*

Αποστολέας Θέμα: Άδεια ανατροφής τέκνου  (Αναγνώστηκε 374253 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Άδεια ανατροφής τέκνου
« Απάντηση #518 στις: Απριλίου 07, 2011, 04:04:01 pm »
υποχρεωτικά σίγουρα, (και μάλιστα χωρίς εισήγηση απο το ΠΥΣΔΕ όπως άλλες μακροχρόνιες άδειες άνευ αποδοχών) ωστόσο δεν αναφέρει ΠΟΙΟΣ την χορηγεί. Στην περίπτωση αυτή - και πάλι με κάθε επιφύλαξη βέβαια - η άδεια θα χορηγηθεί απο το ΑΠΥΣΔΕ. ( πάντως εσύ πρέπει να τη στείλεις στη ΔΔΕ και αυτοί θα την διαβιβάσουν αρμοδίως στο ΑΠΥΣΔΕ.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:29:39 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Απριλίου 07, 2011, 05:02:39 pm »
H άδεια άνευ αποδοχών μπορεί να δοθεί αμέσως μετά την άδεια λοχείας, έτσι ώστε η άδεια ανατροφής να ζητηθεί μετά την άδεια άνευ αποδοχών; Στο σχολείο που ήμουνα πέρυσι μια καθηγήτρια αυτό έκανε, απ' όσο θυμάμαι.

Μπορείς να πάρεις και τα 2; Δηαδή και άνευ αποδοχών και ανατροφής μετά; Γιατί εγώ νομίζω ότι είναι ή το ένα ή το άλλο;
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #520 στις: Απριλίου 07, 2011, 05:29:02 pm »
την άδεια ανατροφής δεν εισαι υποχρεωμένη να την πάρεις αμέσως μετά την άδεια λοχείας. Υπό αυτή την έννοια, μπορείς να πάρεις άδεια άνευ αποδοχών στο ενδιάμεσο διάστημα. Ωστόσο, η άδεια α.α. στην οποία αναφέρεται ο B.F.L. ειναι ειδική περίπτωση ά.α. ( για ανατροφή τέκνου) επομένως, η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ άδεια ΔΕΝ μπορει να δοθεί πριν την άδεια ανατροφής τέκνου ( γιατί πολύ απλά δίνονται για τον ιδιο λόγο). Αν όμως επικαλεστείς άλλους λόγους  για την "ενδιάμεση" άδεια άνευ αποδοχών, τότε ναι - μπορείς να την πάρεις.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #521 στις: Απριλίου 07, 2011, 05:29:17 pm »
Πρέπει να το διευκρινίσουμε αυτό, γιατί δεν έχω διαβάσει αν δίνεται μόνο η ανατροφής ή μόνο η άνευ αποδοχών ή και τα δύο. Ξέρω ότι πέρυσι η συνάδερφος έκανε την αίτηση για άνευ αποδοχών για να μην γυρίσει στο νησί (αφού ήταν ήδη με δυο μικρά). Δεν ξέρω την τύχη της αίτησης, πάντως η κοπέλα δεν φάνηκε πέρυσι ούτε καν για να αναλάβει υπηρεσία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:29:39 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #522 στις: Απριλίου 07, 2011, 05:30:32 pm »
Μα τι είδους λόγο μπορείς να επικαλεστείς; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι εύλογο.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #523 στις: Απριλίου 07, 2011, 05:46:39 pm »
Μα τι είδους λόγο μπορείς να επικαλεστείς; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι εύλογο.

ασθένεια γονέων ( που να αποδεικνύεται βεβαίως) και άρα ηθικό χρέος απέναντι σε "ανιόντες" συγγενείς,ή γενικότερα ασθένεια κάποιου πολύ κοντινού σου,  περαίωση μεταπτυχιακών ή άλλων σπουδών, αν είχες δικό σου "μαγαζί" πριν το διορισμό - πχ γυμναστήριο - ότι θες χρόνο για να τακτοποιήσεις το κλεισιμο της επιχείρησης, παραμονή στο εξωτερικό λόγω ανωτέρας βίας.
Εννοείται βεβαίως πως όλα αυτά πρέπει να αποδεικνύονται. Γιατί βέβαια μπορεις να επικαλεστείς και προσωπικούς λόγους αλλά κατά πόσο θα εγκριθεί η άδεια μόνο απο αυτο, δεν το ξέρω.
Δεν ξέρω αν μπορεις να επικαλεστείς γενικότερα σπουδές πάντως, σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να εχει κάποιος δώσει καταταρκτήριες σε κάποιο τμήμα και να χει "καβάτζα" μαθήματα που χρωστάει ώστε να επικαλείται "σπουδές" γενικότερα. ( αν και αυτο βέβαια δε σε καλύπτει για πάντα , σε καλύπτει όσο διαρκούν οι σπουδές κανονικά συν δύο εξάμηνα ακομα...) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος Souli

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Eyes wide open
    • Προφίλ
« Απάντηση #524 στις: Απριλίου 10, 2011, 10:31:53 pm »
Καλησπέρα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση εκ μέρους της κουμπάρας μου που δε χρησιμοποιεί internet.
Είναι κι αυτή νηπιαγωγός όπως κι εγώ, λήγει η άδεια ανατροφής της στις 31 Μαίου περίπου. Αν εμφανιστεί όπως οφείλει για ανάληψη υπηρεσίας  στην Αρκαδία, θα τη στείλουν σε τάξη εως 21/ 6 που λήγει η σχολική χρονιά ή μπορούν να την κρατήσουν για εργασία στο γραφείο;
Και αν μείνει στο γραφέιο, θα μείνει όλο το καλοκαίρι σαν υπάλληλος γραφείου ή θα δουλεψει μόνο για τις μέρες έως 21/6 που κλέινουν τα νηπιαγωγεία;
Thank you

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #525 στις: Απριλίου 11, 2011, 09:10:06 am »
Καλησπέρα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση εκ μέρους της κουμπάρας μου που δε χρησιμοποιεί internet.
Είναι κι αυτή νηπιαγωγός όπως κι εγώ, λήγει η άδεια ανατροφής της στις 31 Μαίου περίπου. Αν εμφανιστεί όπως οφείλει για ανάληψη υπηρεσίας  στην Αρκαδία, θα τη στείλουν σε τάξη εως 21/ 6 που λήγει η σχολική χρονιά ή μπορούν να την κρατήσουν για εργασία στο γραφείο;
και τα δύο
Και αν μείνει στο γραφέιο, θα μείνει όλο το καλοκαίρι σαν υπάλληλος γραφείου ή θα δουλεψει μόνο για τις μέρες έως 21/6 που κλέινουν τα νηπιαγωγεία;
Thank you
όχι, όχι. Μέχρι τις 21/6.

Αποσυνδεδεμένος Souli

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Eyes wide open
    • Προφίλ
« Απάντηση #526 στις: Απριλίου 11, 2011, 06:26:49 pm »
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #527 στις: Απριλίου 11, 2011, 07:54:42 pm »
Εάν η μητέρα χρησιμοποιήσει αμέσως μετά την άδεια λοχείας την άδεια ανατροφής, τι είδους άδεια μπορεί να πάρει ο σύζυγος για να είναι κοντά της; Αναρρωτική (ανάλογη με τα χρόνια υπηρεσίας), ή άνευ αποδοχών και για πόσο διάστημα; Υπάρχει περίπτωση το ΑΠΥΣΔΕ ή το ΠΥΣΔΕ να μην εγκρίνει άδεια άνευ αποδοχών στον πατέρα εφ΄ όσον η μητέρα έχει πάρει την ανατροφής τέκνου; 

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #528 στις: Απριλίου 11, 2011, 09:47:37 pm »
η άνευ αποδοχών είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία. Ειδικά όταν ο υπάλληλος επικαλείται προσωπικούς λόγους.
από κει και πέρα μπορούν να γινουν τα εξής :
- ο πατέρας να ζητησει ( και βεβαίως να σπρώξει) απόσπαση εκεί που βρίσκεται η μητέρα
- η μητέρα να πάει - εφόσον θα είναι σε άδεια - εκεί που βρίσκεται ο πατέρας.

τώρα βέβαια, μπορεί ο πατέρας να πάρει αναρρωτική άδεια αλλά οι αναρρωτικές έχουν μια συγκεκριμένη διαδικασία και όσο και αν μπορείς να βρεις γιατρό δημοσίου νοσοκομείου να σου γράψει μια αναρρωτική, ή όσο και αν έχεις "δόντι" στην υγειονομική για να σου την εγκρίνει, δεν παύει να είναι παράνομη και μόνο η σκέψη. Εγώ έχω ένα ζήτημα με το "ηθικόν" του πράγματος αλλά πέραν τούτου αντιλαμβάνομαι την ανάγκη της οικογένειας να εί
ναι μαζί και βεβαίως δεν έχω κανένα δικαίωμα να κριτικάρω περαιτέρω. ( αλλά αν δεν το έλεγα θα έσκαγα.... :) :)  )

Νομίζω ότι από ΄ολες τις παραπάνω λύσεις θα επιλέξετε αυτή που είναι καλύτερη για όλους σας.

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #529 στις: Απριλίου 11, 2011, 09:52:02 pm »
Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν υπάρχει προσωπικό θέμα, αλλά αφορά σε συγγενικό μου πρόσωπο. Ψάχνοντας όμως, βρήκα το εξής:
6. Όταν ο ένας γονέας λάβει την άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή τέκνου, ο άλλος δεν έχει δικαίωμα να κάνει χρήση της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου ή της εννεάμηνης άδειας ανατροφής για το ίδιο χρονικό διάστημα.
 Το βρήκα στο λινκ http://www.edugate.gr/files/attachments/mame2011.pdf.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 11, 2011, 09:54:43 pm από erietta »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #530 στις: Απριλίου 11, 2011, 10:00:39 pm »
ναι, αυτό δεν αναφέρεται στην άδεια άνευ αποδοχών. Αυτό που παραθέτεις εννοεί ότι δε μπορεί ο ένας να πάρει την ανατροφής τέκνου και ο άλλος να πάρει άδεια άνευ αποδοχών για ανατροφή. για αυτό το λόγο σου έγραψα άδεια άνευ αποδοχών για προσωπικους λόγους.... (τώρα αν ρωτήσουν για ποιόν λόγο ακριβώς , ας πει "έχω άρρωστους και μεγάλους γονεις και οφείλω να ειμαι μαζί τους). 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος paschalist

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #531 στις: Απριλίου 20, 2011, 08:27:32 pm »
   Σύμφωνα με το άρθρο 4 του νόμου 3848/2010:

"Ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στη σχολική μονάδα της πρώτης τοποθέτησης μετά το διορισμό δεν
μπορεί να είναι μικρότερος των τριών ετών."

Nil homini certum est

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182546
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684