*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 375532 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος christa73

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #406 στις: Μαΐου 30, 2010, 11:59:33 am »

Christa 73 γιατί δουλευες μέχρι τον 8 μήνα???Ο Νομος λέει οτι δουλευεις μέχρι 60 μέρες πριν την υπολογισμένη ημ. γέννησης....60 μέρες = 2 μήνες. Μέχρι τον 7 μήνα θα έπρεπε να δουλευεις...

Μάλλον το έγραψα λάθος. Δούλευα μέχρι που μπήκα στον 8ο. Πήρα ακριβώς την άδεια που δικαιούμαι να πάρω. 2 μήνες πριν και 3 μετά.
Πάντως θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε ποιος νόμος (με αριθμό) λέει ότι μπορώ να πάρω κανονική άδεια μετά την 9μηνη απουσία γιατί όπως ανέφερα από το γραφείο μού είπαν πως δε δικαιούμαι κανονική άδεια επειδή δε δούλεψα.
Υπάρχει κάποια κοπέλα που πήρε κανονικά άδεια έτσι;
Κι επίσης... πού παρουσιαστήκατε όταν έληξε η άδεια; Στο σχολείο της οργανικής ή το γραφείο; Από συναδέλφους της

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:22:26 »

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #407 στις: Μαΐου 30, 2010, 05:54:40 pm »
Οποιος ξερει ας με απαντησει και ας αναφερει και το νομο
Γιατί σου κόβουν το κίνητρο απόδοσης εαν ιδιωτικός γιατρός σου γράψει άδεια. Την άδεια αυτη την εγκρίνει η Υγ. Επιτροπή εαν δεν κάνω λάθος....Ποιος ο λόγος που σου κόβουν το κίντρο απόδοσης και ποιος ειναι ο νόμος  ??? ??? ??? ??? ???

Καθοτι ουδεις απαντα στα πιεστικα ερωτηματα που θετεις, θα το κανω εγω, χωρις, ωστοσο, να επιθυμω να εμπλακω σε συγκρουσιακες αντιπαραθεσεις, αν και όπως πολύ ευστοχα σημειωνει ο J-F Loytard σε καποιο βιβλιο του “dissension breeds invention”.

Γιατί σου κόβουν το κίνητρο απόδοσης εαν ιδιωτικός γιατρός σου γράψει άδεια.

Διοτι στη συντριπτικη πλειονοτητα των περιπτωσεων, οι ιδιωτες γιατροι διαγνωνουν πλασματικα ως επαπειλουμενη την εγκυμοσυνη των πελατων τους, πραγμα το οποιο είναι γνωστο τοις πασι, όπως, αλλωστε, μπορουν να διαβεβαιωσουν οι παρατηρητικοι οινοχόοι και τραπεζοκομοι που εργαζονται στις καφετεριες οπου απολαμβανουν το καφεδακι τους οι κυοφορουσες. Συνεπως, η περικοπη του κινητρου αποδοσης θεσπιστηκε ως αντικινητρο για τη χορηγηση αδειων ψευδοεπαπειλουμενης κυησης.

Την άδεια αυτη την εγκρίνει η Υγ. Επιτροπή εαν δεν κάνω λάθος....Ποιος ο λόγος που σου κόβουν το κίντρο απόδοσης και ποιος ειναι ο νόμος ???????

Κανενα μελος της υγειονομικης επιτροπης δεν προτιθεται να στοιχηματισει τη σταδιοδρομια του, στην περιπτωση που, ενώ αρνηθει να χορηγησει μια κατά τα φαινομενα και κατά ουσιαν πλασματικη αδεια επαπειλουμενης κυησης, ανταποκρινομενο στο αυτονοητο ελεγκτικο του καθηκον, η εγκυμοσυνη αντιμετωπισει αδοκητες περιπλοκες με ασχημη καταληξη, που ουτε ο ιδωτης γιατρος δεν ειχε προβλεψει. Κανεις γιατρος δεν διατιθεται να τζογαρει τη θεση του και τη φημη του παιζοντας με τις πιθανοτητες, εστω κι αν αυτες ειναι μηδαμινες.

Το νομικο πλαισιο που αποζητας εναγωνιως ειναι ο Ν. 3205/2003.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.

Το θέμα είναι οτι με αυτον τον τρόπο σε αναγκάζουν να πάς σε Δημ. Νοσοκομείο, να αλλάξεις γιατρό σε μία τόσο κρίσημη στιγμή της ζωής σου ωστε να είσαι αποδέκτης των δικαιωμάτων σου.
Ειχα μια πολύ άσχημη εμπειρια απο νοσοκομειο στην αρχή της κύησης μου. Εμεινα μεσα για τρεις ημερες λόγω προβλήματος το οποιο υπάρχει ακόμη και τωρα, με είχαν σε ένα κρεβάτι πεταμένη χωρίς να μου εξηγουν τι γίνεται, αλλάξαν τρείς βάρδιες γιατρών και κανεις δεν με εξηγουσε τίποτα και την τελευταία μέρα που έμεινα μέσα ημέρα Παρασκευή η γιατρός που με εξέτασε και μου ειπε πανω κάτω τι συμβαίνει δεν μου έδινε εξιτηριο γιατι ειχαν επίσχεση εργασίας και τα αποτελέσματα βγήκαν αργά το μεσημέρι.Οταν της ζήτησα να μου γράψει άδεια για να πάω σπιτι μου να ηρεμήσω (το σπίτι μου ειναι 120 μέτρα απο το νοσοκομείο και οτι κι αν συμβει θα ημουν εκει μεσα σε τρια λεπτα)η απάντησης της ηταν η εξης "Εαν θέλεις να φυγεις φυγε εδω δεν ειναι φυλακη, Αδεια εγω δεν σου γραφω , μαθατε τωρα ολες οι δασκαλες μολις διαπιστώσετε εγκυμοσύνη κάθεστε με ανοιχτα τα πόδια και παίρνετε αδειες", Να σημειώσω οτι εχω ιστορικο παλλίδρομη κύησης και οταν της το εξήγησα μου ειπε "Εγω δεν ημουν εκει να ξερω"Φυσικα εφυγα αμεσως χωρις να μου δώσει άδεια και χωρις να ζητησω επιμονα γιατι με έκανε να νιωσω ασχημα, έτρεξα αμέσως στον γιατρό μου να με εξετασει, να μου εξηγησει και πάνω απ' όλα να με ηρεμήσει γιατι το θέμα πλέον δεν ηταν μονο παθολογικό αλλα και ψυχολογικό.

Επρεπε καπου να τα πω να ξεσπάσω

Ο νόμος αυτος δεν ειναι αντικίνητρο μόνο στις ψευδο επαπειλούμενες κυήσεις αλλά και για τις πραγματικές. Ηδη μας εχουν κόψει γύρω στα 57

Αποσυνδεδεμένος blethalassa

• Πλήρες μέλος
  • ...κύριε Κλεό, θα μας κάνεις τον ρέφερι ?
    • Προφίλ
« Απάντηση #408 στις: Μαΐου 30, 2010, 10:55:30 pm »
μεχρι τώρα αδεια ανευ αποδοχών εως 30 μερες ήταν πραγματική προυπηρεσια.

με το νεο νομο αλλάζει κατι ως προς αυτο ?

Αποσυνδεδεμένος kalista

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #409 στις: Αυγούστου 13, 2010, 07:30:06 am »
Καλημέρα σας ,συγχαρητήρια σε όλους όσους διοριστήκατε .Εγώ προσωπικά πάω
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 26, 2010, 01:18:52 pm από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:22:26 »

Αποσυνδεδεμένος kalista

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #410 στις: Αυγούστου 13, 2010, 09:12:31 am »
Tελικα  από φέτος ισχύουν όλα αυτά τα προνόμια η λόγω ΔΝΤ δεν θα ισχύσουν???

Αποσυνδεδεμένος kalista

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #411 στις: Αυγούστου 13, 2010, 11:27:47 am »
Παιδιά δεν έχετε καμιά ιδέα τι γίνετε σε αυτές της περιπτώσεις????

Αποσυνδεδεμένος Κοράκι

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #412 στις: Αυγούστου 13, 2010, 11:31:15 am »
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τα γραφειοκρατικά, όμως η νομοθεσία εξακολουθεί να ισχύει. Ο ένας από τους δύο γονείς δικαιούται άδεια που είναι, μαζί με την άδεια λοχείας (για τις γυναίκες) συνολικά περίπου ένας χρόνος. Αν απευθυνθείς στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση νομού Έβρου θα σε ενημερώσουν καλύτερα για το τι ακριβώς απαιτείται.

Αποσυνδεδεμένος Rwxanh

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση -ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #413 στις: Αυγούστου 13, 2010, 11:33:59 am »
Κι εγώ στην ίδια περίπου φάση είμαι.
Ρώτησα στη δευτεροβάθμια που ανήκω όταν πήγα να κάνω τα χαρτιά διορισμού και μου είπαν ότι θέλει χαρτί γιατρού από Νοσοκομείο και στέλνεις όλα τα υπόλοιπα χαρτιά στη δευτεροβάθμια που ανήκεις. Αλλά μου είπαν να επικοινωνήσω με τη δευτεροβάθμια που θα διοριστώ για διευκρινήσεις και για να τα κανονίσουμε.
Έλα όμως που δεν το σηκώνει κανείς σήμερα!
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου...

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #414 στις: Αυγούστου 13, 2010, 03:09:53 pm »
Κορίτσια τα δικαιολογητικά που βρήκα είναι αυτά

Δικαιολογητικά για τη χορήγηση εννιάμηνης άδειας ανατροφής παιδιού

Εγκύκλιος Δ5/62262/14-06-2002 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Σας πληροφορούμε ότι, επειδή τα δικαιολογητικά που συνόδευαν τις μέχρι τώρα αιτήσεις για τη χορήγηση εννιάμηνης άδειας ανατροφής παιδιού ήταν ελλιπή, εφεξής οι αναφερόμενες αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Αίτηση της ενδιαφερόμενης
   2. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται ότι η ενδιαφερόμενη θα κάνει χρήση της εννιάμηνης άδειας και όχι του μειωμένου ωραρίου.
   3. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού
   4. Απόφαση διορισμού ή ανανέωση σύμβασης
   5. Εντολή πληρωμής επιδόματος κυοφορίας και λοχείας από το Ι.Κ.Α..

Σημειώνεται ότι η διακοπή της εννιάμηνης άδειας ανατροφής παιδιού θα γίνεται για σοβαρούς λόγους και θα ισχύει από την ημερομηνία που εκδίδεται η απόφαση του Υπουργείου.

Ρωξάνη εσύ προφανώς χρειαζεσαι και κάποια άλλα αφού ακόμη το μωράκι σου δεν έχει γεννηθεί, θα σου στείλω αν τα βρω

Αποσυνδεδεμένος kalista

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #415 στις: Αυγούστου 13, 2010, 03:20:06 pm »
Μπράβο Μαγδα για το ενδιαφέρων σου και τι δικαιολογητικά  χρειάζονται για άδεια της λοχείας.Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος penthesilia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #416 στις: Αυγούστου 13, 2010, 03:48:22 pm »
Κορίτσια τα δικαιολογητικά που βρήκα είναι αυτά

Δικαιολογητικά για τη χορήγηση εννιάμηνης άδειας ανατροφής παιδιού

Εγκύκλιος Δ5/62262/14-06-2002 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Σας πληροφορούμε ότι, επειδή τα δικαιολογητικά που συνόδευαν τις μέχρι τώρα αιτήσεις για τη χορήγηση εννιάμηνης άδειας ανατροφής παιδιού ήταν ελλιπή, εφεξής οι αναφερόμενες αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Αίτηση της ενδιαφερόμενης
   2. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται ότι η ενδιαφερόμενη θα κάνει χρήση της εννιάμηνης άδειας και όχι του μειωμένου ωραρίου.
   3. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού
   4. Απόφαση διορισμού ή ανανέωση σύμβασης
   5. Εντολή πληρωμής επιδόματος κυοφορίας και λοχείας από το Ι.Κ.Α..

Σημειώνεται ότι η διακοπή της εννιάμηνης άδειας ανατροφής παιδιού θα γίνεται για σοβαρούς λόγους και θα ισχύει από την ημερομηνία που εκδίδεται η απόφαση του Υπουργείου.

Ρωξάνη εσύ προφανώς χρειαζεσαι και κάποια άλλα αφού ακόμη το μωράκι σου δεν έχει γεννηθεί, θα σου στείλω αν τα βρω

Μάγδα σ' ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια, είμαι και γω μια νεοδιόριστη που θέλω να πάρω την εννιάμηνη άδεια ανατροφής.
ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με το: "5. Εντολή πληρωμής επιδόματος κυοφορίας και λοχείας από το Ι.Κ.Α.."
ξέρεις καθόλου γιατί ζητάνε το συγκεκριμένο χαρτί, αφού η γέννηση του παιδιού αποδεικνύεται από την ληξιαρχική πράξη γέννησης;

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #417 στις: Αυγούστου 13, 2010, 04:56:53 pm »
Κορίτσια, είμαι κι εγώ στην ίδια φάση, δικαιούμαι δηλαδή φέτος άδεια ανατροφής. Νομίζω ότι εκτός από αυτά που αναφέρει η Μάγδα θέλουν και μια βεβαίωση από το σύζυγο (αν είναι δημ. υπάλληλος) που να λέει ότι δεν έκανε χρήση της συγκεκριμένης άδειας.
ΥΓ Μάγδα, να σε ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου για το ενδιαφέρον σου.

Αποσυνδεδεμένος maria79

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #418 στις: Αυγούστου 13, 2010, 05:10:36 pm »
Η αδεια ανατροφής υπολογιζεται στη τριετία υποχρεωτικης παραμονης; Η αναρρωτικη-επαπειλουμενης κυησης;

Αποσυνδεδεμένος Ίρμα

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #419 στις: Αυγούστου 13, 2010, 05:14:42 pm »
Και η άδεια επαπειλούμενης υπολογίζεται, εκτός αν έχει αλλάξει κάτι, που δεν το νομίζω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182666
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)