Αυτός είναι ο λόγος που τόσα λογισμικά "σαπίζουν" στις αποθήκες των εργαστηρίων.
Και να σου πω και το άλλο, αν κάτσει ο δάσκαλος ή ο πληροφορικός να τα εγκαταστήσουν πόση ώρα θα τους πάρει? ή μήπως είναι κάτι που θέλει καμιά τρελή εμπειρία? ας σοβαρευτούμε λίγο, με τον ωχαδερφισμό αυτόν σίγουρα δεν πάμε μπροστά.

Παράθεση
Γενικά υποστηρίζω και διεκδικώ το δικαίωμα να είναι οι πληροφορικοί τεχνικοί εργαστηρίων είτε στην Πρωτοβάθμια είτε στη Δευτεροβάθμια.
asimvivastοs, στα λόγια σου διακρίνω δύο διαφορετικά πρόσωπα.
Μα αυτό ακριβώς λέω και έγω, διάβασε προσεκτικά τα μηνύματά μου και όχι ότι σε συμφέρει. Το ίδιο είπα και εγώ, ότι θα μας καταντήσουνε τεχνικούς εργαστηρίων και όχι καθηγητές. Εσύ ο ίδιος υποβιβάζεις τον κλάδο με το να θεωρείς ότι είμαστε τεχνικοί και παιδιά για όλες τις δουλειές. Και μάλιστα το κορυφαίο είναι ότι από τη μια λες πως δεν είναι δουλειά μας να εγκαταστήσουμε τέτοια λογισμικά αλλά από την άλλη ότι είμαστε τεχνικοί. Δηλαδή από ότι κατάλαβα εσύ τους τεχνικούς τους φαντάζεσαι να κάθονται όλη μέρα σε ένα γραφείο να πίνουν φραπέδες και να σερφάρουν στο Internet και φυσικά το σημαντικότερο από όλα "να ζητάνε εγκύκλιο για οποιαδήποτε εργασία τους ανατίθεται".

Παράθεση
Το ένα υποστηρίζει ότι είναι πληροφορικός  (... μας παίρνουν τις θέσεις...) και το άλλο δε θέλει να μπουν πληροφορικοί στα δημοτικά (...αν πάρουν πληροφορικούς στα δημοτικά έχετε την εντύπωση ότι θα κάνουν μάθημα?...) γιατί τους θεωρεί "άχρηστους".
Τελικά τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις κ asimvivastοs?
Παραπάνω έχω γράψει σε έντονη γραφή τα δικά σου λεγόμενα τα οποία έχεις κολλήσει δίπλα στα δικά μου.Δεν φταίω εγώ αν δεν ξέρεις να διαβάζεις ή αν έχεις σοβαρό πρόβλημα στην κατανόηση κειμένου.
Πρώτον είπα ότι αν μπουν πληροφορικοί στα δημοτικά θα τους κάνουν τεχνικούς και χαμάληδες και σίγουρα όχι καθηγητές γιατί πόσες ώρες θα κάνει ένας πληροφορικός σε ένα δημοτικό? προφανώς θα κάνει μόνο στην 5η και στην 6η και μονόωρο μάθημα. Θα συμπληρώνει ωράριο ή θα τον κάνουν γραμματέα? ή μήπως πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει και η 1η δημοτικού πληροφορική? Αφού και εσύ ο ίδιος το είπες , θα γίνουν τεχνικοί.
Εσύ φυσικά κατάλαβες από τα λεγόμενά μου ότι θεωρώ τους πληροφορικούς άχρηστους. Αυτά παθαίνει όποιος είναι προκατηλειμένος και έχει απαντήσει πριν πρώτα διαβάσει το μήνυμα στο οποίο απαντάει

Παράθεση
Μου θυμίζεις τον κ jaffar "πάλι"...
Ίσως δεν ξέρω αλλά δεν φταίω εγώ αν έχεις απωθημένα γι'αυτόν. βγάλτα πουθενά αλλού
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2008, 05:02:16 pm από asimvivastos »

Αποσυνδεδεμένος maria_

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέε μου τι ακούω!
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 17, 2008, 08:55:16 pm »

Η αλήθεια είναι, πως ακόμα η πληροφορική στο δημοτικό είναι σε πολύ αρχικό στάδιο.

Για να διαμορφωθεί μια εικόνα για το πώς πρέπει να ενταχθεί η πληροφορική πρέπει εμείς να παλέψουμε να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας ώστε να δουν και οι δάσκαλοι πως μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα και να κερδίσουν και τα παιδιά ουσιαστικά κάτι.
Πρέπει εμείς να τους αλάξουμε τρόπο σκέψης και να τους πείσουμε με πράξεις.

Και πρέπει για να υπάρχει καθηγητής πληροφορικής να υπάρχει και εργαστήρι... Όσο και αν προσπαθούμε με το τίποτα, τίποτα δεν κάνεις...

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 27, 2008, 09:38:09 am από Lenazagor »
Για ό,τι κι αν κάνω εμένα χρεώνω και θέλω σε μένα να καταλήγω...

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 18, 2008, 01:34:35 pm »
Παρακαλώ για επιστροφή στο θέμα, για να μην κλειδωθεί και πάλι η συζήτηση.
Οι προσωπικές διαφορές να λύνονται με pm.
Όσα μηνύματα προκαλούν, προσβάλλουν ή αποσυντονίζουν το θέμα θα διαγραφούν.
Σε περίπτωση συνέχισης δημοσίευσης, παρόμοιων μηνυμάτων, το θέμα θα κλειδωθεί οριστικά και δεν θα επιτραπεί η έναρξη παρόμοιου θέματος.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:02:06 »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 18, 2008, 10:53:22 pm »
Για να αποφύγω το κλείδωμα σε οποιοδήποτε θέμα δεν απαντώ σε καμία ερώτηση σου.
Αν θες πραγματικά να σου απαντήσω μπορούμε και μέσω pm.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 20, 2008, 01:03:28 pm από psych@ra »

Αποσυνδεδεμένος si@

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Νοεμβρίου 20, 2008, 02:34:27 pm »
Όχι τις εφημερίες δεν τις πληρώνομαι. Θα ΄θελα!

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Νοεμβρίου 26, 2008, 02:37:30 pm »
sia όπως αναφέρει η αντίστοιχη εγκύκλιος, οι ωρομίσθιοι ΔΕΝ είναι υποχρεωμένοι να 'μπαίνουν' σε υπηρεσία (για τους προφανείς λόγους, δηλαδή ότι ΔΕΝ πληρώνονται τις αντίστοιχες ώρες). Προσωπικά για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου 'μπαίνω' σε υπηρεσία (1 φορά φυσικά τη βδομάδα κι όχι δύο. Πόσους δασκάλους έχει το σχολείο σου και μπαίνεις 2 φορές υπηρεσία; υπερβολικό..). Από εκεί και πέρα επιλέγεις εσύ τη στάση σου
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 26, 2008, 05:09:17 pm από asimos_alex »

Αποσυνδεδεμένος si@

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Νοεμβρίου 27, 2008, 01:09:49 pm »
Σοβαρά λες δεν είναι υποχρεωμένοι; Δλδ μπορώ να πω και όχι; 2 δάσκαλους έχει. Και όταν εγώ είμαι εφημερία αυτοί κάθονται στο γραφείο απλά. Και εγώ με μια άλλη κοπέλα που είναι ωρομίσθια Αγγλικών καθόμαστε εφημερία. Τι να πεις...

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Νοεμβρίου 27, 2008, 05:04:22 pm »
Σοβαρά λες δεν είναι υποχρεωμένοι; Δλδ μπορώ να πω και όχι; 2 δάσκαλους έχει. Και όταν εγώ είμαι εφημερία αυτοί κάθονται στο γραφείο απλά. Και εγώ με μια άλλη κοπέλα που είναι ωρομίσθια Αγγλικών καθόμαστε εφημερία. Τι να πεις...

Καλά κρασιά δηλαδή!
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Νοεμβρίου 27, 2008, 10:21:14 pm »
όταν εσύ Δεν είσαι όμως ?  ;)

Απλά 2 (αλλού και 3 ίσως) είναι οι δάσκαλοι και θα έχουν κάθε μέρα αυτοί αν δεν κάνουμε κ οι ωρομίσθιοι..

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Νοεμβρίου 27, 2008, 10:47:58 pm »
όταν εσύ Δεν είσαι όμως ?  ;)

Απλά 2 (αλλού και 3 ίσως) είναι οι δάσκαλοι και θα έχουν κάθε μέρα αυτοί αν δεν κάνουμε κ οι ωρομίσθιοι..
τίθεται όμως και το θέμα των ποινικών ευθυνών σε περίπτωση κάποιου περιστατικού στο διάλλειμα. εάν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και συμβεί κάτι και οι γονείς το κυνηγήσουν δικαστικά, θα μπλέξουν όλοι, και οι δάσκαλοι και οι ωρομίσθιοι. το καλύτερο είναι -εφόσον υπάρχει θέληση για βοήθεια από τους ωρομίσθιους- να κάνουν εφημερία 1+1 . ένας δάσκαλος + ένας ωρομίσθιος. εάν συμβεί κάτι υπεύθυνος είναι ο δάσκαλος, αλλά σε καθημερινή βάση η παρουσία του ωρομίσθιου θα τον βοηθάει σημαντικά.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Νοεμβρίου 27, 2008, 11:29:08 pm »
Η sia είπε ότι είναι 2θέσιιο το σχολείο, δηλαδή πόσα παιδιά έχει ; 20; 25 ; Ε εαν αυτοί οι δασκάλοι δεν είναι ικανοί να φυλάξουν και να επιτηρήσουν 25 παιδιά ας πάνε να πνιγούν! Που χώνουν την συναδέλφο στα καλά καθούμενα  >:( .
Εγώ sia αγχώνομαι μην πάθουν τίποτα τα παιδιά την ώρα του μαθήματος γιατί τότε η ευθύνη είναι μεγάλη! Δηλαδή αν (χτύπα ξύλο) γίνει καμιά στραβή την ώρα της επιτήρησής σου τότε την ευθύνη ποιός την παίρνει; Εσύ; Που δεν υπάρχει στην εγκύκλιο τέτοια είδους αρμοδιότητα για τους ωρομίσθιους;
Εγώ θα σου έλεγα να βρεις ποιός είναι ο σύμβουλος της Α/
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος si@

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Νοεμβρίου 28, 2008, 03:58:43 pm »
Έχεις δίκιο anneta. Θα πάρω ένα τηλ στο γραφείο που ανήκω να δω τι μπορεί να γίνει. Την εφημερία να την κάνουν οι μόνιμοι, όχι εμείς που δεν έχουμε πληρωθεί καν ακόμη.Σε λίγο θα μας βάλουν και καθαρίστριες να καθαρίζουμε κάθε Παρασκευή μετά το σχόλασμα. Είναι κανείς άλλος που του είπαν εδώ για εφημερίες και αρνήθηκε;

Αποσυνδεδεμένος bval

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 06, 2008, 05:57:50 am »
Οι μόνιμοι σε σημαντικό ποσοστό κοιτάζουν τη βόλεψή τους και το κέρδος τους (και εδώ που τα λέμε όχι μόνο οι μόνιμοι), οι της πληροφορικής απαίτησαν να τους παίρνουν στα δημοτικά αλλά μετά τους κακοφαίνεται να πρέπει να χωρίζουν τα παιδιά όταν τσακώνονται.

Τα όσα λέει ο asimvivastos βλέπω ότι δε δημιουργούν τον προβληματισμό που θα έπρεπε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)