Σύνολο ψηφοφόρων: 226
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμένα πάλι μου αρέσει η ιδέα της διδασκαλίας και της επικοινωνίας με τα παιδιά. Η φιλολογία ίσως ήταν σαν αντικείμενο αυτό που άρεσε περισσότερο, αλλά αν είναι να πάω 40 για να μπω σε τάξη (σχολείου όχι φροντιστηρίου) , ίσως καλύτερα τότε να χα βάλει το νηπιαγωγών που τουλάχιστον έχει πιο ευοίωνες προοπτικές και το θεωρώ με διαφορετικό τρόπο, εξίσου δημιουργικό με το επάγγελμα του φιλολόγου. Από άποψη γνώσεων πάντως, αν αφαιρέσουμε το επαγγελματικό κομμάτι, μπορώ να πω ότι σαφώς δεν μετανιώνω. Η φιλολογία είναι συναρπαστική επιστήμη.
Παράθεση από: chryssoulaki στις Ιουλίου 03, 2008, 12:56:50 amΕμένα πάλι μου αρέσει η ιδέα της διδασκαλίας και της επικοινωνίας με τα παιδιά. Η φιλολογία ίσως ήταν σαν αντικείμενο αυτό που άρεσε περισσότερο, αλλά αν είναι να πάω 40 για να μπω σε τάξη (σχολείου όχι φροντιστηρίου) , ίσως καλύτερα τότε να χα βάλει το νηπιαγωγών που τουλάχιστον έχει πιο ευοίωνες προοπτικές και το θεωρώ με διαφορετικό τρόπο, εξίσου δημιουργικό με το επάγγελμα του φιλολόγου. Από άποψη γνώσεων πάντως, αν αφαιρέσουμε το επαγγελματικό κομμάτι, μπορώ να πω ότι σαφώς δεν μετανιώνω. Η φιλολογία είναι συναρπαστική επιστήμη.εισαι δικια μου εσυ! φανταζομαι τα παιδια του δημοτικου σε τρελαινουν και τα βαριεσαι κιολας,κανω λαθος; μηπως σου αρεσουν και οι θορυβωδεις και πολυπληθεις (ε ρε χαρα στο υπεπθ!... ) ταξεις;
Παράθεση από: vifo στις Ιουλίου 03, 2008, 07:47:00 amΠαράθεση από: chryssoulaki στις Ιουλίου 03, 2008, 12:56:50 amΕμένα πάλι μου αρέσει η ιδέα της διδασκαλίας και της επικοινωνίας με τα παιδιά. Η φιλολογία ίσως ήταν σαν αντικείμενο αυτό που άρεσε περισσότερο, αλλά αν είναι να πάω 40 για να μπω σε τάξη (σχολείου όχι φροντιστηρίου) , ίσως καλύτερα τότε να χα βάλει το νηπιαγωγών που τουλάχιστον έχει πιο ευοίωνες προοπτικές και το θεωρώ με διαφορετικό τρόπο, εξίσου δημιουργικό με το επάγγελμα του φιλολόγου. Από άποψη γνώσεων πάντως, αν αφαιρέσουμε το επαγγελματικό κομμάτι, μπορώ να πω ότι σαφώς δεν μετανιώνω. Η φιλολογία είναι συναρπαστική επιστήμη.εισαι δικια μου εσυ! φανταζομαι τα παιδια του δημοτικου σε τρελαινουν και τα βαριεσαι κιολας,κανω λαθος; μηπως σου αρεσουν και οι θορυβωδεις και πολυπληθεις (ε ρε χαρα στο υπεπθ!... ) ταξεις;Αγαπητέ/η vifo μου αρέσουν γενικά πολύ τα παιδιά και δεν κάνω διαχωρισμό ηλικίας. Αν θες να μάθεις θα μου άρεσε πολύ να ήμουν δασκάλα και ακόμη περισσότερο νηπιαγωγός, απλώς σαν αντικείμενο διδασκαλίας προτιμώ τη φιλολογία. Και στο λέω αυτό γιατί για λόγους οικονομικούς τυγχάνει παράλληλα να διδάσκω σε τέτοιες μικρές ηλικίες ως καθηγήτρια ξένης γλώσσας και ξέρω πλεον τί μου αρέσει και τι είμαι άξια να κάνω. Αν αυτό σου φαίνεται κάπως αταίριαστο και άξιο ειρωνείας, είναι δικαίωμά σου, αλλά σαν εκπαιδευτικός που φαντάζομαι ότι είσαι, νομίζω ότι θα μπορούσες να επιδείξεις λίγο ήθος και να προσέχεις τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι ακόμη και αν διαφωνείς και μάλιστα σε απόψεις προσωπικές και υποκειμενικές. Και όχι οι θορυβώδεις και πολυπληθείς τάξεις δεν μου αρέσουν, προτιμώ τα ήσυχα παιδιά