0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα. Η γυναίκα μου δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα (τραπεζοϋπαλληλος) και εγώ είμαι αναπληρωτής. Δικαιούμαστε και οι 2 την γονική άδεια ή μόνο ο ένας από τους δυο μας;
Η γονική άδεια είναι 4 εργάσιμες ημέρες/ έτος σε αναλογία με τη σύμβαση. Αν και οι δύο γονείς είναι δικαιούχοι, λαμβάνουν από κοινού την άδεια, η διάρκεια της οποίας και για τους δυο δεν μπορεί να υπερβεί το συνολικό αριθμό των προβλεπόμενων ημερών.Πηγή: https://dide.lef.sch.gr/wp-content/uploads/2023/06/Άδειες_αναπληρωτών_εκπαιδευτικών_Ιούνιος_2023.pdf
Αυτό αφορά την άδεια ασθένειας τέκνου... Μήπως ο συνάδελφος ρωτάει για την άδεια ανατροφής; ( Κάτι τέτοιο κατάλαβα εγώ...)
Οκ, ευχαριστώ. Θα ήθελα να ανοίξω ένα νέο νήμα: άδεια μητρότητας αλλά δεν ξέρω πώς. Αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος, καλώς, αν όχι θα διαγράψω το μήνυμα στην επόμενη ώρα να μη μαζεύονται άσχετα.
Μα στα πλαίσια της άδειας ανατροφής τέκνου ρωτάω αν υπάρχει και η ευελιξία στην ορκωμοσία. Δεν καταλαβαίνω πως είναι τόσο "άσχετο" με το θέμα. Όπως και να έχει αν κάποιος δεν γνωρίζει νομίζω οτι απλά δεν θα απαντήσει και θα το προσπεράσει.
Όλες τις μακροχρόνιες άδειες τις παίρνεις συνήθως στη ΔΔΕ, αφού πας και ορκιστείς. Την ορκωμοσία δύσκολα την αποφεύγεις. Οι νεοδιόριστοι πηγαίνουν στη Σϋρο ή στη Ρόδο κάνοντας ένα μεγάλο και δαπανηρό ταξίδι αναγκαστικά μέσα στον Αύγουστο, που όλα είναι ακριβά και δεν βρίσκουν καν που να μείνουν για 1-2 μέρες.