*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 413495 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tiel

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #1400 στις: Ιουλίου 02, 2025, 03:15:37 pm »
.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 03, 2025, 09:59:37 pm από tiel »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:27:23 »

Αποσυνδεδεμένος Elenmarg

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1401 στις: Ιουλίου 24, 2025, 05:41:56 pm »
Γεια σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία!
Εχω λάβει σαν αναπληρώτρια ΠΕ70 το μειωμένο ωράριο για 16-17 μήνες . Επρόκειτο να διοριστώ με παιδί κάτω των τεσσάρων ετών. Δικαιούμαι το υπόλοιπο της άδειας ανατροφής τέκνου αλλά δε γνωρίζω πως το υπολογίζουν; Ψάχνω έγγραφα για να είμαι προετοιμασμένη αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει αρκετά στοιχεία. Γνωρίζω πως συμβαίνουν διάφορα και θα ήθελα να μάθω ώστε να είμαι κατάλληλα ενημερωμένη.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #1402 στις: Ιουλίου 25, 2025, 12:44:24 am »
Γεια σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε πληροφορία!
Εχω λάβει σαν αναπληρώτρια ΠΕ70 το μειωμένο ωράριο για 16-17 μήνες . Επρόκειτο να διοριστώ με παιδί κάτω των τεσσάρων ετών. Δικαιούμαι το υπόλοιπο της άδειας ανατροφής τέκνου αλλά δε γνωρίζω πως το υπολογίζουν; Ψάχνω έγγραφα για να είμαι προετοιμασμένη αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει αρκετά στοιχεία. Γνωρίζω πως συμβαίνουν διάφορα και θα ήθελα να μάθω ώστε να είμαι κατάλληλα ενημερωμένη.

Δες εδώ:
https://dide-new.flo.sch.gr/chorigisi-adeias-anatrofis-me-apodoche/

Αποσυνδεδεμένος John1988

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1403 στις: Ιουλίου 29, 2025, 12:33:41 am »
Καλησπέρα. Πρόκειται φέτος να διοριστώ στην εκπαίδευση. Έχω  τέκνο το οποίο είναι 23 μηνών. Η σύζυγος μου το 2023-24, πήρε στον ιδιωτικό τομέα την 9μηνή άδεια "ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ". Το ερώτημα μου είναι, δικαιοιούμαι την 9 μήνη άδεια ανατροφής τέκνου; Διάβασα σε μια εγκύκλιο με ΑΔΑ:ΒΙΦΓ9-4ΘΑ ότι: Αν η σύζυγος του υπαλλήλου ή ο σύζυγος της υπαλλήλου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον δικαιούται όμοιων ολικώς ή μερικώς διευκολύνσεων, ο σύζυγος ή η σύζυγος υπάλληλος δικαιούται να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παραγράφου 2 κατά το μέρος που η σύζυγος αυτού ή ο σύζυγος αυτής δεν κάνει χρήση των δικών της ή των δικών του δικαιωμάτων ή κατά το μέρος που αυτά υπολείπονται των διευκολύνσεων της παραγράφου 2. ΠΑΡΑΚΑΤΩ όμως λέει ότι: Αν η σύζυγος του γονέα εκπαιδευτικού έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει χρήση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας των έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 142, εδάφιο 2 του Ν. 3655/2008, χωρίς να κάνει χρήση άλλων διευκολύνσεων ανατροφής (μειωμένου ωραρίου ή συνεχόμενης άδειας ανατροφής), τότε ο γονέας εκπαιδευτικός δικαιούται να κάνει χρήση της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου της παρ.2 του αρ. 53 του Ν.3528/2007. Αυτές οι δύο άδειες 9 μήνη προστασίας μητρότητας και 9 μηνή ανατροφής τέκνου θεώρουνται ομοίων διευκολήνσεων άδειες; Το παίδι μου όταν θα διορισώ θα είναι 24 μηνών, βάση της ηλικίας του αν δικαιούμαι την 9μήνη θα πάρω τμήμα της άδειας ή ολόκληρη την άδεια;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 10:27:23 »

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1404 στις: Ιουλίου 29, 2025, 01:56:03 am »
Καλησπέρα. Πρόκειται φέτος να διοριστώ στην εκπαίδευση. Έχω  τέκνο το οποίο είναι 23 μηνών. Η σύζυγος μου το 2023-24, πήρε στον ιδιωτικό τομέα την 9μηνή άδεια "ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ". Το ερώτημα μου είναι, δικαιοιούμαι την 9 μήνη άδεια ανατροφής τέκνου; Διάβασα σε μια εγκύκλιο με ΑΔΑ:ΒΙΦΓ9-4ΘΑ ότι: Αν η σύζυγος του υπαλλήλου ή ο σύζυγος της υπαλλήλου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, εφόσον δικαιούται όμοιων ολικώς ή μερικώς διευκολύνσεων, ο σύζυγος ή η σύζυγος υπάλληλος δικαιούται να κάνει χρήση των διευκολύνσεων της παραγράφου 2 κατά το μέρος που η σύζυγος αυτού ή ο σύζυγος αυτής δεν κάνει χρήση των δικών της ή των δικών του δικαιωμάτων ή κατά το μέρος που αυτά υπολείπονται των διευκολύνσεων της παραγράφου 2. ΠΑΡΑΚΑΤΩ όμως λέει ότι: Αν η σύζυγος του γονέα εκπαιδευτικού έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει χρήση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας των έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 142, εδάφιο 2 του Ν. 3655/2008, χωρίς να κάνει χρήση άλλων διευκολύνσεων ανατροφής (μειωμένου ωραρίου ή συνεχόμενης άδειας ανατροφής), τότε ο γονέας εκπαιδευτικός δικαιούται να κάνει χρήση της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου της παρ.2 του αρ. 53 του Ν.3528/2007. Αυτές οι δύο άδειες 9 μήνη προστασίας μητρότητας και 9 μηνή ανατροφής τέκνου θεώρουνται ομοίων διευκολήνσεων άδειες; Το παίδι μου όταν θα διορισώ θα είναι 24 μηνών, βάση της ηλικίας του αν δικαιούμαι την 9μήνη θα πάρω τμήμα της άδειας ή ολόκληρη την άδεια;
Καλησπέρα. Θα σου πω τι έγινε στη δική μου περίπτωση. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα και πήρα τότε το εξάμηνο από τον ΟΑΕΔ (δεν υπήρχε τότε το 9μηνο) Ο σύζυγός μου στρατιωτικός πήρε κανονικά το 9μηνο της ανατροφής. Νομίζω ότι μπορείς να το πάρεις έως 4 ετών. Θυμάμαι όταν το ψάχναμε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την άδεια του ΟΑΕΔ. Πρόβλημα υπάρχει μόνο εφόσον η μητέρα έχει πάρει μειωμένο ωράριο από την εργασία της. Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει περικοπή του 9μηνου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 29, 2025, 01:58:27 am από Meg4 »

Αποσυνδεδεμένος chicken

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1405 στις: Ιουλίου 29, 2025, 02:04:11 pm »
Καλησπέρα! Τι δικαιολογητικά χρειάζονται από τον σύζυγό για να κάνω χρήση άδειας ανατροφής τέκνου ως μόνιμη; Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Χρειάζεται κάποιο δικαιολογητικό από τον φορέα ασφάλισης του;

Αποσυνδεδεμένος John1988

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1406 στις: Ιουλίου 30, 2025, 11:06:29 am »
Καλησπέρα. Θα σου πω τι έγινε στη δική μου περίπτωση. Όταν γεννήθηκε ο γιος μου εργαζόμουν στον ιδιωτικό τομέα και πήρα τότε το εξάμηνο από τον ΟΑΕΔ (δεν υπήρχε τότε το 9μηνο) Ο σύζυγός μου στρατιωτικός πήρε κανονικά το 9μηνο της ανατροφής. Νομίζω ότι μπορείς να το πάρεις έως 4 ετών. Θυμάμαι όταν το ψάχναμε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την άδεια του ΟΑΕΔ. Πρόβλημα υπάρχει μόνο εφόσον η μητέρα έχει πάρει μειωμένο ωράριο από την εργασία της. Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει περικοπή του 9μηνου.
Καλημέρα, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ποια χρονία είχε πάρει την 9 μήνη ο συζηγός σου;

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1407 στις: Ιουλίου 30, 2025, 01:03:40 pm »
Καλημέρα, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ποια χρονία είχε πάρει την 9 μήνη ο συζηγός σου;
,
Καλημέρα. Το 2019 ήταν. Δε νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι, αλλά καλό θα ήταν να ρωτήσεις στο τμήμα αδειών του υπουργείου.

Αποσυνδεδεμένος koumpi

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1408 στις: Αυγούστου 09, 2025, 02:11:20 pm »
Καλησπερα συναδελφοι, τα φωτα σας. Ως αναπληρωτρια πηρα την αδεια ανατροφης για εναν μονο μηνα (λογω ληξης της αυμβασης) και το υπολοιπο ξεκινησε να το παιρνει ο συζυγος μου που ειναι μονιμος ΔΥ οχι εκπαιδευτικος. Τωρα με τα νουμερα των προσληψεων σιγουρα διοριζομαι. Γινεται να σταματησει ο συζυγος μου την αδεια ανατροφης (εχει παρει ως σημερα εναμιση μηνα) και να συνεχισω εγω τους υπολοιπομενους μηνες;
Με βαση αυτο θα δηλωσω κ περιοχες οποτε ειναι σημαντικος παραγοντας.

Συνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1409 στις: Αυγούστου 09, 2025, 02:39:50 pm »
Καλησπερα συναδελφοι, τα φωτα σας. Ως αναπληρωτρια πηρα την αδεια ανατροφης για εναν μονο μηνα (λογω ληξης της αυμβασης) και το υπολοιπο ξεκινησε να το παιρνει ο συζυγος μου που ειναι μονιμος ΔΥ οχι εκπαιδευτικος. Τωρα με τα νουμερα των προσληψεων σιγουρα διοριζομαι. Γινεται να σταματησει ο συζυγος μου την αδεια ανατροφης (εχει παρει ως σημερα εναμιση μηνα) και να συνεχισω εγω τους υπολοιπομενους μηνες;
Με βαση αυτο θα δηλωσω κ περιοχες οποτε ειναι σημαντικος παραγοντας.
Αν δεν κάνω λάθος, και ας με διορθώσει κάποιος, δεν γίνεται ξανά αλλαγή της άδειας ανατροφής, από εσάς προς τον σύζυγο. Μου φαίνεται πως επιτρέπεται μόνο κια φορά.

Αποσυνδεδεμένος koumpi

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1410 στις: Αυγούστου 09, 2025, 02:41:06 pm »
Παροτι ειναι αλλο το ειδος της σχεσης εργασιας; Αναπληρωτρια-μονιμη

Συνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1411 στις: Αυγούστου 09, 2025, 02:48:37 pm »
Παροτι ειναι αλλο το ειδος της σχεσης εργασιας; Αναπληρωτρια-μονιμη
Η άδεια ανατροφής μια είναι. Επαναλαμβάνω, αν δεν κάνω λάθος, δεν μπορείτε να πάρετε ξανά εσείς την άδεια ανατροφής, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.

Αποσυνδεδεμένος koumpi

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1412 στις: Αυγούστου 09, 2025, 02:49:37 pm »
Ναι μια χωρισμενη σε διαστηματα

Συνδεδεμένος stroumfaki

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1413 στις: Αυγούστου 09, 2025, 02:51:27 pm »
Ναι μια χωρισμενη σε διαστηματα
Αν και οι δύο γονείς δικαιούνται τις παραπάνω διευκολύνσεις, με κοινή τους δήλωση του Ν. 1599/1986 που κατατίθεται στις υπηρεσίες τους, καθορίζουν ποιος από τους δύο θα κάνει χρήση της συνεχόμενης άδειας ανατροφής, εκτός αν με την ανωτέρω κοινή τους δήλωση καθορίσουν χρονικό διάστημα που θα κάνουν χρήση, άπαξ για τον καθένα, πάντοτε διαδοχικώς και μέχρι την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών του τέκνου. Αλλαγή της δήλωσης αυτής δεν επιτρέπεται μετά την έναρξη των διευκολύνσεων.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)