*

Αποστολέας Θέμα: Η ΚΥΡΙΑ Χ.  (Αναγνώστηκε 31650 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Η ΚΥΡΙΑ Χ.
« Απάντηση #70 στις: Ιουλίου 12, 2008, 03:22:44 pm »
Καιρός να μας πεις Τηλέμαχε , να καταργήσουμε και τις απεργίες .

Πάντως το να βλέπεις μονόπλευρα κάποια πράγματα και να βλέπεις μόνο αρνητικά (ψάχνοντας την απόδειξη προς αυτή την κατεύθυνση) , κατι σημαίνει ...........

Δεν είμαστε όμως σε φόρουμ ψυχολογίας , για να λύσω τον γρίφο .

( π.χ. αν το ωράριο των εκπαιδευτικών ειναι το μικροτερο στην Ευρώπη , δεν μας είπες τι γίνεται με τους μισθούς  ??? )

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:00:29 »

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιουλίου 12, 2008, 03:39:28 pm »
στην μητερα που εστειλε την επιστολη (και κατ'επεκταση στον καθε γονεα που εχει παραπονα) και στον δημοσιογραφο να διαμαρτυρηθεις αν νομιζεις οτι το αρθρο ειναι ελλιπες...και το θεμα του δεν ειναι οι μισθοι των εκπαιδευτικων αλλα το γιατι δεν γινεται το μαθημα στην ποσοτητα και στην ποιοτητα που πρεπει...

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιουλίου 12, 2008, 03:53:10 pm »
Διαμαρτύρομαι σε εσένα , που όσες φορές έχω πετύχει κείμενο σου στο φόρουμ , δείχνει μια μονόπλευρη οπτκή . Το κείμενο μπορεί να το έγραψε άλλος , αλλα ΕΣΥ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕΣ για να αποδείξεις ΤΙ ?

Στην κοινότητα αυτή , υποτίθεται οτι είμαστε εκπαιδευτικοί , διατεθιμένοι να συζητήσουμε ........ Αλλα αν κάποιος απο εμάς καταλήγει να τα βλέπει όλα στραβά και να κατηγορεί ΜΟΝΟ , αναρρωτιέμαι τι θέλει να πετύχει και πόσο ικανος είναι να δεί την διάθεση για βελτιωση και την προσπάθεια μερικών έστω εκπαιδευτικών ..... ή αν απλά θέλει να ακυρώσει κάθε προσπάθεια , κάθε διάθεση , κάθε αποτέλεσμα .

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 03:55:23 pm από k_k »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιουλίου 12, 2008, 03:55:21 pm »
Παράθεση
Οπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, πέραν του κανονικού και εκ του νόμου θεσπισμένου ωραρίου μαθημάτων για καθηγητές και μαθητές, που είναι το μικρότερο στην Ευρώπη

Μέγας μύθος, που κάποιοι επαναλαμβάνουν συνεχώς χωρίς στοιχεία. Μια ματιά στα curricula των άλλων χωρών της Ε.Ε., αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν είναι λιγότερες οι ώρες μαθημάτων και περισσότερες οι διακοπές στην Ελλάδα, αλλά σε σύγκριση με ορισμένες χώρες (π.χ. Γαλλία) το πρόγραμμα των μαθητών είναι πολύ πιο φορτωμένο, ειδικά από τότε που προστέθηκε η έβδομη ώρα (κουτσουρεμένη και καθόλου παραγωγική, λόγω της κόπωσης των παιδιών):
http://www.eurydice.org/portal/page/portal/Eurydice/EuryCountry
Πιο εύκολα θα τα βρείτε με τη μηχανή αναζήτησης εδώ:
http://www.eurydice.org/portal/page/portal/Eurydice/EuryStructure?chapId=-1
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 12, 2008, 04:08:06 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 12:00:29 »

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιουλίου 12, 2008, 04:09:34 pm »
Διαμαρτύρομαι σε εσένα , που όσες φορές έχω πετύχει κείμενο σου στο φόρουμ , δείχνει μια μονόπλευρη οπτκή . Το κείμενο μπορεί να το έγραψε άλλος , αλλα ΕΣΥ ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΕΣ για να αποδείξεις ΤΙ ?

Στην κοινότητα αυτή , υποτίθεται οτι είμαστε εκπαιδευτικοί , διατεθιμένοι να συζητήσουμε ........ Αλλα αν κάποιος απο εμάς καταλήγει να τα βλέπει όλα στραβά και να κατηγορεί ΜΟΝΟ , αναρρωτιέμαι τι θέλει να πετύχει και πόσο ικανος είναι να δεί την διάθεση για βελτιωση και την προσπάθεια μερικών έστω εκπαιδευτικών ..... ή αν απλά θέλει να ακυρώσει κάθε προσπάθεια , κάθε διάθεση , κάθε αποτέλεσμα .

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Ιουλίου 12, 2008, 05:28:57 pm »
Δεν κατάλαβα δηλαδή...........οι απεργίας της φταίνε της κυρίας Ιωαννίδου?
Μάλλον ιδιωτική υπάλληλος θα είναι και δεν έχει δικαίωμα να απεργήσει.

Το κακό δεν είναι ότι χάνονται μαθήματα λόγω απεργειακών κινητοποιήσεων.
Το κακό είναι ότι χάνονται μαθήματα γιατί τυχαίνει πολλές φορές να βάζουν υποχρεώσεις του σχολείου πάνω στην ώρα των μαθημάτων.

Ξέρω γονέα που πήγε να πάρει τα παιδιά του από το γυμνάσιο και τα πήρε μια και καλή από το συγκεκριμένο σχολείο γιατί ήταν Τσικνοπέμπτη
και οι καθηγητές τα είχαν αμολύσει τα παιδιά στις αυλές όλη μέρα για να ψήσουν με την ησυχία τους.
Μα είναι πράγματα αυτά τώρα?
Άμα θέλουν να ψήσουν,να ψήσουν μετά το μάθημα,όχι κατά διάρκεια.
Είναι πολύ προκλητική αυτή η συμπεριφορά.

Σε ποια ιδιωτική εταιρεία έχετε δει να γίνονται τέτοια?
Και μη μου πείτε ότι 1η φορά ακούτε παρόμοιο περιστατικό.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Ιουλίου 12, 2008, 06:47:04 pm »
η σε ποια ιδιωτικη εταιρεια εχεις ακουσει να κλεινει τις τελευταιες ωρες του ωραριου επειδη υπαρχει συνελευση ή εκλογες;...οι συνελευσεις και οι εκλογες και οι ελεγχοι απογευματα ή Σαββατο....η θα θιγουν τα συνδικαλιστικα κεκτημενα;

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #77 στις: Ιουλίου 12, 2008, 07:18:31 pm »
τα αρνητικα τα αναφερω γιατι αυτα πρεπει να αλλαξουν...να καταργηθουν , να παψουν να υπαρχουν...τα θετικα γιατι να τα αναφερω; να πανηγυριζω επειδη καποιοι εκπαιδευτικοι κανουν ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και εργαζονται οπως πρεπει;εκει θα καταντησουμε ;να θεωρουμε κατορθωμα , αξιο συγχαρητηριων ,αξιομνημονευτο στοιχειο το το οτι καποιος δικαιολογημενα παιρνει τα λεφτα που παιρνει;το οτι σεβεται τους γονεις και τους μαθητες και δεν τους στελνει στα φροντιστηρια;μα αυτος ο εκπαιδευτικος κανει το αναμενομενο ,το φυσιολογικο αυτο που ολη η κοινωνια περιμενει απο εμας...
για τα κακα της εκπαιδευσης ομως  οπως αυτα που αναφερει το κειμενο (και μην μενεις στις απεργιες ) πρεπει ολοι να προβληματιστουμε και να τα αντιμετωπισουμε..περιμενω λοιπον απο σενα να πεις κατι για ''την ταμπακιερα'' του κειμενου και να μην καταφευγεις σε ανουσιους αφορισμους και ειρωνειες...
Ποιός σου είπε ότι δεν πρέπει να επιβραβεύεις και να μνημονεύεις τα θετικά? Δηλαδή αυτός που κάνει το σωστό και το "αυτονόητο" για ποιούς λόγους θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει αν δεν έχει τουλάχιστον κάποιες ηθικές απολαβές? Ποιος σου είπε ότι το μπράβο και το ευχαριστώ είναι στα αυτονόητα? Γιατί κάποιος να εξακολουθεί να είναι σωστός όταν η μόνη μνεία που γίνεται και το μόνο που προβάλλεται είναι το αρνητικό?
Κι αφού λοιπόν θέλεις να προβληματιστούμε για αυτό και μόνο ότι εκμηδενίζει και αμαυρώνει τον εκπαιδευτικό προβάλεις μπορείς να μας πεις πρώτα εσύ τι πρέπει να γίνει για την «ταμπακιέρα» του κειμένου?
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Ιουλίου 12, 2008, 07:23:47 pm »
Αφού τόσο εξυμνείτε τις αρετές του ιδιωτικού τομέα δεν καταλαβαίνω γιατί παραμένετε στο δημόσιο ή δεν επιδιώκεται μια θέση στον ιδιωτικό τομέα.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος returnaround

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: Ιουλίου 12, 2008, 07:31:45 pm »
Θα συμφωνήσω με τον Τηλέμαχο, κι ας με βάλετε κι εμένα στη μαύρη λίστα. Έμπαινα στο φόρουμ ως επισκέπτης τότε με τη μεγάλη απεργία των δασκάλων, και δεν τα πίστευα αυτά που έβλεπα... ήμουν τότε ένας από την περίφημη πια "γενιά των 700 Ευρώ" (πολύ πριν γίνουμε μόδα), και βλέποντας τους εκπαιδευτικούς να εξαναγκάζουν ολόκληρη κοινωνία - γονείς που ίσα ίσα να τα βγάζουν πέρα - να κάνουν "ταρζανιές" επί ενάμιση μήνα, γιατί οι εκπαιδευτικοί σκέφτηκαν ότι ΕΚΕΙΝΟΙ  αξίζουν 1400Ε και έπρεπε να κάνουν πάση θυσία απεργία εις βάρος όλων των υπόλοιπων - ε, ένιωθα οργή (και τυχερός που δεν έχω παιδιά). Οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα του σήμερα, είναι άρχοντες. Μισθός τουλάχιστον 1000Ε. Ωράριο ανθρώπινο και με το παραπάνω (για ρωτάτε και τους... 700). Διακοπές αβέρτα. Έλεγχος μηδέν. Και θέλετε και απεργία. Επαναλαμβάνω: στην Ελλάδα ζείτε, κοιτάξτε γύρω σας, και δείτε τι γίνεται. Δυστυχώς, έτσι είναι. Όσοι μένουμε, υπομένουμε. Όσοι δεν έχουν υπομονή, αναγκάζονται να φύγουν έξω, για να μην πεινάσουν. Τουλάχιστον, εσείς δεν θα πεινάσετε.

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Ιουλίου 12, 2008, 07:35:39 pm »
Αφού τόσο εξυμνείτε τις αρετές του ιδιωτικού τομέα δεν καταλαβαίνω γιατί παραμένετε στο δημόσιο ή δεν επιδιώκεται μια θέση στον ιδιωτικό τομέα.

γιατι εχουμε ονειρο να κανουμε το δημοσιο τομεα να λειτουργει με τις αρετες του ιδιωτικου....

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιουλίου 12, 2008, 07:40:41 pm »
τα αρνητικα τα αναφερω γιατι αυτα πρεπει να αλλαξουν...να καταργηθουν , να παψουν να υπαρχουν...τα θετικα γιατι να τα αναφερω; να πανηγυριζω επειδη καποιοι εκπαιδευτικοι κανουν ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και εργαζονται οπως πρεπει;εκει θα καταντησουμε ;να θεωρουμε κατορθωμα , αξιο συγχαρητηριων ,αξιομνημονευτο στοιχειο το το οτι καποιος δικαιολογημενα παιρνει τα λεφτα που παιρνει;το οτι σεβεται τους γονεις και τους μαθητες και δεν τους στελνει στα φροντιστηρια;μα αυτος ο εκπαιδευτικος κανει το αναμενομενο ,το φυσιολογικο αυτο που ολη η κοινωνια περιμενει απο εμας...
για τα κακα της εκπαιδευσης ομως  οπως αυτα που αναφερει το κειμενο (και μην μενεις στις απεργιες ) πρεπει ολοι να προβληματιστουμε και να τα αντιμετωπισουμε..περιμενω λοιπον απο σενα να πεις κατι για ''την ταμπακιερα'' του κειμενου και να μην καταφευγεις σε ανουσιους αφορισμους και ειρωνειες...
Ποιός σου είπε ότι δεν πρέπει να επιβραβεύεις και να μνημονεύεις τα θετικά? Δηλαδή αυτός που κάνει το σωστό και το "αυτονόητο" για ποιούς λόγους θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει αν δεν έχει τουλάχιστον κάποιες ηθικές απολαβές? Ποιος σου είπε ότι το μπράβο και το ευχαριστώ είναι στα αυτονόητα? Γιατί κάποιος να εξακολουθεί να είναι σωστός όταν η μόνη μνεία που γίνεται και το μόνο που προβάλλεται είναι το αρνητικό?
Κι αφού λοιπόν θέλεις να προβληματιστούμε για αυτό και μόνο ότι εκμηδενίζει και αμαυρώνει τον εκπαιδευτικό προβάλεις μπορείς να μας πεις πρώτα εσύ τι πρέπει να γίνει για την «ταμπακιέρα» του κειμένου?

τις προτασεις μου τις εκανα παραπανω..αλλα δεν ειμαι ουτε συνδικαλιστης για να πιεσω ωστε να εφαρμοστουν (ισα ισα οι δικοι μας συνδικαλιστες υποστηριζουν ακριβως τα αντιθετα ) ουτε υπουργος...

ο εκπαιδευτικος που δουλευει σωστα πρεπει να συνεχιζει να το κανει γιατι αυτη ειναι η δουλεια του και γιατι τον πληρωνει ο ελληνικος λαος απο το υστερημα του(το ιδιαιτερα πενιχρο στις μερες μας)..και τις ηθικες απολαβες θα τις βρει μεσα στα ματια των μαθητων του..πουθενα αλλου...

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιουλίου 12, 2008, 07:48:21 pm »
γιατι εχουμε ονειρο να κανουμε το δημοσιο τομεα να λειτουργει με τις αρετες του ιδιωτικου....
Έχεις ποτέ δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα να δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος?
Ποιές είναι οι αρετές του μας τις απαριθμείς?
Θα συμφωνήσω με τον Τηλέμαχο, κι ας με βάλετε κι εμένα στη μαύρη λίστα. Έμπαινα στο φόρουμ ως επισκέπτης τότε με τη μεγάλη απεργία των δασκάλων, και δεν τα πίστευα αυτά που έβλεπα... ήμουν τότε ένας από την περίφημη πια "γενιά των 700 Ευρώ" (πολύ πριν γίνουμε μόδα), και βλέποντας τους εκπαιδευτικούς να εξαναγκάζουν ολόκληρη κοινωνία - γονείς που ίσα ίσα να τα βγάζουν πέρα - να κάνουν "ταρζανιές" επί ενάμιση μήνα, γιατί οι εκπαιδευτικοί σκέφτηκαν ότι ΕΚΕΙΝΟΙ  αξίζουν 1400Ε και έπρεπε να κάνουν πάση θυσία απεργία εις βάρος όλων των υπόλοιπων - ε, ένιωθα οργή (και τυχερός που δεν έχω παιδιά). Οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα του σήμερα, είναι άρχοντες. Μισθός τουλάχιστον 1000Ε. Ωράριο ανθρώπινο και με το παραπάνω (για ρωτάτε και τους... 700). Διακοπές αβέρτα. Έλεγχος μηδέν. Και θέλετε και απεργία. Επαναλαμβάνω: στην Ελλάδα ζείτε, κοιτάξτε γύρω σας, και δείτε τι γίνεται. Δυστυχώς, έτσι είναι. Όσοι μένουμε, υπομένουμε. Όσοι δεν έχουν υπομονή, αναγκάζονται να φύγουν έξω, για να μην πεινάσουν. Τουλάχιστον, εσείς δεν θα πεινάσετε.
Δεν είμαστε "εμείς" που βάζουμε ανθρώπους σε μαύρη λίστα... Απλά να σε ρωτήσω κάτι θεωρείς πως αυτό που ανέπτυξες είναι επιχειρηματολογία? Αν ναι τότε πως θα σου φαινόταν αν κάποιος συνταξιούχος των 500 Ευρώ σου έλεγε: τι λες παιδάκι μου παίρνεις 700 και φωνάζεις? Εσύ που θέλεις κινητό, αυτοκίνητο και κλαμπάκι? Τι να πω εγώ που ούτε τα φάρμακα μου δεν μπορώ να αγοράσω? Μη μιλάς κάτσε στα αβγά σου που έχεις το θράσος και μιλάς από πάνω...
Είναι επιχειρηματολογία αυτή?

Αποσυνδεδεμένος returnaround

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιουλίου 12, 2008, 07:59:53 pm »
Mat με το παράδειγμα που έφερες, ίσα-ίσα που ήρθες στα λόγια μου. Σκέψου το και θα δεις.

Και τώρα με συγχωρείτε, αλλά έχω δουλειά... (και Σαββατοκύριακα "παίζουν", και καλοκαίρια, και Χριστούγεννα Πάσχα κλπ.).

Σε όσους διαβάζουν για ΑΣΕΠ, καλό κουράγιο... είμαι εναντίον του θεσμού, αλλά αν προλάβαινα θα έκανα την προετοιμασία μου, έχει γίνει αναγκαίο κακό πλέον...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 661
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)