*

Αποστολέας Θέμα: Εκπαιδευτική άδεια (μακράς διαρκείας)  (Αναγνώστηκε 164498 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
Απ: Εκπαιδευτική άδεια (μαρκάς διαρκείας)
« Απάντηση #490 στις: Αυγούστου 14, 2011, 06:55:44 pm »
Σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα:Κεφάλαιο ΣΤ (Άδειες διευκολύνσεων)
Άρθρο 51
Άδειες χωρίς αποδοχές

1. Επιτρέπεται η χορήγηση στον υπάλληλο µετά από αίτησή του, άδεια άνευ αποδοχών εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν. Η άδεια αυτή δεν µπορεί να υπερβεί τον ένα (1) µήνα εντός του ίδιου ηµερολογιακού έτους.
2. Στους υπαλλήλους επιτρέπεται η χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών συνολικής διάρκειας έως δύο (2) ετών, ύστερα από αίτησή τους και γνώµη του υπηρεσιακού συµβουλίου για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους.

3. Υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος υπηρετεί στο εξωτερικό σε ελληνική υπηρεσία του ∆ηµοσίου, νοµικού προσώπου δηµοσίου δικαίου ή άλλου φορέα του δηµόσιου τοµέα ή σε υπηρεσία ή φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε διεθνή οργανισµό, στον οποίο µετέχει και η Ελλάδα, δικαιούται να πάρει u940 άδεια χωρίς αποδοχές µέχρι έξι (6) έτη συνεχώς ή και τµηµατικά, εφόσον έχει συµπληρώσει διετή πραγµατική υπηρεσία.
4. Στον υπάλληλο που αποδέχεται θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε διεθνή οργανισµό στον οποίο µετέχει η Ελλάδα, χορηγείται µετά από γνώµη του υπηρεσιακού συµβουλίου άδεια χωρίς αποδοχές µέχρι πέντε (5) έτη, η οποία µπορεί να παραταθεί µε την ίδια διαδικασία για µια ακόµα πενταετία. Αν ο υπάλληλος δεν εµφανιστεί να αναλάβει καθήκοντα µέσα σε δύο (2) µήνες από τη λήξη της άδειας, θεωρείται ότι παραιτήθηκε αυτοδικαίως από την υπηρεσία.
5. Ο χρόνος της άδειας άνευ αποδοχών αποτελεί χρόνο πραγµατικής υπηρεσίας µόνο στις περιπτώσεις των προηγούµενων παραγράφων 1 και 4.
6. Κατά τη διάρκεια της άδειας της παρ. 4 ο υπάλληλος υποχρεούται να καταβάλλει τις νόµιµες κρατήσεις για κύρια και επικουρική ασφάλιση και τα ταµεία πρόνοιας, οι οποίες αντιστοιχούν στο βαθµό ή το µισθό της υπηρεσίας του στην Ελλάδα, στην οποία ανήκει οργανικά.
Ίσως θάταν καλύτερα να ξανασκεφτείς το θέμα της άνευ αποδοχών άδειας αυτή τη χρονική στιγμή, είμαστε εν μέσω θαλασσοταραχής :-\, πολλά αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη και κανείς δεν γνωρίζει τις συνέπειες (κυρίως σε θέματα συνταξιοδότησης αλλά και όχι μόνο) με τα νέα μέτρα που έρχονται, οι εκπαιδευτικοί προσωρινά μπορεί να μείνουν εκτός κάποιων δυσμενών εξελίξεων, αλλά μέχρι πότε?  >:(
Πάντως τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα χορηγούν ένα  έτος αναστολή σπουδών....Και του χρόνου θα μπορείς να ζητήσεις απόσπαση από ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ, επικαλούμενη την επιλογή σου στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό (με 2 μόρια μοριοδοτούνται οι σπουδές του εκπαιδευτικού σε σχολή που εδρεύει σε διαφορετική περιοχή από αυτή που ανήκει οργανικά, σχετικά  http://www.opengov.gr/ypepth/wp-content/uploads/downloads/2011/04/criteria.pdf).
Οι εκπαιδευτικές άδειες με αποδοχές χορηγούνται εδώ και ένα χρόνο μόνο σε περίπτωση υποτροφίας από το ΙΚΥ (για έναρξη σπουδών).
Δυστυχώς αυτή την περίοδο ούτε ενθαρρύνεται η διάθεση του εκπαιδευτικού για ουσιαστική επιμόρφωση, αλλά και ούτε αναγνωρίζονται στον βαθμό που θάπρεπε τα επιπλέον προσόντα για όσους ήδη τα έχουν. Είμαστε ακόμα στο στάδιο που πλειοψηφικά διαπρέπουν οι αρεστοί και όχι οι άριστοι....
Όλη η έννοια είναι να μας τρέχουν σε επιμορφώσεις α,β επιπέδου, σε προγράμματα  μείζονος επιμόρφωσης, σε επιμορφώσεις για ερευνητικές εργασίες, κλπ κλπ  ;D και όλα αυτά κατόπιν κληρώσεων (αν είναι δυνατόν)
Καλή δύναμη,  καλή επιτυχία :)
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 14, 2011, 07:09:02 pm από aggelhor »
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:50 »

Αποσυνδεδεμένος gio66

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #491 στις: Αυγούστου 14, 2011, 07:31:24 pm »
Συνάδελφε σε ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες που μου παρέθεσες!Οταν λες ότι ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτώ,έχεις υπόψη σου κάτι συγκεκριμένο που αφορά την εν λόγω άδεια?Πάντως απόσπαση από πυσδε σε πυσδε δεν μπορώ να ελπίζω...έχω λίγα χρόνια υπηρεσίας και τα 2 μόρια που δίνει το μεταπτυχιακό για απάσπαση δεν είναι τίποτα για την περιοχή που θέλω...η άνευ αποδοχών είναι η μόνη λύση δυστυχώς...
Έχει ο Θεός.

Αποσυνδεδεμένος silkcut

• Ιστορικό μέλος
  • Η γνώση είναι δύναμη και η σιωπή συνενοχή...
    • Προφίλ
« Απάντηση #492 στις: Αυγούστου 14, 2011, 10:17:43 pm »
Όχι δεν έχω υπόψη μου κάτι συγκεκριμένο, αυτό που προσπάθησα απλώς να πω είναι ότι μας αλλάζουν τα δεδομένα από τη μια στιγμή στην άλλη, μπορεί να έχεις λίγα χρόνια υπηρεσίας αλλά όλοι μας όταν σκεφτόμαστε για άδειες πλέον, αν μη τι άλλο, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι αυτές αποτελούν χρόνο πραγματικής συντάξιμης  δημόσιας υπηρεσίας.
Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση...
ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #493 στις: Αυγούστου 16, 2011, 08:23:57 pm »
Επειδη ανηκω σε αυτους που πηραν ανευ αποδοχων για μεταπτυχιακό ( η αδεια ξεκιναει απο 1η Σεπτεμβρη) μπορω να σου πω πως για αυτη την αδεια, εαν θες να αναφερεις τον πραγματικό λογο που ειναι οι σπουδες, θα πρεπει να αιτηθεις οταν γινονται οι αιτησεις για αδειες υπηρεσιακης εκπαιδευσης με αποδοχες, δηλαδη τελη Ιουνιου (υπαρχει επισυναπτομενη αιτηση και για ανευ αποδοχων, και οταν λεει ολοκληρωση σπουδων εννοει και εναρξη αλλά και συνεχιση, απλα χαρην συντομιας μου ειπαν απο το απυσπε :P).

Οσον αφορα τα συνταξιμα, μπορεις να αγορασεις τα ενσημα σου,εαν θες και οποτε θες μέχρι να βγεις στην συνταξη (δηλαδη απο την επιστροφη σου εως και 65 ετων) απλα κανοντας  μια αιτηση (τα αλλα δικαιολογητικα δεν τα ξερω ακομη). Εγω σκεφτομαι να τα αγορασω καποια στιγμη στο μελλον οταν θα εχω λεφτα. Παντως δεν τα χανεις.

Επειδη στην περιπτωση σου η προθεσμια για σπουδες εχει περασει. θα πρεπει να αναφερεις αλλη αιτιολογια που να καλυπτεται απο τη νομοθεσία, και να μην σε εμποδισει και το απυσπε (εμενα με ζορισαν λιγο ειναι η αληθεια).

Καλη τυχη ευχομαι!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:29:50 »

Αποσυνδεδεμένος angelik

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #494 στις: Αυγούστου 31, 2011, 07:25:49 pm »
σκεπτομαι να παρω αδεια ανευ αποδοχων, θα πρεπει να πληρωσω για να κρατησω την γιατρικη ασφαληση????

Αποσυνδεδεμένος kp

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #495 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2011, 06:38:59 pm »
Συνάδελφοι το ΙΚΥ δυστυχώς έχει περιορισμούς στην ηλικία των συμμετεχόντων. Πόσο σύννομο είναι τελικά αυτό? Που είναι οι ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και που η δια βίου μάθηση? Εγώ που είμαι 40 ετών γιατί με αποκλείει το ΙΚΥ?

Αποσυνδεδεμένος kofia

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #496 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2011, 11:34:33 pm »
Αστα.... κ εγω που ειμαι σχεδον 30, δεν προλαβαινω διδακτορικο... δηλαδή ένα διδακτορικό ποτε πρεπει να το ξεκινήσουμε κατα την αποψή τους, στα 22 ???? Δεν ξέρω εάν έχουν το νόμο με το μερος τους αλλα σίγουρα θέλουν να  σταματησουν να δινουν εκπαιδευτικες αδειες και να πληρωνουν, και για αυτο κανουν οτι καλυτερο μπορουν. Είναι σαν να σου λένε, τωρα που εισαι διορισμενος και οχι και τοσο νεος, κατσε να σιγοψηνεσαι στην ελληνικη νοοτροπια και πραγματικοτητα. Μην τυχον και μαθεις, βιωσεις τιποτα καινουριο, μετα θα εχεις και απαιτησεις. Κατσε εδω με τις ιδιες παλιες ιδεες, τις ξεφτισμενες γνωσεις, να διδαξεις τα παιδια μας. Ε δεν χρειαζεται να μαθουν και πολλα..... μην το παρακανεις. Αραξε στην ελληνική (σαπιο)κουλτουρα....
Ξεφτιλισμενοι εντελως, ειναι για πολλες σφαλιαρες (συγγνωμη αλλα τα'χω παρμενα >:( )

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #497 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2011, 09:22:10 pm »
Αφου λοιπόν είναι δύσκολο να πάρουμε πλήρη εκπαιδευτική άδεια έστρεψα την έρευνα μου στο τι ισχύει για τις εκπαιδευτικές άδειες όταν διδάσκουμε κανονικά σε σχολείο. Εγώ κάνω διδακτορικό και (αν κατάλαβα καλά από την εγκύκλιο αδειών) δικαιούμαι μέχρι 20 μέρες για συνάντηση με τον επιβλέπων καθηγητή.

Είναι δυνατόν ο διευθυντής του σχολείου να μου δώσει 20 μέρες εκπαιδευτικής άδειας;

το Πανεπιστήμιο μου είναι σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα από αυτο του σχολείου μου (με θάλασσα στη μέση) και ίσως λόγω οδοιπορικών να μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #498 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2011, 09:40:18 pm »
Αφου λοιπόν είναι δύσκολο να πάρουμε πλήρη εκπαιδευτική άδεια έστρεψα την έρευνα μου στο τι ισχύει για τις εκπαιδευτικές άδειες όταν διδάσκουμε κανονικά σε σχολείο. Εγώ κάνω διδακτορικό και (αν κατάλαβα καλά από την εγκύκλιο αδειών) δικαιούμαι μέχρι 20 μέρες για συνάντηση με τον επιβλέπων καθηγητή.

Είναι δυνατόν ο διευθυντής του σχολείου να μου δώσει 20 μέρες εκπαιδευτικής άδειας;

το Πανεπιστήμιο μου είναι σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα από αυτο του σχολείου μου (με θάλασσα στη μέση) και ίσως λόγω οδοιπορικών να μπορούσαν να δικαιολογηθούν.

Νομίζω ότι λέει "20 μέρες για συνάντηση με τους επιβλέποντες κασθηγητές, αν δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία της υπηρεσίας"....
20 συνεχόμενες μέρες παρεμποδίζουν τη λειτουργία, μάλλον....
Πάντως γνωστή μου που κάνει διδακτορικό εδώ και 6 χρόνια δεν έχει καταφέρει να της δώσουν καμία μέρα αυτή την άδεια, με τη δικαιολογία του τι θα γίνουν τα παιδιά...
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #499 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2011, 10:33:01 pm »
Δεν εννοούσα 20 συνεχώμενες μέρες αλλά αθροιστικά 20 μέρες σε ένα σχολικό έτος (π.χ. 4x5 μέρες). Πάντως αιρετός ΑΠΥΣΔΕ της περιοχής μου είπε ότι ο Περιφεριακός Διευθυντής έδωσε εντολή στους διευθυντές σχολείων να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές χωρίς κάτι πιο συγκεκριμένο.

Μάλλον βλέπουν κάποιους από μας να είμαστε με το δάκτυλο στην σκανδάλη (άδεια ανευ αποδοχών) και προσπαθούν να μην γίνει εντελώς μπάχαλο στα σχολεία.

Νομίζω ότι λέει "20 μέρες για συνάντηση με τους επιβλέποντες κασθηγητές, αν δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία της υπηρεσίας"....
20 συνεχόμενες μέρες παρεμποδίζουν τη λειτουργία, μάλλον....
Πάντως γνωστή μου που κάνει διδακτορικό εδώ και 6 χρόνια δεν έχει καταφέρει να της δώσουν καμία μέρα αυτή την άδεια, με τη δικαιολογία του τι θα γίνουν τα παιδιά...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 19, 2011, 10:34:38 pm από vgargan »

Αποσυνδεδεμένος vasileios

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #500 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2011, 08:49:05 am »
νομίζω πως μπορείς να ζητήσεις άδεια ολιγοήμερη αρκεί να συνοδεύεται από κάποιο δικαιολογητικό. Σχετικό το:

"Οι άδειες εξετάσεων ισχύουν και για τους εκπαιδευτικούς που εκπονούν διδακτορική διατριβή, προκειμένου να συναντηθούν με τον επιβλέποντα καθηγητή, να παρουσιάσουν τη διατριβή τους ή να την υποστηρίξουν. Δεδομένου όμως ότι στην προκείμενη περίπτωση οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν συμμετέχουν σε εξετάσεις, η άδεια θα χορηγείται κάθε φορά μετά από συνεκτίμηση των αναγκών τόσο της υπηρεσίας όσο και της εκπόνησης της διδακτορικής διατριβής των ενδιαφερομένων (αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 53.9673/16848/21-4-2003 έγγραφο του ΥΠΕΣΣΔΑ)."

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια νεότερη σχετική διάταξη.
"Δάσκαλε, δεν είμαι δοχείο να με γεμίσεις. Είμαι σπίρτο να με ανάψεις..." (Ι. Κακριδής)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #501 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 08:28:36 am »
Παιδιά, ξέρω ότι όλοι κοντεύουμε να τρελλαθούμε από τα νέα μισθολογικά δεδομένα, όμως χρειάζομαι την εκτίμησή σας για το ακόλουθο θέμα:

Όταν έχεις υποχρέωση να υπηρετήσεις στο δημόσιο για Χ χρόνια λόγω χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας (όπου Χ = τριπλάσιο του χρόνου εκπ. άδειας), μπορούν με τα νέα δεδομένα να σε δεσμεύουν; Όταν ζήτησες και πήρες την άδεια δεν υπολόγιζες φυσικά ότι ο μισθός σου θα πέσει στο μισό...

Εννοώ δεν είναι παράνομο μέσω κάποιας νομικής οδού; Με αυτή τη λογική θα είσαι υποχρεωμένος να υπηρετήσεις ακόμη και αν ο μισθός σου πάει 300 ευρώ, έτσι δεν είναι;
"Δάσκαλε, δεν είμαι δοχείο να με γεμίσεις. Είμαι σπίρτο να με ανάψεις..." (Ι. Κακριδής)

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #502 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 08:35:46 am »
Περίμενε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και ψάξτο με ένα νομικό καλύτερα! Έχεις δίκιο, μεγάλη παγίδα!
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #503 στις: Οκτωβρίου 07, 2011, 09:00:29 am »
Ευχαριστώ για την απάντηση, απλώς νιώθω μεγάλη αδικία για όλο αυτό που συμβαίνει, έφυγα από καλή εταιρεία του ιδιωτικού τομέα με πολλές προοπτικές και κοντεύω να το σκυλομετανιώσω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)