*

Αποστολέας Θέμα: Εκπαιδευτική άδεια (μακράς διαρκείας)  (Αναγνώστηκε 169359 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος annna

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική άδεια (μαρκάς διαρκείας)
« Απάντηση #378 στις: Μαΐου 28, 2010, 08:13:15 pm »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:30:29 »

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #379 στις: Μαΐου 28, 2010, 08:16:15 pm »
Το ΥΠΔ

Αποσυνδεδεμένος geo33

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #380 στις: Μαΐου 28, 2010, 09:30:10 pm »
Διαφωνώ κάθετα και ανησυχώ ιδιαιτέρως με τη νέα "έκπληξη" που μας έκανε το Υπουργείο αλλά, για να μην παραμυθιαζόμαστε, στη δική μου Περιφερειακή Διεύθυνση το κριτήριο χορήγησης της άδειας ήταν το ποιος είχε το μεγαλύτερο βύσμα (χαμός γινόταν), γι΄αυτό είχα εναποθέσει όλες τις ελπίδες μου στο ΙΚΥ. Φυσικά δεν υπάρχουν ενιαία και αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.

Μάλιστα την προηγούμενη χρονιά είχαν το θράσος να μη δώσουν άδεια σε υπότροφο ΙΚΥ (παρανόμως φυσικά), βγήκε η απόφαση και μετά ανακλήθηκε, καθώς ο συνάδελφος απαίτησε την εφαρμογή του νόμου.

Τα ίδια και στη δική μας. Αλλά, τουλάχιστον, δεν μας το είχαν ξεκόψει επίσημα, όπως τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Kappa_Kay

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #381 στις: Μαΐου 28, 2010, 10:23:50 pm »
όταν λέει υπότροφους του ΙΚΥ τι εννοεί??
πως γίνεσαι??με ποια κριτήρια???
μπορεί κάποιος να κατατοπίσει σχετικά??
ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:30:29 »

Αποσυνδεδεμένος vasileios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #382 στις: Μαΐου 28, 2010, 10:38:41 pm »
με γραπτές εξετάσεις (σε 3 μαθήματα και σε ξένη γλώσσα), που γίνονται σε ετήσια βάση (κάθε Απρίλη). Δες τη σχετική εγκύκλιο στο site του ΙΚΥ. δες και στο άλλο τόπικ για τις εκπ. άδειες
"Δάσκαλε, δεν είμαι δοχείο να με γεμίσεις. Είμαι σπίρτο να με ανάψεις..." (Ι. Κακριδής)

Αποσυνδεδεμένος Kappa_Kay

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #383 στις: Μαΐου 28, 2010, 10:47:40 pm »
με γραπτές εξετάσεις (σε 3 μαθήματα και σε ξένη γλώσσα), που γίνονται σε ετήσια βάση (κάθε Απρίλη). Δες τη σχετική εγκύκλιο στο site του ΙΚΥ. δες και στο άλλο τόπικ για τις εκπ. άδειες
σε ευχαριστώ πολύ
η υποτροφία είναι ειδικά για εκπιδευικούς η γενικότερα για όποιον θέλει??γιατι ακομα ψάχνομαι στο σαιτ του ΙΚΥ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #384 στις: Μαΐου 29, 2010, 08:57:52 am »
http://www.iky.gr/IKY/portal/gr/default/CMSGRWindow?action=2&uri=/gr/greek-scholarships/iky/aei.html

Εδώ θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ΙΚΥ, οι εξετάσεις είναι για πτυχιούχους ΑΕΙ γενικώς, απλώς μπορούν να λάβουν μέρος και δημόσιοι υπάλληλοι. Θυμάμαι όταν έδινα ήμουν ανάμεσα σε 23χρονα...
Παιδιά, πάντως αν το καταφέρετε, αξίζει τον κόπο, επιχειρείστε το!
"Δάσκαλε, δεν είμαι δοχείο να με γεμίσεις. Είμαι σπίρτο να με ανάψεις..." (Ι. Κακριδής)

Αποσυνδεδεμένος black21

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #385 στις: Μαΐου 29, 2010, 06:50:31 pm »
Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι αντί να σταθούν στο απαράδεκτο του θέματος, μιλάνε για αδικίες κ.λπ. στρεφόμενοι (εμμέσως) εναντίον συναδέλφων που έχουν ήδη άδεια και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα ανανέωσης...

Ξυπνήστε και συσπειρωθείτε γιατί όταν θα έρθουν τα χειρότερα θα είναι ήδη αργά!!!

Συνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #386 στις: Μαΐου 29, 2010, 07:47:43 pm »
Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι αντί να σταθούν στο απαράδεκτο του θέματος, μιλάνε για αδικίες κ.λπ. στρεφόμενοι (εμμέσως) εναντίον συναδέλφων που έχουν ήδη άδεια και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα ανανέωσης...

Ξυπνήστε και συσπειρωθείτε γιατί όταν θα έρθουν τα χειρότερα θα είναι ήδη αργά!!!

+++++++++
Σχεδόν ένοχη αισθάνομαι επσειδή έχω δικαίωμα να κάνω χαρτιά....
Όλοι μαζί για διεκδίκηση σωστής επιμόρφωσης, για αύξηση των εκπαιδευτικών αδειών, για ένα καλύτερο σχολέιο με επιμορφωμνεους εκπαιδευτικούς...
Και τα χειρότερα έρχονται....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #387 στις: Μαΐου 29, 2010, 10:24:38 pm »
Σκέψου τώρα ένα ωραίο πρωινό εκεί που σηκώνεσαι να πιεις καφέ και να στρωθείς στο διάβασμα να σου ρχεται μια ζαλάδα. Να κάνεις το τεστ και να έιναι θετικό, να περνάς την εγκυμοσύνη διαβάζοντας (να μη διακόπτεις την εκπαιδευτική για τάχαμου επαπειλούμενης κύησης, από ευθιξία) και όταν λήγει η ανατροφής σου να ανακαλύπτεις ότι μπαίνεις στον ντορβά με τις καινούριες χορηγήσεις(αυτό έγινε πέρσι μέχρι τότε γινόταν ανανέωση). Και άντε εγώ έχω το ΙΚΥ, κάποια άλλη απλά τρώει το πακέτο της και έρχεται στα ίσα της. Άρα η εκπαιδευτική άδεια είναι κανονικά μέθοδος αντισύλληψης.

Στήριξη της μητρότητας και της εκπαίδευσης δύο σε ένα σαν τα σαμπουάν.
ΠΕ60

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #388 στις: Μαΐου 30, 2010, 10:59:52 am »
Ritalamp, έχω μια απορία σχετικά με την περίπτωσή σου: μπορούσες και να μη ζητήσεις την αναστολή της άδειας και της υποτροφίας (να χάσεις ίσως το πεντάμηνο λοχείας κλπ) και να πάρεις την άδεια ανατροφής όταν με το καλό τελείωνες το διδακτορικό σου; Νομίζω πως την ανατροφής μπορείς να την πάρεις όποτε θες μέχρι το παιδί να γίνει 4 ετών. Η μήπως υπήρχε κάποιο κώλυμα από ΙΚΥ κλπ;

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #389 στις: Μαΐου 30, 2010, 07:16:50 pm »
Όπως με τη δουλειά έτσι και από το ΙΚΥ και το Πανεπιστήμιο δικαιούμαι μέχρι ένα χρόνο αναστολή για σοβαρούς λόγους καλή ώρα το μπεμπέ. Αν λοιπόν δεν έπαιρνα την ανατροφής αμέσως μετά τη λοχείας (η κύησης και η λοχείας είναι υποχρεωτικές κατά κάποιο τρόπο δε γίνεται να μην τις πάρεις, απλά επειδή θα γεννούσα αρχές Νοέμβρη συνέπιπτε η λήξη της εκπαιδευτικής του 2008- 2009 με την έναρξη της κύησης οπότε δεν διέκοψα την εκπαιδευτική) δε θα μπορούσα να συντονίσω την άδεια με την υποτροφία και το Πανεπιστήμιο. Άλλωστε η υποτροφία και η άδεια είναι αλληλένδετες αν δεν είχα εκπ άδεια δεν μπορούσα να ενεργοποιήσω την υποτροφία.

Οι συμβουλές που πήρα ήταν αυτές λοιπόν. Τώρα ίσως να έπρεπε να το κάνω όπως λες, αλλά όταν έγιναν όλα αυτά ακόμη οι μητέρες που επέστρεφαν από άδεια ανατροφής ζητούσαν ανανέωση και όχι εκ νέου χορήγηση.
ΠΕ60

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #390 στις: Μαΐου 30, 2010, 09:04:49 pm »
χμ.. κατάλαβα. Εύχομαι λοιπόν να τελειώσεις αισίως το διδακτορικό σου και μετά με το καλό να κάνεις και το 2ο μωράκι σου!

:D

Αποσυνδεδεμένος Ritalamp

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #391 στις: Μαΐου 30, 2010, 09:46:22 pm »
 :D :D ;)
Και για σένα όλα βολικά...... :)
ΠΕ60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32919
  • Τελευταία: Silia499
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185363