Σύνολο ψηφοφόρων: 226
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
...αλλά γενικά είμαι της άποψης κάθε εμπόδιο για καλό και ότι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει ...
σε ευχαριστω pelazi! πραγματικα εχω μεινει ενεα, αλλα επειδη ειναι καλοκαιρι και διαβαζουμε και για τον ασεπ... ολα συγχωρουνται... "λιγο η ζεστη λιγο τα λογια του παπα..." παντα επικαιρο! πωπω, χωρις να εχω ιδεα εφτιαξα ερωτηση για τον επομενο ασεπ (βλεπε ερωτηση για απορια-ειρωνεια:"χρειαζεται ο δασκαλος σημερα;")!
Από τα 13 ήθελα να γίνω Φιλόλογος, απόφαση την οποία στήριζα μέχρι και τα στερνά σχεδόν των σπουδών μου κι ας ήταν ολοένα και με λιγότερο πάθος. Λίγο πριν έρθει η πολυαναμενόμενη ώρα της αποφοίτησής μου κι έκτοτε, ειλικρινά το έχω μετανιώσει καθώς κατάλαβα αυτό που μου έλεγε επίμονα ο πατέρας μου την ημέρα εκείνη που συμπληρώναμε το μηχανογραφικό μου (κι εγώ φυσικά είχα λυσσάξει να βάλω πρώτες τις φιλολογίες) : Καλό είναι παιδί μου το όνειρο που έχει ο καθένας μας για το τι θέλει να γίνει, αλλά κοίτα να διαλέξεις κάτι που θα σου προσφέρει επαγγελματική ασφάλεια. Ας βάλουμε παιδαγωγικά μιας και την πιάνεις τη σχολή και θα έχεις κι εξασφαλισμένη δουλειά τώρα που έχουν απορρόφηση. ''Όοοοοχι'' απαντούσα εγώ με απαξιωτικό υφάκι... Θεωρούσα ότι η Φιλολογία ήταν κάτι πολύ ανώτερο κι ότι εκεί ανήκα. Μπορεί να είναι εν τέλει, αλλά κατάλαβα a posteriori βέβαια πόσο δίκιο είχε (γι'ακόμη μια φορά) ο μπαμπάς μου.
Όταν αργότερα παντρεύτηκα και είδα τις υποχρεώσεις να διπλασιάζονται, τότε οπλίστηκα με δύναμη και έδωσα κατατακτήριες για το Παιδαγωγικό. Ορκίστηκα το 2007 και έκτοτε εργάζομαι. Δε μετανιώνω για τη φιλολογία... Όχι... Μετανιώνω επειδή το δεδομένο σύστημα δε σου δίνει τη δυνατοτήτα να εργαστείς πάνω σε αυτό που πραγματικά αγαπάς. Ευτυχώς, εγώ νιώθω από τις τυχερές, γιατί στο βαθμό που μπορώ, μεταλαμπαδεύω μέρος της γνώσης μου από τα κλασικά γράμματα στους μικρούς μαθητές μου.Εύχομαι τα πράγματα στο μέλλον να γίνουν καλύτερα για όλες τις ειδικότητες και εύχομαι το παιδί που περιμένω να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να εφαρμόσει αυτό που θα αγαπά.