*

Αποστολέας Θέμα: Επιδόματα εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 25598 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mihanikos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Επιδόματα εκπαιδευτικών
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 05, 2007, 12:51:39 am »
η απόφαση βγήκε τον ιούνιο και δεν ακούστηκε γιατί ήταν αρνητική, οπότε δεν είχε αξία για τα ΜΜΕ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:36:02 »

Αποσυνδεδεμένος panzos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • We are a way for the Cosmos to know itself
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 05, 2007, 01:06:51 pm »
mhxanikos επειδή σε βλέπω ενημερωμένο θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις καμια εξέλιξη 1.στο θέμα διεκδίκησης της διατήρησης της υπογραφής του μηχανικού όπως αντίστοιχα συμβαίνει στους δικηγόρους.
2.το πρώην 7 τοις χιλίοις

Πάντως το μεγαλύτερο μέτρο πίεσης ειδικά προς το ΤΕΕ είναι να μπορούμε να μην είμαστε ασφαλισμένοι υποχρεωτικά στο ΤΣΜΕΔΕ. Όταν θα δούν ενα κύμα φυγής απο το ΤΣΜΕΔΕ θέλω να δώ αν είναι όσο χαλαροί είναι και τώρα που έχουν καταντήσει τους μηχανικούς τους χειρότερα αμοιβόμενους καθηγητές της
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2007, 04:04:17 pm από panzos »
“When Kepler found his long-cherished belief did not agree with the most precise observation, he accepted the uncomfortable fact. He preferred the hard truth to his dearest illusions; that is the heart of science.” - Carl Sagan

Αποσυνδεδεμένος redhata

• Νέο μέλος
  • *
  • rEdHaTa
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 05, 2007, 08:41:06 pm »
Είμαι καθηγητής πληροφορικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με το ότι δεν δικαιούμαστε το επίδομα πληροφορικής θέλω να πω τα παρακάτω:
1) Ο ρόλος του καθηγητή πληροφορικής είναι διττός μέσα στο εργαστήριο, είναι και εκπαιδευτικός και διαχειριστής ενός τοπικού δικτύου.
2) Μπορεί οι ώρες εργασίας του καθηγητή πληροφορικής μέσα στο εργαστήριο να είναι μειωμένες(σε σχέση με κάποια άλλη ειδικότητα που παίρνει το επίδομα) αλλά οι υπολογιστές που έχει γύρω του είναι πολλαπλάσιοι(12-15).
3) Ο καθηγητής πληροφορικής είτε το θέλει είτε όχι, είτε το καταλαβαίνει είτε όχι, εκτός από διαχειριστής του τοπικού δικτύου του εργαστηρίου είναι και διαχειριστής του μηχανογραφικού συστήματος της γραμματειακής υποστήριξης του σχολείου(1 pc τουλάχιστον), όπου μερικές ή πολλές φορές μετατρέπεται και σε χρήστη του(στατιστικά, κείμενα, μισθοδοτικά, email κλπ.)
Έχουμε δηλαδή στο πρόσωπο του καθηγητή πληροφορικής 4 σε 1,(1 εκπαιδευτικό, 2 διαχειριστές και 1 έναν περιστασιακό ή και μόνιμο χρήστη).
Όλα αυτά εμένα με κάνουν να θεωρώ το ότι δεν παίρνουμε επίδομα πληροφορικής, τουλάχιστον άδικο.
Δεν ξέρω αν έχει γίνει κάποια κίνηση διεκδίκησης του επιδόματος αλλά είμαι πρόθυμος είτε να ακολουθήσω είτε να ξεκινήσω κάτι, μαζί με όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται.
 :-\

Αποσυνδεδεμένος billpet

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 06, 2007, 12:42:51 am »
mhxanikos επειδή σε βλέπω ενημερωμένο θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις καμια εξέλιξη στο πρώην 7 τοις χιλίοις

Πάντως το μεγαλύτερο μέτρο πίεσης ειδικά προς το ΤΕΕ είναι να μπορούμε να μην είμαστε ασφαλισμένοι υποχρεωτικά στο ΤΣΜΕΔΕ.

Γιατί χάσαμε το 6 τοις χιλίοις και έχουμε ελπίδα για το 7? Δεν θα είναι μια απ' τα ίδια? Γίνονται ξεχωριστές διεκδικήσεις?
Αλήθεια έχετε κανένα νέο για πιθανή δικαστική δεικδίκηση για την προαιρετική αποχώρηση από το ΤΣΜΕΔΕ?

Συνάδελφοι μηχανικοί, εδώ που φτάσανε τα πράγματα δεν πάει άλλο... Η αδίκια σε βάρος μας είναι κατάφορη... Λες και μας τιμωρούνε επειδή τολμήσαμε να ασχοληθούμε με την εκπαίδευση... Πρέπει επιτέλους να συνασπιστούμε (και σίγουρα τουλάχιστον να ανταλλάξουμε απόψεις επί των θεμάτων που μας απασχολούν...)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:36:02 »

Αποσυνδεδεμένος mihanikos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 09, 2007, 03:25:47 pm »
Για το θέμα της υπογραφής δε ξέρω εάν γίνεται κάποια κίνηση. Για το επτά τοις χιλίοις δικαστικά δεν υπάρχει ελπίδα από τη στιγμή που χάσαμε το έξι. Ξέρω ότι γίνονται επαφές με τεε και εμδηδας να υποστηρίξουν αιτημά μας προς την κυβέρνηση να συμπεριληφθούμε στους δικαιούχους με νομοθετική ρύθμιση. Κάποτε αυτό θα ήταν αδιανόητο γιατί θα σήμαινε λιγότερα χρήματα για τους υπόλοιπους μηχανικούς του δημοσίου λόγω αύξησης των δικαιούχων του πόρου. Τώρα όμως που έχει καθοριστεί ένα στάνταρ ποσό (550 ευρώ) θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Προσωπικά όμως είμαι απαισιόδοξος. Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς μη περιμένεις άλλους να σε ξύσουν.

Αποσυνδεδεμένος billpet

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουλίου 12, 2007, 01:48:03 am »
Για το θέμα της υπογραφής δε ξέρω εάν γίνεται κάποια κίνηση. Για το επτά τοις χιλίοις δικαστικά δεν υπάρχει ελπίδα από τη στιγμή που χάσαμε το έξι. Ξέρω ότι γίνονται επαφές με τεε και εμδηδας να υποστηρίξουν αιτημά μας προς την κυβέρνηση να συμπεριληφθούμε στους δικαιούχους με νομοθετική ρύθμιση. Κάποτε αυτό θα ήταν αδιανόητο γιατί θα σήμαινε λιγότερα χρήματα για τους υπόλοιπους μηχανικούς του δημοσίου λόγω αύξησης των δικαιούχων του πόρου. Τώρα όμως που έχει καθοριστεί ένα στάνταρ ποσό (550 ευρώ) θεωρητικά θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Προσωπικά όμως είμαι απαισιόδοξος. Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς μη περιμένεις άλλους να σε ξύσουν.

Γι' αυτό διάβασα στο Ενημερωτικό Δελτίο ΤΕΕ για τις επαφές που λες στη σελίδα των "Μηχανικών της Εκπαίδευσης". Πάντως δεν έπρεπε να ενημερώσουν όλους τους εκπαιδευτικούς Μηχανικούς για τις εξελίξεις; Ξέρεις mihanikos αν έχουν προσφύγει συνάδελφοι στα δικαστήρια με το αίτημα της διαγραφής από το ΤΣΜΕΔΕ;

Θα ήθελα επίσης να μου πεις από πού ενημερώνεσαι για όλα αυτά γιατί είμαι νέος στην εκπαίδευση και δεν μπορώ να βρω πηγές πληροφόρησης γύρω από τα θέματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς μηχανικούς... Το site των "Μηχανικών της Εκπαίδευσης" έχει καιρό που δεν ανανεώνεται.

Πάντως γενικά παρατηρώ απάθεια στους συναδέλφους... Ή τελικά δεν έχουν κι αυτοί πληροφόρηση; Δεν είναι δυνατόν να μην αγανακτούν που με τις επιπλέον κρατήσεις γινόμαστε οι χειρότερα αμειβόμενοι καθηγητές στα σχολεία ενώ έχουμε τα περισσότερα χρόνια σπουδών...

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουλίου 12, 2007, 02:13:50 am »
Έχουμε δηλαδή στο πρόσωπο του καθηγητή πληροφορικής 4 σε 1,(1 εκπαιδευτικό, 2 διαχειριστές και 1 έναν περιστασιακό ή και μόνιμο χρήστη).
 :-\
..βάλε και το μόνιμο χρήστη στο σπίτι.. Όλη η προετοιμασία σε υπολογιστή δε γίνεται;
  ;)

Αποσυνδεδεμένος panzos

• Πλήρες μέλος
  • We are a way for the Cosmos to know itself
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 01, 2007, 03:32:14 pm »
30-32 ευρώ αύξηση του επιδόματος πληροφορικής

Αυξάνει από αύριο μέχρι και 68,18% το επίδομα πληροφορικής που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο περί αγορών χρηματοπιστωτικών μέσων προβλέπεται ακόμα μια προεκλογική παροχή της κυβέρνησης: η αύξηση του εν λόγω επιδόματος που διαμορφώνεται πλέον σε:

* 120 από 88 ευρώ, ήτοι αύξηση 36,36% για αναλυτές, προγραμματιστές και ηλεκτρονικούς μηχανικούς.

* 104 από 74 ευρώ, ήτοι αύξηση 40,54% για χειριστές-χειρίστριες ηλεκτρονικών υπολογιστών, διατρητικών μηχανών και εισαγωγής στοιχείων.

* 74 από 44 ευρώ, ήτοι αύξηση 68,18% για κωδικογράφους και χειριστές κοπτικών μηχανημάτων που απασχολούνται κατά πλήρες ωράριο εργασίας σε οργανωμένα κέντρα πληροφορικής.

Πηγή : http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=59345736

Έχει σημειώσει πρόοδο κάποια κίνηση για την  διεκδίκηση του επιδόματος πληροφορικής ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 01, 2007, 03:35:16 pm από panzos »
“When Kepler found his long-cherished belief did not agree with the most precise observation, he accepted the uncomfortable fact. He preferred the hard truth to his dearest illusions; that is the heart of science.” - Carl Sagan

Αποσυνδεδεμένος xrysaki_k

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 24, 2007, 01:13:25 pm »
τι ειναι αυτο το επιδομα εξωδιδακτικης απασχολησης παιδια? το δικαιουμαστε ολοι? ακόμα και στα ιδιωτικα εκπαιδευτηρια?
ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Gi@

• Έμπειρο μέλος
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 24, 2007, 03:59:53 pm »
Κι εγώ έχω την ίδια απορία... Αλλά κανένας δεν ξέρει;;;
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος nchristina

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 24, 2007, 11:01:55 pm »
Νομίζω οτι είναι για προετοιμασία στο σπίτι. Το δικαιούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Αποσυνδεδεμένος psipsinel

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 25, 2007, 01:11:33 am »
 :) επειδή εργαζόμουν σε ιδιωτικο εκπαιδευτήριο μπορώ να σε πληροφορήσω πως ολοι παίρνουμε αυτό το περίφημο επίδομα,το οποίο αφορά τη δουλειά που κάνεις στο σπίτι...ξέρεις,διάβασμα...διόρθωμα κτλ...

Αποσυνδεδεμένος Gi@

• Έμπειρο μέλος
  • Νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 25, 2007, 08:50:11 am »
Δηλαδή πόσο είναι περίπου ο μισθός σε ένα ιδιωτικό σχολείο;; Ξεκίνησα σε ιδιωτικό σχολείο... αλλά δεν ξέρω καθόλου πόσα είναι τα λεφτά. Και γνωρίζεται μήπως μετράει η προυπηρεσία από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς; Ευχαριστώ.
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος psipsinel

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70, όταν παίρνω φόρα...φόρα κατηφόρα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 27, 2007, 03:20:46 pm »
Αν εργάζεσαι πρώτη χρονιά ο μισθός σου θα κυμαίνεται γύρω στα 1000 ευρώ πάνω κάτω... αν θυμάμαι καλά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)