*

Αποστολέας Θέμα: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά  (Αναγνώστηκε 35646 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος cookie2

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά
« Απάντηση #126 στις: Μαρτίου 18, 2009, 07:24:20 pm »
χωρις να θελω να δικαιολογησω ΚΑΝΕΝΑΝ που βαζει ramkid,θα ηθελα  να πουμε και την μαυρη αληθεια! Σιγουρα ειναι κατακριταιο κατι τετοιο και εγω συγκεκριμενα ΔΕΝ εκανα ραμ κιντ αλλα εμαθα τα παιδια word, ζωγραφικη κ.α πολλα ... Ομως, αν παιρνεις 380ευρω και ολα τα τρως σε βενζινες και αναγκαζεσαι να κανεις και αλλες δουλειες, με τι ορεξη θα κανεις μαθημα; Ειμαι σιγουρη πως το κρατος δεν θα φαληριζε αν εδινε 13ευρω (ή και περισσοτερα) αλλα ο καθηγητης θα εκανε καλυτερο μαθημα! Παιδαγωγικα ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ασχημο αυτο που λεω αλλα ειναι η σκληρη πραγματικοτητα! Γιατι ο μονιμος να παιρνει επιδομα "κινητρο αποδοτηκοτητας" και ο ωρομισθιος να αγχωνεται πως θα περασει το μηνα; Σιγουρα ομως ο σωστος καθηγητης που ενδιαφερεται πραγματικα για τα παιδια το κανει για να ικανοποιηθει πανω απ ολα ο ιδιος βλεποντας την προοδο και την αγαπη των παιδιων ....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:15:19 »

Αποσυνδεδεμένος miss_pc

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση - ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Μαρτίου 19, 2009, 02:49:10 am »
Παιδιά κακά τα ψέματα υπάρχουν Πληροφορικοί που προσπαθούν να μάθουν 5 πράγματα στα παιδιά και άλλοι που τους βάζουν μόνο παιχνίδια.Όπως υπάρχουν και άλλοι καθηγητές ή δάσκαλοι που με άλλον τρόπο και αυτοί λουφάρουν!Αυτό γίνεται παντού!Και το παιχνίδι και δεν εννοώ κάθε είδους παιχνίδι είναι μέσο μάθησης και ειδικά για τις μικρές τάξεις!Φυσικά και δεν είναι το μόνο που πρεπει να γίνεται κατα τη διαρκεια του μαθήματος.Απλώς είναι άσχημο κάποιες φορές να κρίνουμε όταν δεν έχουμε μπει οι ίδιοι και να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Πληροφορικοι!πχ 5 υπολογιστές προς 13 ή και 15 παιδιά!!Πως σας φαίνεται η αναλογία!!Να σας πω τη δική μου εμπειρία!Είμαι σε 3 σχολεία φέτος (3η χρονιά ωρομίσθια). Στα 2 μπορώ να κάνω μάθημα κανονικότατο δηλ και word και power point και τα μέρη του υπολογιστή ακόμη και υπολογιστή ανοίξαμε και είδαμε το εσωτερικό του και εισαγωγή φωτο στον η/υ και πολλά άλλα.Φυσικά και παιχνίδια ramkid! Στο 3ο σχολείο όμως όπου ισχύει η ανολογία που προανέφερα είναι αδύνατο να γίνει μάθημα!!!Γιατί?Γιατί η δασκάλα μου στέλνει ΟΛΑ τα παιδιά όλων των τάξεων μαζί το 2ωρο που έχω μάθημα ισχυριζόμενη ότι τρελαίνονται με τους υπολογιστές και ότι διαβάζουν πολύ γρήγορα όλα τα μαθήματα για να έρθουν!!!Εκεί λοιπόν κάθονται όσοι μπορούν στους υπολογιστές και οι υπόλοιποι DVD.Και η δασκάλα στο γραφείο με καφέ και τσιγάρο!!Θέλω να μου πείτε ποιος λουφάρει σε αυτήν την περίπτωση!!
Όταν λοιπόν κρίνουμε κάποιες φορές συναδέλφους καλό είναι να ελέγχουμε και τις συνθήκες που έπικρατούν!

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Μαρτίου 19, 2009, 10:02:41 am »
@miss_pc, εννοείται πως κατανοώ τις δύσκολες συνθήκες κατω απο τις οποιες καλουνται πολλες φορές να δουλέψουν οι εκπαιδευτικοι - αλλα η κριτική μου αφορά εκεινους που παρότι οι συνθήκες ειναι αντικειμενικά καλές (πχ. μιλαω για 2 παιδια ανα υπολογιστη), εκεινοι περιοριζονται στο να βρισκονται απλώς μεσα στην ταξη....

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Μαρτίου 19, 2009, 10:37:47 am »
Γιατί miss_pc δεν την λες ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό;Γιατί δεν απαιτείς να αλλάξει;
Τι περιμένεις;Εσύ φταίς που δεν τη διαολοστέλνεις.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:15:19 »

Αποσυνδεδεμένος miss_pc

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Μαρτίου 19, 2009, 01:36:14 pm »
Γιατί miss_pc δεν την λες ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό;Γιατί δεν απαιτείς να αλλάξει;
Τι περιμένεις;Εσύ φταίς που δεν τη διαολοστέλνεις.

Δίκιο εχεις!Το ξέρω οτι εγώ φταίω!Της το ειχα πει στην αρχή 2-3 φορές και γύρισε και μου είπε οτι οι άλλες ειδικότητες δεν παραπονέθηκαν και γιατί διαμαρτύρομαι και το κάνω θέμα και οτι είμαι η μόνη που παραπονέθηκα!Παιδιά ξέρω ότι μπορώ να το αναφέρω στο διευθυντή και στον προιστάμενο αλλα πραγματικά δε θέλω να προκαλέσω αναστάτωση.Το θέμα αυτό το ανέφερα γιατί πολλοί εδώ μέσα κατηγορούν τους καθηγητές πληροφορικής ενώ δε βλέπουν τι γίνεται γύρω τους!

Αποσυνδεδεμένος carina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Μαρτίου 19, 2009, 02:46:04 pm »
Μου αρέσει πολύ που ακούγονται όλες οι απόψεις, θεωρώ ότι είναι πόλυτα υγιές!  :)

Προσωπικά είμαι ωρομίσθια πληροφορικός σε άλλο νομό από το δικό μου...

Όσον αφορά για το αν μπορεί ένας δάσκαλος να κάνει το μάθημα των Νέων Τεχνολογιών, πιστεύω πως όχι! Είναι απίστευτες οι απορίες που έχουν σε σχέση με τον υπολογιστή που δε νομίζω ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν... Με την ίδια λογική και εμείς θα μπορούσαμε να διδάξουμε σε δημοτικό σαν δάσκαλοι.. Όμως μπορούν πληροφορικός και δάσκαλος να συνεργαστούν... Εμείς εκεί που είμαι το κάνουμε και τα παιδιά μένουν πολύ ευχαριστημένα... Διαφωνώ στο να ασχολούνται τα παιδιά αποκλειστικά με Πέρρη και Κάτια και γι' αυτό δεν το έχω υιοθετήσει στις δικές μου τάξεις, εκτός καμιά φορά που στο τέλος του μαθήματος τα αφήνω να χαλαρώνουν... Και ναι.. κάνω προετοιμασία στο σπίτι, γιατί ανεξάρτητα από το γεγονός αν πληρώνομαι ή όχι και πόσα χρήματα παίρνω έχω να κάνω με μικρούς ανθρώπους που περιμένουν πολλά από εμένα!

Είμαστε άσσοι στο Word, στη ζωγραφική, σε έννοιες όπως υλικό-λογισμικό-επεξεργασία και όπου να 'ναι θα κατακτήσουμε και το internet...

Με συγχωρείτε αν σας κούρασα με την πολυλογία μου.. :-[
Να είστε όλοι καλά!!!  ;D

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Μαρτίου 21, 2009, 12:02:27 am »
Ίντερνετ

Από το καλοκαίρι του 2007 έχει δεχθεί εφήβους με αίτημα την αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης του Διαδικτύου.

Το φαινόμενο που έχει φέρει σε αμηχανία την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως αποκτά διαστάσεις και στην Ελλάδα.

Έρευνες της ΜΕΥ έχουν δείξει ότι οι κύριοι λόγοι, που οδηγούν τον έφηβο στην εξάρτηση είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κυρίως και τα chat rooms. Από την άλλη, οι έφηβοι που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ συνετά ( για πληροφορίες, υπηρεσίες, εκπαίδευση κτλ.) δεν εθίζονται εύκολα.

Η ενασχόληση με το Διαδίκτυο στο πλαίσιο του σχολείου αποδεικνύεται επίσης προστατευτικός παράγοντας. Η απουσία μαθήματος πληροφορικής και ασφάλειας στο Διαδίκτυο στα δημόσια δημοτικά σχολεία σίγουρα είναι έλλειμμα στην εκπαίδευση της χώρα μας.

Δυστυχώς το ρόλο της εκπαίδευσης των μαθητών στο Διαδίκτυο αναλαμβάνουν τα μεγαλύτερα παιδιά ή οι συμμαθητές τους κυρίως στα Ιnternet-café με ολέθρια αποτελέσματα.

Έρευνες της ΜΕΥ έχουν δείξει ότι το 19,47% των εφήβων χρηστών του Διαδικτύου αναφέρουν ότι έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικές σελίδες!

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι τα παιδιά που επισκέπτονται τις πορνογραφικές σελίδες έχουν προβλήματα διαγωγής και κοινωνικότητας.

Ακόμη, βρέθηκε ότι 6,4% των εφήβων χρηστών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για τυχερά παιχνίδια. Οι έφηβοι χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους, προπληρωμένες κάρτες ή παίζουν με αντικαταβολή.

Πηγή

Αποσυνδεδεμένος miss_pc

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Μαρτίου 23, 2009, 12:30:24 am »
Να 'ταν μόνο η απούσια μαθήματος πληροφορικής στα δημοτικά σχολεία!!!Εδώ η διδασκαλία της πληροφορικής και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι υποβαθμισμένη!!! Και δυστυχώς δε βλέπω να γινεται προς το παρόν κάτι!!!

Αποσυνδεδεμένος someone

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Μαρτίου 23, 2009, 10:46:05 am »
Το κακό είναι ότι επειδή ακριβώς η διδασκαλια της πληροφορικής είναι τοσο υποβαθμισμενη, πέρα απο τις συνέπειες στα ίδια τα παιδια, το 'κομπιουτερ' και το ιντερνετ εξακολουθουν να αντιπροσωπεύουν κατι κακο για πολλους γονεις.
Ο γονιος που δεν ξέρει, που δεν ενημερωνεται, ισως και ο γονιος που βλεπει οτι ακομα και στο σχολειο το παιδι του χρησιμοποιει τον υπολογιστη σαν παιχνιδι  μονο, 'μαθαίνει' για το ιντερνετ μεσα απο τα ρεπορταζ των περιφημων εκπομπων της τηλεορασης που παντα εστιάζουν στα προβληματα και το δαιμονοποιουν. Για πολλους απο τους γονεις, ιδιως εκεινους που δεν έχουν ουτε στη δουλεια τους επαφη με υπολογιστες, οι λεξεις 'ιντερνετ', 'μπλογκ', 'chat' ταυτιζονται με την κακή επιρροή στα παιδια.

Αποσυνδεδεμένος its me :-)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Μαρτίου 23, 2009, 11:46:35 am »
Δεν ξερω αν ειπωθηκε παραπανω αλλά μου εδειξαν σε ενα σχολειο απο τα ολοήμερα ενα χαρτι που έπρεπε να συμπληρωθούν πόσους υπολογιστές έχει το σχολείο στο ολοήμερο(πόσοι λειτουργούν) και πόσα είναι τα παιδιά συνολικά στο σχολείο.
Να παρουμε ελπίδες.......ή ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος miss_pc

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Μαρτίου 23, 2009, 12:20:43 pm »
Δεν ξερω αν ειπωθηκε παραπανω αλλά μου εδειξαν σε ενα σχολειο απο τα ολοήμερα ενα χαρτι που έπρεπε να συμπληρωθούν πόσους υπολογιστές έχει το σχολείο στο ολοήμερο(πόσοι λειτουργούν) και πόσα είναι τα παιδιά συνολικά στο σχολείο.
Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό γιατί και σε ένα από τα σχολεία που πάω ο διευθυντής μου έδειξε αυτό το χαρτί αλλά νομιζω (χωρίς να είμαι 100% σίγουρη) ότι κάτι τέτοιο γίνεται κάθε χρόνο.Δηλαδή ζητάνε από τους διευθυντές τέτοιες πληροφορίες.Αν ξέρει κάποιος κάτι διαφορετικό από αυτό που λέω ας μας πει.

Αποσυνδεδεμένος its me :-)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Μαρτίου 23, 2009, 12:51:37 pm »
Μαλλον θα εχεις δικιο και απλα επειδη αλλαξε ο διευθυντης στο σχολειο που ειμαι και ειναι πιο τυπικός ή βαριεται να το κανει αυτός το εδωσε σε άλλους.Δεν ηρθε ακομα η ώρα να ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ!!!!!

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Μαρτίου 23, 2009, 09:33:19 pm »
Μπααααααααα!
Είναι κάτι τυπικό.
Αν δεν κινηθεί η διεύθυνση του σχολείου για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες, μην περιμένετε πολλά!
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Μαρτίου 23, 2009, 10:25:16 pm »

Είναι η λεγόμενη απογραφή ή καταγραφή του υλικού του σχολείου.
Δηλαδή, να καταγραφεί ότι το σχολείο έχει 100 καρέκλες, 50 θρανία, 7 γραφεία καθηγητών, 4 βιβλικοθήκες, 20 Η/Υ, 18 mouse pad (τα 2 χάθηκαν  ;D  ), τα πάντα που υπάρχουν σχολείο!
Όποιος συνάδελφος το ανέλαβε... καλό κουράγιο!  :o
Μανίκι η δουλειά...  :-\
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30