*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 375007 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #462 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 10:51:11 pm »
Aκριβώς έτσι έγινε Λώρα..Ήμασταν σε δυσπρόσιτο,η συνάδελφος αναγκάστηκε να μετακομίσει 2 μήνες πριν τη λήξη του σχ.έτους,τα παιδιά είχαν φρικάρει το ίδιο και οι γονείς......Κι εγώ τη γλίτωσα γιατί είχα πάει στο σχολείο νωρίτερα..Η μόνιμη δεν δεχόταν μύγα στο σπαθί της παρόλο που ήταν ντόπια,δεν πλήρωνε νοίκι,είχε και τα δύο πεθερικά να της κρατάνε το μωρό.Κοινώς...όλα δικά μας.....Αυτή είναι η λεγόμενη συναδελφική αλλυλεγγύη.Και φυσικά η Α/θμια τι να κάνει αφού η οργανική της είναι εκεί και ο νόμος είναι ξεκάθαρος.
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:37:11 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #463 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 11:01:47 pm »
Φαίνεται κάποιοι ξεχνάν πολύ εύκολα από πού ξεκίνησαν....ή ενδεχομένως να μην πέρασαν ποτέ ανάλογες ταλαιπωρίες για να βρεθούν εκεί που βρέθηκαν...πολλά έχουν δει τα μάτια μας...αλλά όπως και να το να είμαστε και λίγο άνθρωποι δεν βλάπτει...
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος stela

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #464 στις: Νοεμβρίου 22, 2010, 11:03:51 pm »
Σας ευχαριστώ πολύ για την τόσο άμεση ανταπόκριση. Όντως ισχύουν αυτά που γράφετε. Κατάφερα να επικοινωνήσω και με έναν αιρετό και όπως και ίδιος μου είπε, αν όντως η μόνιμη συνάδελφος επιδιώξει να επανέλθει στο σχολείο, θα γίνει σεβαστό το αίτημά της. Καλή σας νύχτα!

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #465 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 12:35:38 am »

για την ιστορία αν γυρίσει ο εκπαιδευτικός που αναπληρώνεις τη δ/νση έχει το δικαίωμα να σε απολύσει άμεσα.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:37:11 »

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #466 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 01:17:16 pm »

για την ιστορία αν γυρίσει ο εκπαιδευτικός που αναπληρώνεις τη δ/νση έχει το δικαίωμα να σε απολύσει άμεσα.

Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #467 στις: Νοεμβρίου 23, 2010, 01:44:26 pm »
Για τους ωρομίσθιους, μέχρι πέρσι, όταν επέστρεφε ο κάτοχος της θέσης, δεν απολυόταν ο ωρομίσθιος που κάλυπτε τη θέση, αλλά ο ωρομίσθιος της περιοχής που είχε προσληφθεί τελευταίος και όταν η πρόσληψη είχε γίνει την ίδια μέρα, αυτός με τα λιγότερα μόρια στον πίνακα ωρομισθίων. Αυτά μου είχε πει η νομικός που εργαζόταν στη

Αποσυνδεδεμένος so good

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Ακούω+ξεχνώ,βλέπω+θυμάμαι, Κάνω+καταλαβαίνω...
    • Προφίλ
« Απάντηση #468 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 03:40:19 pm »
Η λογικη λεει οτι η μονιμη επιστρεφει στη θεση της και η αναπληρωτρια αφου δεν υπαρχει κενο να αναπληρωσει πια, ή επιστρεφει στο γραφειο ή αναπληρωνει καποιο αλλο κενο. Μου ετυχε και εμενα περισυ.
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift, that' s why it is called present!!!

Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί
Γυναίκα...

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #469 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 03:59:21 pm »
Και εμένα... θα μου τύχει σε λίγο, οπότε είμαι πολύ περίεργη να δω τι θα γίνει.

Αποσυνδεδεμένος chris75

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #470 στις: Νοεμβρίου 24, 2010, 04:33:04 pm »
Συνάδελφοι, σε περίπτωση κατά την οποία την θέση του μόνιμου με οργανική εκπαιδευτικού σε άδεια γέννησης παιδιού την καλύπτει όχι αναπληρωτής αλλά μόνιμος νεοδιόριστος(του 2010),ξέρετε αν ισχύουν τα ίδια με αυτά γράφτηκαν παραπάνω για τους αναπληρωτές ή υπάρχει κάποια διαφοροποίηση;Η εκπαιδευτικός που είναι σε άδεια  γέννησης επιστρέφει τον Ιανουάριο του 2011 και δεν θέλει να πάρει τώρα,(από τον Γενάρη)την άδεια ανατροφής, αλλά από το νέο σχολικό έτος, δηλαδή από Σεπτέμβριο.Επίσης, ο νεοδιόριστος καλύπτει το ωράριο(γιατί δεν καλύπτει 21 ώρες) του με μαθήματα και σε γειτονικό σχολείο.Αναφέρομαι σε καθηγητές της δευτεροβάθμιας.Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος karxarias29

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #471 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 04:27:11 pm »
Λοιπόν, επέστρεψε η μόνιμη από την 3μηνη άδεια που είχε λόγω, λέει, πολυτεκνίας. Παρέμεινα στο σχολείο (μου πήρε φυσικά το μάθημα που ήθελε  :-X :-X) και θα συμπληρώσει το ωράριό της παίρνοντας ώρες από τους παλιούς. Συνεπώς, στους παλιούς έγινε μείωση ωραρίου 1-2 ώρες, εγώ παρέμεινα στο σχολείο και στις 21 ώρες "ανταλλάσσοντας" ένα μάθημα κατεύθυνσης  με 1 γενικής και η μόνιμη πήρε ό,τι ήθελαν να διώξουν οι παλιοί. 

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #472 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 05:43:14 pm »
Λοιπόν, επέστρεψε η μόνιμη από την 3μηνη άδεια που είχε λόγω, λέει, πολυτεκνίας. Παρέμεινα στο σχολείο (μου πήρε φυσικά το μάθημα που ήθελε  :-X :-X) και θα συμπληρώσει το ωράριό της παίρνοντας ώρες από τους παλιούς. Συνεπώς, στους παλιούς έγινε μείωση ωραρίου 1-2 ώρες, εγώ παρέμεινα στο σχολείο και στις 21 ώρες "ανταλλάσσοντας" ένα μάθημα κατεύθυνσης  με 1 γενικής και η μόνιμη πήρε ό,τι ήθελαν να διώξουν οι παλιοί. 
Μα ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι γνωστός για τη συναδελφική αλληλεγγύη που επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία... Συγγνώμη, αλλά τις συμπεριφορές και τις στάσεις που έχω δει από εκπαιδευτικούς (ανθρώπους του "πνεύματος" και της "αγωγής" κατά τα άλλα) δεν τις έχω δει ούτε από υπαλλήλοους υποχρεωτικής εκπαίδευσης...

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #473 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 10:18:22 pm »

κανονικά πρώτα συμπληρώνουν οι παλαιότεροι τις ώρες τους αλλά στην προκειμένη περίπτωση ή θα έφευγες από το σχολείο ή θα σε έβαζαν 21 ώρες παρανομώντας στο πρόγραμμα.
Κερδίσατε όλοι, έχασε το δημόσιο. Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος Green

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #474 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 09:39:12 am »

κανονικά πρώτα συμπληρώνουν οι παλαιότεροι τις ώρες τους αλλά στην προκειμένη περίπτωση ή θα έφευγες από το σχολείο ή θα σε έβαζαν 21 ώρες παρανομώντας στο πρόγραμμα.
Κερδίσατε όλοι, έχασε το δημόσιο. Ελλάδα.
Τι ακριβώς θα έπρεπε να γίνει επομένως; Να απολυθεί η συνάδελφος σε περίπτωση που δεν υπήρχαν κενές ώρες αλλού; Μήπως εν τέλει το "δημόσιο" με τον ανύπαρκτο προγραμματισμό του δημιούργει τέτοιου είδους μπάχαλα; Γνωρίζαν στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι η μόνιμη εκπαιδευτικός θα επέστρεφε τέλη Νοεμβρίου από την αδειά της. Γιατί ζήτησαν αναπληρωτή και μάλιστα πλήρους ωραρίου; Όταν επέστρεφε η μόνιμη τι θα έκαναν τον αναπληρωτή; Ήταν σίγουροι ότι τότε θα υπήρχαν κενά της ειδικότητας του σε άλλα σχολεία για να τον στείλουν; Η' θα τον έστελναν σε κάποιο γραφείο ως υπεραριθμο να κοιτάει το ταβάνι;
Οι ίδιες τραγελαφικές καταστάσεις έγιναν και με την ανάκληση των μόνιμων εκπαιδευτικών που ήταν αποσπασμένοι σε βιβλιοθήκες, τέλη Οκτωβρίου (αφού 5 μέρες πριν τους είχαν βάλει να ξανακάνουν τις αιτήσεις για να ανανεώσουν τις αποσπάσεις τους), και ενώ από τον Σεπτέμβρη καλούσαν αναπληρωτές για τα κενά που είχαν αφήσει πίσω τους στις τάξεις.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #475 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 10:13:26 am »

Όταν προσλαμβάνεσαι να αναπληρώσεις κάποιον και αυτός γυρίσει ο λόγος της πρόσληψης δεν υπάρχει πια και λήγει αυτοδίκαια η σύμβαση σου.
Αν υπάρχει κάπου αλλού κενό λογικό είναι να πας να αναπληρώσεις εκεί.

Το να μην υπάρχει κενό και να μειώνετε το ωράριο των μονίμων για να κάθονται και εσύ να δουλεύεις είναι η λογική που οδήγησε την χώρα στην πτώχευση.
Η περίπτωση των αποσπάσεων είναι άλλη περίπτωση.

Η συγκεκριμένη περίπτωση μιλάει για αναπλήρωση πλήρους κενού το οποίο μόνο με αναπληρωτή πλήρους ωραρίου θα καλυπτόταν. Αφού επέστρεψε η εκπαιδευτικός ο αναπληρωτής ΦΕΥΓΕΙ από το σχολείο αφού δεν υπάρχει άλλο κενό και πάει όπου υπάρχει ανάγκη, αν δεν υπάρχει απολύετε.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182576
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)