0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα παρακαλέσω να μην ασχοληθούμε με προκλητικές απαντήσεις γιατί το θέμα θα κλειδωθεί...Ήδη κάποια άτομα το έχουν κάνει χόμπυ εδώ μέσα και χαίρονται αφάνταστα όταν "μπλοκάρουν" συζητήσεις πληροφορικών.Δεν ξέρω τι συμφέρον έχουν με αυτή την ενέργεια αλλά με έχει εκνευρίσει τόσο το συγκεκριμένο γεγονός που αναφέρομαι σε αυτούς μόνο μια φορά σε κάθε θέμα. Αυτό, για να προειδοποιώ όσους παρασύρονται από τις εξυπνάδες των άλλων...
Όλο προτάσεις είμαστε αλλά δεν κάνουμε κάτι για αυτό.και κανονίσαμε μια συνάντηση στην Αθήνα για να συζητήσουμε σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε. Εγώ μένω Θεσσαλονίκη αλλά έτυχε να είμαι Αθήνα και πήγα στη συνάντηση. Τελικά ήρθε μόνο μια (!!) κοπέλα. Καταλήξαμε να γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας απογοητευμένοι....
Στη θεωρια ωραία ακουγονται όλα αυτα...Αν και (μιλαω τωρα ως μητερα παιδιου που παει Ολοήμερο και έχω δει τι διδάσκεται εκει) φοβαμαι ότι πάλι θα καταλήξουν τα παιδια να παιζουν RAM Kid - απλώς περισσότερες ώρες... αφήνοντας άπλετο χρονο στον πληροφορικάριο να σερφαρει με την ησυχια του ή να ακουει ραδιοφωνο όπως με υπερηφανεια παραδεχονται καποιοι 'συναδελφοι' εδω ... http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10045.15
Στην υποχρεωτική εκπαίδευση η Πληροφορική διδάσκεται ως γνωστικό αντικείμενο στο Γυμνάσιο και εισάγεται, με το παρόν, στο Δημοτικό ακολουθώντας το «ολιστικό πρότυπο» σύμφωνα με το οποίο οι στόχοι επιτυγχάνονται και υλοποιούνται με διάχυση της Πληροφορικής στα επιμέρους γνωστικά αντικείμενα...Πηγή: ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Υπάρχουν όμως φορές που νιώθεις ότι σε εκμεταλλεύεται το ίδιο το υπουργείο μέχρι αηδίας. Ίσως αυτό να τους κάνει αδιάφορους. Όπως έχει ειπωθεί στο ανάλογο θέμα που έδωσες, είναι ωρομίσθιοι και κρατάνε δυνάμεις και για τη δεύτερη και τρίτη ακόμα δουλειά που έχουν κάθε μέρα. Αν δεν είχαμε άλλες υποχρεώσεις πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί φιλότιμοι άνθρωποι που θα έκαναν ακόμα και προετοιμασία στο σπίτι για το αντικείμενο που θα διδάξουν και το πως θα το διδάξουν.
Όσο για τη 'διάχυση της πληροφορικής στα επιμερους γνωστικα αντικείμενα', μονο έτσι όπως το θετει η kyra_daskala μπορω να το καταλαβω κι εγω. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί ο υπολογιστης σαν εργαλειο μάθησης και εκει μόνο ο δάσκαλος μπορεί να παίξει κύριο ρόλο, βοηθουμενος απο τον πληροφορικο.
Λίγοι είναι οι δάσκαλοι που θα μπορούν να το παίξουν πιο έξυπνοι από τον πληροφορικό για θέματα νέων τεχνολογιών.Πιθανό να τον πήξουν με τίποτα παιδαγωγικές θεωρίες αλλά μέχρι εκεί.Αυτό που ίσως είναι ακόμα πιο πιθανό - είναι να του φορτώσουν όλη την τάξη